Innhold

 1. Om selskapet
 2. Design
 3. Vise
 4. Viktigste tekniske egenskaper
 5. Produksjon

Kjekk statsansatt: smarttelefon Vivo Y91i - fordeler og ulemper

Kjekk statsansatt: smarttelefon Vivo Y91i - fordeler og ulemper

Til tross for at de fleste av Vivo-modellene er utgitt i det indiske eller kinesiske markedet, ble telefonen som heter Vivo Y91i helten for utgivelsen i Russland 29. januar 2019. Denne smarttelefonen tilhører superbudsjettklassen, så man kan ikke stole på noen innovative løsninger.

Likevel har den i sin klasse alle muligheter til å ta sin rettmessige plass. La oss se nærmere på fordelene og ulempene med Vivo Y91i.

Om selskapet

Vivo-kampanjen er en av verdens største smarttelefonselskaper. Grunnlagt i 2009 i Kina, skåret det raskt ut en nisje i det lokale markedet og ble en av de tre beste kinesiske mobiltelefonselskapene.

Siden 2014 har Vivo åpnet filialer i India og noen land i Sørøst-Asia. Selv om det ikke er så ukjent i Europa og Russland, blir Vivo-produkter i de østlige landene verdsatt for kvaliteten og billigheten, og selv uten å komme inn i det europeiske markedet føles det bra på grunn av den enorme kundebasen i Kina og India.

Design

Utformingen av den nye statsansatte tilsvarer de fleste nyfødte trender. Det meste av frontpanelet er okkupert av en enorm skjerm uten ramme med tynne striper på sidene og et trekantet hakk øverst som ligner en dråpe. Som det ofte kalles "dråpe".

Til tross for kjærligheten til telefonprodusenter til å legge glass på baksiden av telefonen, er det et vanlig plastdeksel i stedet.

Direkte på det er en fingeravtrykkskanner, laget i form av et firkant med avrundede kanter, og en dobbel sensor på hovedkameraet med en LED for bakgrunnsbelysning.

Kroppsrammen til denne enheten er også laget av plast, som generelt er en vanlig forekomst for budsjett smarttelefoner.

På høyre side av enheten er det en volumvelger og en strømknapp. Til høyre er det et spor for et microSD-kort og to SIM-kort, noe som kan betraktes som en hyggelig overraskelse fra selskapet.

Høyttaleren, 3,5 mm hodetelefonkontakt og microUSB-ladekontakt er tradisjonelt plassert nederst, og øreproppgrillen er laget i form av en liten stripe over frontkameraet.

Fargespekteret til de produserte sakene er ganske dårlig, men interessant. Det er bare to farger:

 • Klassisk / galaktisk svart;
 • Galaktisk rød.

Hvis den røde ser ganske standard ut, så ser den svarte saken med et bilde av stjernehimmelen veldig interessant ut. Det er også en rød versjon i samme galaktiske design.

Vise

Skjermen i smarttelefonen er laget med Halo Full View-teknologi. Dette er faktisk en normal skjerm med en IPS-matrise og en oppløsning på 1570x720 piksler. For en skjerm av denne størrelsen er dette ikke så varmt hvilken oppløsning, på grunn av hva den mister i klarhet, noe som fremgår av den ganske lave tettheten av piksler per tomme, som bare er 270 ppi.

Som det passer en rammeløs telefon, er størrelsesforholdet 19: 9.

Skjermstørrelsen er 6,22 tommer, noe som er ganske imponerende selv etter moderne standarder, når nesten alle telefoner er minst 6 tommer.Skjermen opptar 88,6% av overflaten til frontpanelet på smarttelefonen og er beskyttet av et beskyttende glass Panda King Glass, som produsenten hevder at det er sammenlignbart pålitelig med det populære herdede glasset Corning Gorilla Glass.

Bildet ser ganske mettet ut, om enn kjedelig. Han mangler tydelig lysstyrke. Men generelt er skjermen veldig, veldig bra for denne prisen. Kanskje du ikke finner de beste i denne prisklassen.

Viktigste tekniske egenskaper

Før vi går videre, la oss ta en titt på et bord som kort beskriver egenskapene til en smarttelefon.

HovedtrekkVivo Y91i
Nett:GSM (B2 / 3/5/8), WCDMA (B1 / 5/8), FDD-LTE (B1 / 3/5/7/8/20), TDD-LTE (B38 / 40/41)
Plattform: Funtouch OS 4.5 basert på Android 8.1 Oreo
Vise:6.22 ", 19: 9, 1520x720 piksler, IPS, Panda King-glass
Kamera:Primær: 13 MP, fasedeteksjon autofokus, f / 2.2; Sekundær: 2 MP, f / 2.4
Frontkamera: 8 megapiksler, fast fokus, f / 1,8
PROSESSOR: 8 kjerner Cortex A53 2 GHz, 12 nm, MediaTek Helio P22
Grafikkbrikke:650 MHz, Imagination Technologies PowerVR GE8320
RAM: 2 GB
Indre minne:32 GB
Minnekort:opptil 256 GB
Navigasjon:A-GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, OTDOA
WI-FI:Wi-Fi 2,4 GHz
Blåtann:5.0
Sensorer og skannereFingeravtrykkskanner, ansiktsgjenkjenning
Batteri: Li-Po 4030 mAh
Dimensjoner:155,11x75,09x8,28 mm
Vekt:163,5 g
NFC-systemIkke
Vivo Y91i smarttelefon

prosessor

For å holde alle komponentene i den nye smarttelefonen i gang, brukte Vivo en billig chip fra MediaTek. Den består av åtte Cortex A53-kjerner. Dette er kjernene til den gamle generasjonen, som vanligvis brukes i nye prosessorer som energieffektive. Oppgaveplanleggeren overfører vanligvis prosesser som ikke krever høy ytelse til dem.

Det skal imidlertid bemerkes at de gjør jobben sin perfekt, og at prosessoren virkelig tømmer batteriet mye saktere.

God strømsparing tilrettelegges også av PowerVR GE8320 grafikkbrikken, hvis fordel bare er energieffektiviteten, på grunn av hvilken du må ofre den maksimalt tilgjengelige skjermoppløsningen. Det er bare 720x1600 piksler, noe som er ganske nok for denne smarttelefonen.

I tillegg er denne brikken produsert ved hjelp av en ny 12 nm teknologi. en prosess som også er mer energieffektiv enn den eldre 16nm-versjonen.

Når du snakker direkte om ytelse, er det verdt å merke seg at det ikke er så ille som det kan virke. I følge resultatene av den syntetiske GeekBench-testen viste den 823 ytelsesenheter per kjerne og 3645 med alle de åtte aktive kjernene. Dette er resultatene av smarttelefoner fra den midterste priskategorien, om enn i en ganske lav bar i akkurat denne kategorien.

For en statsansatt er dette mer enn et imponerende resultat.

Imidlertid gir tester ikke et komplett bilde av telefonen, og det er bedre å teste ytelsen i spill.

Som det viste seg, kjører spill som Asphalt Extreme ganske vellykket og fungerer uten lags. Problemer starter når du prøver å spille PUBG. Selv om telefonen ikke opplever noen alvorlige problemer ved lave eller til og med delvis mellomstore innstillinger, begynner etterslep og friser hvis du løfter dem litt høyere.

Hukommelse

Den nye smarttelefonen krever 32 GB internminne og bare 2 GB RAM, noe som er overraskende lite for 2019.

På grunn av en så liten mengde RAM kan avlesningene av syntetiske tester av prosessoren være lavere, siden tallene som ble oppnådd ble oppnådd ved testing på en telefon med 3 GB RAM.

Kamera

En annen positiv side av smarttelefonen som produsentene er så stolte av, er det bakre kameraet med to sensorer. Hovedsensoren har en oppløsning på 13 MP med fasedeteksjon autofokus og et f 2/2 blenderåpning.

Den andre sensoren har 2MP og f 2/4 blenderåpning og er tilsynelatende ment å skape en uskarphetseffekt kjent som bokeh.

Frontkamera

Den fremre sensoren plassert i dråpen øverst på telefonen har en oppløsning på 8 megapiksler. og blenderåpning f 1/8, som ser ut til å være bra, men mangelen på autofokus ødelegger saken.Den har bare et fast fokus, som prøver å eksponere maksimal skarphet over hele bildets område uten å fiksere et bestemt motiv.

AI

Likevel kan kunstig intelligens, innebygd i kamerastyringsprogramvaren, og som produsenter så vedvarende skriver om når de annonserer telefonen, fikse situasjonen.

I frontkameraet kan rollen som autofokus utføres av kunstig intelligens, som ved hjelp av spesielle sensorer bestemmer forskjellige deler av ansiktet, hudfarge, øyeform, kjønn, alder og belysning for videre automatisk justering i skjønnhetsmodus.

Det bakre kameraet bruker også AI. Det trengs først og fremst for å skape en bokeh-effekt når du fotograferer, vel, den brukes også til å forbedre kvaliteten på bilder "i farta".

Operativsystem og fastvare

Som standard er telefonen installert med Android 8.1 Oreo-system. Det er ikke kjent om det vil motta oppdateringer og om det i prinsippet vil være mulig å oppdatere enheten til 9.0, men versjon 8.1 viste seg også å være ganske god den gangen, og gjorde flere interessante kosmetiske endringer og tilførte noen nyttige egenskaper som bilde-i-bilde-funksjonen.

Du kan lese mer om dette systemet i vår smarttelefonanmeldelse ZTE Blade A530.

Funtouch OS 4.5-skallet er ansvarlig for den visuelle komponenten. Og det er her den niende versjonen av android, mer skjerpet for gestkontroll, bare ville komme på plass. Skallet ble opprettet for det meste for rammeløse smarttelefoner uten knapper, og de fleste handlingene utføres nøyaktig med spesielle bevegelser.

Dette skallet har en vakker visuell design med myke, behagelige ikonformer, en praktisk måte å sortere og søke på bilder, et intuitivt grensesnitt og en spillmodus der alle popup-meldinger vises på toppen av spillet.

Og likevel er det klager på henne. Hovedsakelig på grunn av gestkurven, som et resultat av at applikasjoner som du sveiper over kan starte under sveipingen, samt gardiner som åpnes fra bunnen på noen telefoner, så når du kjøper, anbefales det å sørge for hvordan skallet fungerer før du kjøper en telefon.

Batteri

Det er det du definitivt ikke finner feil med telefonen for, det er batteriet. Ikke bare er selve batteriet med et imponerende volum, mer enn 4000 mAh, men nesten alle smarttelefonsystemer er skjerpet for lavt strømforbruk.

Og her igjen, Android 9 ville ha kommet godt med sitt smarte batterisystem. Det passer perfekt inn i den eksisterende energisparefunksjonaliteten.

I henhold til omtrentlige beregninger, ved hjelp av en nettleser, sosiale nettverk og uten å starte tunge applikasjoner, kan batteriet trygt vare i 2 dager, eller enda mer. Å spille spill kan stole på en hel arbeidsdag.

Fordeler og ulemper med en smarttelefon

Fordeler
 • Vakker design med iøynefallende kroppsfarger. Galaktiske farger ser stilige ut, spesielt svarte;
 • Rammeløs skjerm med tårehakk. Og selv om skjermen har dårligere kvalitet enn andre modeller med en lignende type skjerm, er den veldig bra for segmentet. Det er tvilsomt at du et eller annet sted kan kjøpe den samme billige telefonen med en lignende skjerm;
 • Kraftig og økonomisk prosessor. I tillegg til lavt strømforbruk, kan Helio P22 også tilby nok strøm til de mest populære spillene, selv om de ikke har de høyeste innstillingene.
 • Et veldig slitesterkt batteri som kan gi batterilevetiden til en smarttelefon i mer enn 2 dager.
 • Pris. En telefon på det russiske markedet kan bli funnet for 10 000 rubler, og i gjennomsnitt er prisen i gjennomsnitt $ 150.
ulemper
 • Frontkamera uten autofokus. Uten det er bildene uklare og uskarpe. AI løser selvfølgelig delvis dette problemet, men bare delvis;
 • Veldig gjennomsnittlig hovedkamera. Bilder gjennom det lider også av mangel på klarhet, og lysstyrken lar mye å være ønsket, men generelt er kvaliteten på bildet akseptabelt;
 • Funtouch skallproblemer. Ikke alle liker det, og dessuten er ikke problemene med bruk av bevegelser avbrutt.

Produksjon

Til tross for noen feil med firmware og et enkelt kamera, har det mer enn nok for pengene.

En god prosessor for en budsjettmedarbeider, en stor skjerm og en vakker design gjør den til en av hovedkonkurrentene for kjøpet. De eksisterende manglene utjevnes ganske enkelt av en utrolig lav pris.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet