Innhold

 1. Kort informasjon
 2. Fantastisk rammeløs skjerm
 3. Fingeravtrykkskanneren
 4. Lydsystem
 5. Glassdesign
 6. Kraftig jern
 7. Kvalitetskameraer
 8. Fordeler og ulemper
 9. Produksjon

Smartphone Vivo S1: fordeler og ulemper

Smartphone Vivo S1: fordeler og ulemper

I flere år nå er en populær smarttelefon en som har en uttalt utskjæring i skjermen. Vi skylder denne fasjonable innovasjonen til Apple, som overrasker med sine ideer hver gang. Det er imidlertid en grense for alt, og hakket i skjermen er allerede lei av bestillingen, og smarttelefonbrukere venter på noe nytt. De første som bestemte seg for dette er utviklerne av merkevaren Vivo.

Kort informasjon

Offisielt er Vivo S1 en av de første enhetene som kalles en full rammeløs smarttelefon. I tillegg har gadgeten en uanstendig stor skjerm, et frontkamera som kan gli ut av saken, og en fingerskanningssensor plassert rett i skjermen. Disse innovasjonene er virkelig imponerende og en glede å se på. Om smarttelefonen har riktig kvalitet og pålitelighet, finner vi ut i denne anmeldelsen.

Detaljerte spesifikasjoner

ParametereSpesifikasjoner
Vis diagonal6,53 tommer
Skjermoppløsning1080x2340
Størrelsesforholdet19,5: 9 t
operativsystemAndroid 9.1 Pie
BrikkesettSnapdragon 845
RAM8 GB
Innebygd minne256 GB
Støtte for flash-stasjonEr fraværende
Hovedkamera12 MP, 8 MP, 5 MP
Frontkamera8 megapiksler
Filming4K 30 bilder per sekund
Batterikapasitet4000 mAh
Vekt190 gram
Kostnaden350 dollar
Vivo S1 smarttelefon

Fantastisk rammeløs skjerm

Vivo S1 har en veldig solid skjerm som kan overraske brukeren med både størrelse og bildekvalitet. Visningsområdet opptar nesten 92 prosent av hele frontpanelet. Denne prosentandelen kan kalles en rekord, men Oppo-smarttelefonen, som dukket opp ganske nylig, gikk uventet for langt og tok nesten 94 prosent av stedet.

Diagonalen på skjermen er veldig stor og er 6,53 tommer. Med tanke på en så stor størrelse kan det virke som om telefonen ikke vil være veldig behagelig å holde i hendene. Produsentene tok seg imidlertid av dette og laget ultratynne karosserirammer og et interessant sideforhold på 19,5: 9. Takket være dette ser enheten uvanlig ut, men sitter komfortabelt i hånden. Det kan beskrives som en avlang og tynn smarttelefon med en fantastisk skjerm. Det kan være stort, men det passer komfortabelt i den ene hånden. Selvfølgelig er det bedre å holde den andre hånden i grepet.

Skjermen har en moderne Full HD-oppløsning, men i dette tilfellet er den ikke helt praktisk. Poenget er at en visning av denne størrelsen ikke formidler bildet veldig bra, fordi Full HD-format ikke er nok for slike dimensjoner. Under de beste forholdene ville ikke 4K-formatet skade, fordi bildet kommer litt disig ut uten forventet klarhet. Imidlertid, takket være dette, forbrukes energiforbruket mindre, og dette er helt klart et pluss.

Matrisen i SuperAmoled-enheten - den har blitt veldig populær i moderne flaggskip.Matriseprodusenten er Samsung, så alle bekymringer kan legges til side.

Takket være et anerkjent selskap tilbyr skjermen høy fargemetning, virkelig balansert kontrast og anstendig lysstyrkenivå. Lysstyrkeindeksen er 450 nit, ikke en fryd, men ganske nok.

En lyssensor er skjult i enheten på en interessant måte. Akkurat som nærhetssensoren sitter den rett over skjermen. Begge sensorene fungerer raskt. I denne modellen bestemte produsentene seg for ikke å legge til et varsellys, men de la inn noe mer interessant. Systemet har nå funksjonen Always on Display, takket være at tid, strømforbruk og forskjellige varsler konstant blir indikert på den låste skjermen.

Fingeravtrykkskanneren

I de tidlige utviklingsstadiene ønsket produsenter å installere en fingerskanner på baksiden, men flyttet den senere direkte til skjermen. Enheten kan nå låses opp ved å berøre glasset lett med fingeren.

Eiergjenkjenningsfunksjonen i enheten fungerer relativt bra. Tidligere Vivo-modeller hadde alvorlige problemer med dette. Når du prøver å låse opp fingeravtrykket, oppførte det seg for det meste rart og ønsket ikke å gjenkjenne eieren. Imidlertid er det ingen slike feil i denne modellen. Sveipefarten på fingeren er ikke veldig rask, men generelt er den stabil.

Hvis du ser på denne funksjonen uten skjevhet, vil det beste alternativet være å avstå fra å kjøpe enheter med en ny skanner. Som regel vil de første representantene med en slik innovasjon ikke fungere helt riktig, men om et år eller tidligere vil utviklerne fullføre oppdateringene og stabilisere funksjonen.

Lydsystem

Ikke langt fra fingerscanneren er det en høyttaler for samtaler. Den ligger på bunnen av saken. For å være presis, er høyttaleren en del av skjermen. Utviklerne ga navnet til denne innovasjonen - Screen SoundCasting. Essensen av denne funksjonen er å vibrere selve skjermen ved visse frekvenser, og takket være dette hører brukeren lyden.

Denne metoden er allerede testet på en annen smarttelefon - Xiaomi Mi Mix. På den tiden levde resultatet ikke opp til forventningene, da lyden var for dempet, uforståelig og bråkete. I påfølgende modeller returnerte produsentene de vanlige høyttalerne. Det er ingen slike problemer med lyd i denne enheten, men likevel kan kvaliteten ikke skryte av et anstendig nivå. Under en samtale ekko lyden litt og ser ut til å være på lang avstand.

Signalhøyttaleren er mye bedre. Det tar stille førsteplassen under volumtesten. Takket være ham trenger du ikke bekymre deg for å høre en vekkerklokke eller en lydmelding ved et uhell.

Glassdesign

Den store fordelen med Vivo S1-smarttelefonen er at den ikke ligner på noen annen enhet og ser ut som alt på en gang. Etter å ha undersøkt denne enheten nøye, kan du merke med det blotte øye at den er altfor stilig og vakker. Enhetens kropp er laget av pansret glass, og sidekantene som beskytter panelet er laget av en sterk metalllegering. Bakdekselet har et hovedkamera, som består av to anstendige moduler og er plassert strengt vertikalt. Dette trekket er lånt fra "eplefirmaet".

På selve sakens materiale kan du se en liten gravering, takket være at prosessen med transfusjon av blomster skjer under solstrålene. Tatt i betraktning denne muligheten, ser enheten veldig kul og dyr ut. Men det er et par ulemper med glassmateriale, og en av dem er en sterk "slag" på overflaten. Enheten må rengjøres kontinuerlig.

Produsentene vurderte heller ikke det faktum at smarttelefonen på grunn av det uttrekkbare kameraet er for sårbart for fuktighet og støv. Kanskje han vil mestre inntaket av en liten mengde væske, men hvis du slipper den i en sølepytt, vil konsekvensene være alvorlige.

Kraftig jern

Senest har Antutu-applikasjonen publisert en rangering av de mest produktive smarttelefonene.Vår klient har steder nær de første. Han kan lett konkurrere med Xiaomi Mi 8 eller Xiaomi svart hai... Sistnevnte er en spesialisert væskekjølt spillmaskin.

Så, Vivo S1 drives av et kraftig brikkesett som Snapdragon 845, 8 GB RAM og 256 GB intern lagring. Det er ikke noe spesielt spor for en flash-stasjon, som i prinsippet ikke er opprørende. Telefonen har nok av sitt eget minne, og sporet bremser hovedsakelig prosessoren mye. I tillegg har maskinvaren støtte for to SIM-kort.

I spillsfæren bryter enheten alle mønstre. Slike spillmastodoner som World of Tanks, War Robots og PUBG flyr med maksimale parametere uten noe snev av friser. Spill som kjører på UnrealEngine-motoren kan kjøres uten problemer i det hele tatt, siden utviklerne har brakt en modernisert spillmodus med god optimalisering til enheten.

Dessverre mangler denne enheten helt NFC.

operativsystem

Enheten drives av operativsystemet Android 9.1 Pie med et spesielt FunTouch OS 9.1-skall installert. Takket være henne fungerer enheten som en Android, og grensesnittet ser ut som en iPhone. Selvfølgelig er dette ikke veldig kjent for fans av den grønne roboten, siden hovedmenyen er helt annerledes og applikasjonene er ordnet i rotete stil, og innstillingslinjen vises nederst.

Kraftig batteri

Til tross for at enheten har en veldig kraftig prosessor, samt en krevende skjerm, takler batteriet i enheten sine oppgaver rolig. Kapasiteten er 4000 mAh. Batteriet i smarttelefonen varer i flere dager ved normal bruk, inkludert samtaler, SMS-korrespondanse, surfing på Internett og se på videoer. Når du kjører kraftige spill, varer ladingen i 6-7 timer. En slik indikator inspirerer tillit, jo mer bør du ta hensyn til maksimale innstillinger i applikasjoner.

Smarttelefonen har støtte for rask lading på nivå med QuickCharge 3.1. Telefonen leveres med en 23W lader.

Batteriet lades ganske raskt, for eksempel fra 0 til 50 prosent, vil enheten lades i løpet av et kvarter, og 100 prosent på en og en halv time.

Kvalitetskameraer

Det installerte kameraet i enheten kommer fra produsenten Sony og har en modul med en oppløsning på 12 MP, samt et imponerende pikselnivå på 1,4 mikron. I arsenal av funksjoner er det lysoptikk med en blenderåpning på f / 1.8 og et optisk stabiliseringssystem som opererer på flere akser.

Neste modul med en oppløsning på 5 MP kreves for å beregne dybden på bildene. Takket være det er portrettbilder mykere. Generelt ser bildet bra ut, men kameraet gir ikke noe nytt.

Når det gjelder kvaliteten på bildene, oppfyller kameraet sine funksjoner med verdighet. Bildene er flotte om dagen, det er praktisk talt ingen støy selv i lite lys, og fokusering fungerer greit. En ulempe med kameraet anses å være for sakte film. Problemet er at pausen mellom skuddene når flere sekunder. Det er lenge nok. Dessuten fungerer HDR merkelig, noe som utløses med jevne mellomrom.

Når det gjelder stabilisering med optikk, er ting litt stramme. Tatt i betraktning den ubalanserte ytelsen, rykker bildet for mye under fotografering.

Videoopptak er laget i 4K-format med 30 bilder per sekund, 60 bilder, dessverre støtter ikke systemet.

Frontkamerafunksjoner

Frontkameraet er veldig interessant her. For å opprettholde den rammeløse skjermen, har utviklerne brukt en helt ny idé. Faktum er at tidligere på Xiaomi Mi Mix-smarttelefoner, for å oppnå rammeløshet, ble fronten installert under bunnpanelet i saken. Dette er veldig dumt og upraktisk. Vivo-produsenter bestemte seg for å gjøre et ridderflytt og bygde kameraet inn i en glidemekanisme som ligger i selve kroppen.

Før du bruker frontkameraet, glir det elegant ut av toppen av enheten til et underholdende lydspor.

Utviklerne uttalte at denne mekanismen er designet for langvarig drift, slik at du ikke trenger å bekymre deg for levetiden. Denne mekanismen er under pålitelig beskyttelse, som demper støt mot kameraet takket være en sterk fjær. Hvis anvendelsen av mekanismen plutselig fryser, kan kameraet skyves inn med fingeren.

I en slik mekanisme er det nok av dens sperrer, for eksempel hyppige fjærheng eller periodisk veldig stygg lyd, støv kommer under mekanismen, etc. På grunn av det konstante støvet, må du tørke linsen ofte. Den mest forferdelige ulempen med mekanismen er slitasjen på saken fra innsiden.

Når det gjelder kvaliteten på bildene som er tatt med frontkameraet, er det middelmådig. Oppløsningen til modulen er 8 MP, og den vil ikke være så god. Bildene er ikke skarpe nok, med dårlige detaljer om natten. HDR-modusen viste seg å være god i frontkameraet, samt en ganske behagelig uskarphet, som myker opp bildene.

Generelt er det verdt å merke seg at kameraene er godt laget. De når ikke nivået på noen flaggskip, men når det gjelder en rammeløs smarttelefon med en rekke innovasjoner, ser alt kult ut.

Fordeler og ulemper

Fordeler:
 • Stor skjerm uten ramme;
 • Flotte bilder tatt med hovedkameraet;
 • Imponerende ytelse;
 • Tilstedeværelsen av flere SIM-kort;
 • Kapasitetsbatteri;
 • Det er hurtiglading;
 • Tilstedeværelsen av en stor mengde minne.
Ulemper:
 • Dårlig stabilisering under videoopptak;
 • Ekstra skall Funtouch;
 • Langsom sensor for skanning av fingre;
 • For høyttaler for å snakke;
 • Mangel på trådløs lademodul;
 • Det er ingen spesiell beskyttelse av kamerautvidelsesmekanismen mot væske og støv.

Produksjon

Først og fremst vil jeg legge merke til det unike med utseendet til denne enheten. Mange brukere er allerede lei av smarttelefoner med grove øyenbryn, tykke rammer og frontkameraer som tar mye plass. Denne gangen har Vivos produsenter tatt et skritt fremover og satt baren høyt.

Imidlertid er ikke alt så glatt med funksjonaliteten til slike innovasjoner. Faktum er at glidemekanismen ikke er utstyrt med beskyttelse mot fuktighet og støv, og øretelefonen oppfører seg ikke alltid ordentlig. Fingerskanningssensoren er litt treg, men i dette tilfellet kan du referere til det dårlig utformede skannersystemet. Med all ny teknologi er dette nesten alltid tilfelle. Det er også trist at en trådløs lademodul ikke fulgte med enheten. For et slikt komplett sett krever de en beskjeden pris, bare $ 350. La det være ulemper, men en slik kostnad hjelper umiddelbart til å glemme dem. Ikke glem fordelene med enheten.

Enheten har en utmerket skjerm, med en enorm diagonal og anstendig bildekvalitet, et anstendig hovedkamera, en kraftig prosessor og mye minne. Denne etableringen vil spesielt glede fans av spillindustrien. I spill fungerer systemet på høyeste nivå.

Generelt viser det seg en utmerket smarttelefon, som du kan skryte av en venn, og som du ikke vil skamme deg over å gå ut til folk. Pålitelighet, ytelse, kraft og lang autonomi, alt dette er til stede i den nye smarttelefonen.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet