Innhold

 1. Hva er protese fiksering krem
 2. Topp 5 kremer for fiksering av proteser
 3. Proteseplasseringsprosess
 4. Prosedyre for fjerning av proteser
Topp 5 beste proteselåser i 2020

Topp 5 beste protesebeholdere i 2020

Et smil er et ekte visittkort for en person, det er hun som hjelper til med å gjøre hyggelige bekjentskaper, etablere forretningskontakter. Hvor flott det er å smile til 32 tenner og ikke oppleve noe ubehag samtidig! Dessverre tar tiden sin toll og ødelegger tannprotesens integritet.

I moden og ikke bare alder blir folk tvunget til å bruke proteser. Men dette er langt fra en dom - tiden til bestemorens kjever, som faller ut med en vanskelig bevegelse, er borte. Moderne utvikling innen estetisk tannbehandling lar alle føle seg bra selv med protese. Takket være spesielle kremer for å fikse avtakbare proteser, er det i dag enkelt å leve et fullt liv med et kunstig smil.

Hva er protese fiksering krem

En moderne krem ​​for fiksering av proteser er en høyteknologisk oppfinnelse som hjelper eiere av en avtakbar kjeve å føle seg så komfortable som mulig og til og med glemme at tennene i munnen ikke er innfødte. Helt trygt for helsen, fester de protesen på kjeven, og forhindrer kaotisk bevegelse når den tygger og beskytter tannkjøttet mot mekanisk skade.

Funksjoner og sammensetning av kremen for fiksering av proteser

Nesten alle produkter for fiksering av proteser har samme sammensetning: ingrediensene kan derfor ikke være en avgjørende faktor for valg av et eller annet middel. Polypeptider og polysakkarider er grunnlaget for produktet, som har evnen til å utvide seg når de blir oppvarmet til menneskekroppen og samhandler med et fuktig miljø.

Til tross for sin utmerkede vedheft, er kremen veldig elastisk og behagelig: lett å tilpasse seg de minste nyansene i kjeftestrukturen og mikromovementet, den skader ikke det sarte vevet i munnhulen og garanterer langvarig bruk av protesen.

Kremen takler perfekt funksjonen for å forhindre at matbiter kommer under protesen: dette er en veldig viktig funksjon som garanterer fravær av betennelse selv med langvarig slitasje på strukturen.

Fordeler med krem ​​over gel for fiksering av proteser

De fleste nykommere innen flyttbare proteser står overfor valget av et middel for deres pålitelige fiksering. Tannleger tilbyr vanligvis en gel eller krem: hvert produkt har sine fordeler og ulemper.

Valgte kriterierEgenskaper av krem ​​for fiksering av proteserEgenskaper av gel for å feste proteser
KonsistensTett, tykt, lett å påføre. Kremen sprer seg ikke når den påføres.Med middels tetthet kan du også finne helt flytende alternativer.
ProduktforbrukFor pålitelig fiksering kreves det en minimumsmengde krem ​​på grunn av dens tetthet.Lav, men litt mer enn kremen på grunn av dens flytende konsistens.
BrukervennlighetDet er lett å påføre selv den aller første gangen: kremen stivner ikke umiddelbart, det er lett å rette opp flekker i påføringen.På grunn av større flyt, er det ganske vanskelig å bruke det, det vil ta litt tid før du kan bli venner med produktet.
FikseringsevneGir en ideell tettsittende tilpasning av protesen til tannkjøttet, fester den på kjeve og beskytter matrester fra å komme under protesen.Protesen festes pålitelig og pålitelig, på grunn av konsistensen kan små matbiter trenge inn i området mellom tannkjøttet og den avtakbare strukturen.
Gyldighet12-24 timer, avhengig av produsent.Omtrent en dag, avhengig av produsent.
Bruk komfortGir myk feste av protesen, forårsaker ikke ubehag.Praktisk talt umerkelig på tannkjøttet, lett og behagelig å ha på.

Oppsummert må det sies at kremen er det beste valget for de som nettopp har begynt å bruke proteser. Produktets enkelhet og bekvemmelighet vil gjøre prosessen med å bli vant til nye tenner behagelig og enkel. Som regel anbefaler den behandlende legen midler for feste og produktets format, og velger det basert på pasientens individuelle egenskaper.

Regler for bruk av protesekrem

 1. Det anbefales å bruke kremen en gang om dagen: avhengig av omstendighetene kan antall applikasjoner noen ganger økes, men hyppig misbruk av produktet er fortsatt uønsket;
 2. I gjennomsnitt er et rør på 40 g designet for tre ukers daglig bruk: hvis kremen ender mye raskere enn begrepet, overdriver du sannsynligvis den med mengden midler;
 3. Det er mulig å avgjøre om det er brukt nok midler til protesen med øyet: kremen skal fordeles jevnt over hulrommet i strukturen, uten hull. Når du installerer en protese, bør ikke stoffet strekkes utover kantene: i dette tilfellet må doseringen av produktet reduseres, og overflødig krem ​​kan enkelt fjernes med et enkelt papirhåndkle;
 4. Feilen ved overdreven forbruk av kremen er kanskje ikke eierenes bortkastethet, men selve protesens mangelfullhet: Det er sannsynlig at strukturen var dårlig montert og gapet mellom kjeven og protesen er for stort. I dette tilfellet må du definitivt oppsøke lege, siden et ekstra sløsing med penger på en ny pakke med krem ​​er den minste av de forventede problemene;
 5. Du bør ikke oppbevare kremen for å feste proteser på en hylle på badet eller i kjøleskapet: den optimale lagringstemperaturen er romtemperatur, rommet skal ikke være for fuktig;
 6. Sørg for å lese instruksjonene før bruk: forskjellige produsenter kan ha noen nyanser i bruken av et bestemt produkt, et teknologisk brudd på det kan føre til hendelser og et dårlig inntrykk av protesene generelt, og kremen spesielt.

Topp 5 kremer for fiksering av proteser

For å hjelpe en nybegynner og til og med en erfaren bruker med å svare på spørsmålet om hvordan du skal velge den beste kremen for å fikse proteser, for å navigere blant deres utvalg, er de 5 beste alternativene valgt. Rangeringen av kvalitetsprodukter i denne kategorien er basert på en undersøkelse av tannleger og deres pasienter.

Alle produktene har best valuta for pengene. Populære modeller er sertifiserte og har bestått alle kliniske studier, disse er de mest pålitelige og samtidig ganske budsjettproduktene for helse og skjønnhet i et smil. Og den enkle bruken av midler vil gjøre livet med en protese behagelig og bekymringsløs.

Rocs krem

Kremen er et produkt av et felles prosjekt av russiske og sveitsiske forskere. Selskapet har etablert seg godt i det russiske markedet og har en sterk posisjon i nisjen til semi-profesjonell kosmetikk for tannhelse. Tilstedeværelsen av mynte og mentol i sammensetningen har en forfriskende effekt og eliminerer uønsket pust.

Rocs fikseringskrem


Gjennomsnittsprisen på markedet varierer fra 250 til 360 rubler for 40 gram.

Fordeler:
 • Garantert 12-timers effekt: Protesen festes sikkert i munnhulen i den mest aktive perioden;
 • Pålitelig beskyttelse mot matrester som kommer under protesen;
 • Effekten av kremen svekkes ikke ved høye temperaturer og høy luftfuktighet, kremen skyller ikke ut og endrer ikke konsistensen;
 • Egnet for helprotese og delvis proteser;
 • Maksimal beskyttelse mot allergiske reaksjoner: sammensetningen er fri for sink og kunstige farger.
Ulemper:
 • Som sådan er de fraværende, den eneste nyansen er tetthet. For mange virker det overdreven, men du kan raskt bli vant til denne funksjonen i kremen.

Krem fra Lacalut-selskapet

Det antas at de beste legemiddelprodusentene er lokalisert i Tyskland. I forhold til kremen for fiksering av protesemerke Lacalut, er det absolutt sant: produktets brede funksjonalitet, brukervennlighet, overkommelige priser gjør dette produktet til en av favorittene på det russiske markedet.

Gjennomsnittlig kostnad varierer fra 300 til 460 rubler for en standard 40 ml.

Lacalut protese fiksering krem
Fordeler:
 • Lang og pålitelig fiksering: Så lenge som 24 timer kan du glemme følelsen av ubehag og være trygg på skjønnheten i smilet ditt;
 • Den behagelige smaken og lukten av produktet løser problemet med dårlig ånde, mens kremen ikke endrer smaken på maten som tas;
 • Pålitelig beskyttelse av tannkjøttet mot skader og skader som kan forårsake skarpe kanter på protesen;
 • Skaper et mykt og smidig mellomlag, pålitelig og vektløs samtidig.
Ulemper:
 • Kostnaden er litt høyere enn for andre produkter i vurderingen;
 • Har ikke termisk stabilitet: egenskapene til produktet svekkes under påvirkning av høye temperaturer.

Protefix krem

Et utmerket produkt, som er et direkte bevis på at billige produkter er effektive. Hos ham bestemmer forbrukeren ikke bare hvilket selskap som er bedre å kjøpe produktet, men også hvilke av variantene: På det russiske markedet presenteres denne kremen i 3 versjoner som tilfredsstiller behovene til alle. Et allergivennlig alternativ - for allergikere vil en krem ​​med tilsetning av mynte eliminere dårlig ånde, en krem ​​med aloe vera-ekstrakt vil ha en gunstig effekt på tannkjøttet.

Gjennomsnittlig kostnad er fra 200 til 300 rubler for 40 ml, en 20 ml pakke vil koste 100-150 rubler.

Protefix krem ​​for fiksering av proteser
Fordeler:
 • Lønnsomhet og lave kostnader;
 • Tilstedeværelsen av ulike alternativer for reisemidlet;
 • Utmerket fiksering av protesen i 10-12 timer.
Ulemper:
 • Upraktisk dispenser: du må venne deg til applikasjonen;
 • Kremen er upraktisk å lagre: på grunn av den store mengden væske i blandingen lekker den.

PresiDent krem

Problemet med å finne den perfekte kremen for å fikse proteser ble løst av mange av eierne etter å ha kjøpt et produkt fra PresiDent, en av lederne i markedet for produkter for oral pleie. Når du kjøper en krem ​​av dette merket, må du også kjøpe en spesiell dobbeltsidig børste for å rense av produktrester fra protesen: dette er et av de få produktene som ikke løser seg opp over tid.

Svar på spørsmålet, hvor mye koster et rør med et mirakelmiddel, er det verdt å drukne volumet: dette er praktisk talt den eneste kremen som produseres i et stort rør. I gjennomsnitt varierer prisen for 40 gram fra 210-280 rubler.

PresiDent krem ​​for fiksering av proteser
Fordeler:
 • Lav pris, muligheten til å kjøpe et stort rør, som vil vare lenge;
 • Pålitelig feste av protesen i opptil 12 timer;
 • Produktets myntesmak oppdaterer munnhulen.
Ulemper:
 • Vedheftet til kremen til kjeven svekkes etter hvert måltid;
 • Kremen endrer ikke smaken på produktene som brukes til det bedre, selv om denne følelsen forsvinner etter en uke;
 • Behovet for grundig rengjøring av protesen etter hver bruk.

Corega krem

Coregas krem ​​i dag er den mest kjøpte kremen for å fikse proteser i Russland, men populariteten til modeller er ikke alltid en garant for deres kvalitet: dette skjedde med dette verktøyet, sannsynligvis, en aggressiv reklamekampanje fra produsenten påvirket folks sinn.

I gjennomsnitt koster 40 gram av et produkt 200-380 rubler, avhengig av kjøpssted og underart. En pakke på 70 gram vil koste omtrent 500 rubler.

Corega krem ​​for fiksering av proteser
Fordeler:
 • Produktbudsjett, variabilitet;
 • Komfort og brukervennlighet.
Ulemper:
 • Kremen er veldig ustabil og vaskes ut hvis en person tar i seg for mye væske;
 • Pålitelig fiksering varer i gjennomsnitt bare 3 timer, så produktet er ekstremt uøkonomisk, det kan brukes 2 ganger om dagen;
 • Irriterer magesekken ved svelging;
 • Hyppig bruk forårsaker irritasjon av munnslimhinnen.

Således, ved å svare på spørsmålet om hvilken som er bedre å kjøpe produkter for å fikse proteser, gir anmeldelser av ekte mennesker preferanse til de tre første rettsmidler fra vår vurdering. De vil pålitelig feste proteser av nylon og akrylplast i munnen - de mest lunefulle og problematiske protesene på markedet i dag.

Proteseplasseringsprosess

En trinnvis prosedyre for å installere en protese kan bli et irriterende problem de første ukene med å bruke en flyttbar struktur, senere blir de vant til det og alt skjer “automatisk”.

 1. Protesen må være tørr og helt ren, noen produkter kan påføres fuktige overflater. Skyll munnen grundig: det skal ikke være en eneste smule på tannkjøttet for å gjøre slitasje så behagelig som mulig;
 2. Fordel produktet forsiktig over fordypningen i protesen ved hjelp av en dispenser: den gjennomsnittlige produkthøyden når 6 mm. Verktøyet skal ikke gå utover protesens grenser. Hvis du har brukt for mye krem, må du straks fjerne den med en ren klut før den stivner.
 3. Vent 30 sekunder før du installerer i munnhulen: Dette vil bidra til å beskytte tannkjøttet mot ubehagelig kribling og svie.
 4. Installer protesen: Innen 10 sekunder lukkes kjeven og holdes i denne posisjonen til kremen stivner;
 5. Etter å ha stilt inn 20 minutter kan du ikke spise eller snakke.

Videoinstruksjoner for å fikse protesen:

Prosedyre for fjerning av proteser

 1. Skyll munnen grundig;
 2. Sving forsiktig strukturen, og øk gradvis bevegelsesområdet: dette vil bidra til å løsne festet;
 3. Fjern strukturen og rengjør protesen og munnhulen grundig: dette kan gjøres med vanlig vann og en myk børste.

Uansett hvilket produkt du til slutt velger, må du sjekke med helsepersonell. Dette vil bidra til å unngå ubehagelige konsekvenser i form av allergiske reaksjoner, dårlig vedheft til kjeven og tannkjøtttraumer.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet