Innhold

 1. Modell design
 2. Prosessor og ytelse, minne
 3. Foto- og videomuligheter til Huawei Y5 Lite
 4. Batteri og batterilevetid
 5. Fullføring ved kjøp
 6. konklusjoner

Smarttelefon Huawei Y5 Lite - fordeler og ulemper

Smarttelefon Huawei Y5 Lite - fordeler og ulemper

Huawei har blitt en fullverdig global leder innen telekommunikasjon. Dens popularitet og pålitelighet er ubestridelig. Mobilenheter fra dette selskapet har etablert seg blant konkurrenter på grunn av holdbarhet og kvalitet. Huawei-prislinjer oppdateres kontinuerlig. Nylig har en budsjett-serie med smarttelefoner utviklet seg aktivt. Huawei Y5 Lite er bare en annen av sine representanter, en 2018-modell med en karakteristisk parameter - en langstrakt skjerm (18: 9).

ParametereSpesifikasjoner
Prosessorinnretning MediaTek MT6739
Kjerner4 kjerner CortexA53
Grafisk kunstPowerVR GE8100
Operativsystem Android 8.1 (shell EMUI 8.0)
OS-volum, GB 2
Innebygd minne, GB 16
Selfie-kamera (Mp) 5
Kamera (Mp) 8
Batteri, mAh 3020
Minneutvidelse microSD (opptil 256 GB)
Trådløs tilkobling Bluetooth 4.2, wifi
Dimensjoner (mm) 146,5/70,9/8,3
Vekt (g) 142
Boligerhøykvalitets plast
Fargeblå / svart / gull
Kostnad, rubler5900

Modell design

Huawei Y5 Lite er en typisk budsjett-smarttelefon som ikke har noen superfunksjoner eller særegne designdetaljer. Produsenten har beholdt hovedfunksjonen til sine dyre smarttelefoner i denne modellen - en langstrakt 18: 9-skjerm.

Enhetens kropp er utelukkende laget av plast, hvor kvaliteten definitivt gleder seg med sin holdbarhet.

Fronten på telefonen er en langstrakt skjerm med ganske standard størrelsesrammer som nesten ikke skiller seg fra andre representanter for budsjettlinjen. Over skjermen er det et selfie-kamera, blits, nærhets- og lyssensorer, en vanlig høyttaler (samtale og multimedia), en indikator som registrerer hendelser. Nederst på frontpanelet er det en påskrift - navnet på produsenten Huawei.

Hvis den mobile enheten ser ut utenfra, uten fargetilsetninger, er bakpanelet bæreren av modellens farge. Det er tre farger totalt: svart, gull og blått. Den blå versjonen ser ganske frisk ut ved siden av de allerede mette og utslitte sort- og gullfargene.

I øvre venstre hjørne er det et sted for hovedkameraenheten og blitsen.

På høyre side av saken er det vanlige stedet for av / på-knappene. strømforsyning og volum på enheten, til venstre - en skyveplass for sim-kort (nano) og ekstra minnekort (microsd).

USB-porten og mikrofonen er tradisjonelt plassert på bunnen av enheten, toppen er et sted for en lydkontakt.

Smarttelefonens form og størrelse (146,5 / 70,9 / 8,3 mm) gjør at den passer komfortabelt i håndflaten din, de avrundede hjørnene utfyller brukervennligheten.

Når du husker at dette er en budsjettmodell, gir det ingen mening å lete etter noen detaljer om den som er typiske for dyrere representanter, for eksempel en fingeravtrykkskanner eller en andre høyttaler for multimediabehov.

Huawei Y5 Lite selv ved første øyekast utenfra har alt du trenger for en gjennomsnittlig smarttelefon som er verdt oppmerksomhet.

Fordeler:
 • Kompaktitet og letthet;
 • Fargevalg;
 • Tilstedeværelsen av alle nødvendige funksjoner.
Ulemper:
 • Helt plast kropp;
 • Byggekvaliteten er gjennomsnittlig.

Skjerm Huawei Y5 Lite

ParametereSpesifikasjoner
Diagonal, tommer 5.45
MatrisetypeIPS
Oppløsning, piksler HD + (1440 × 720)

Skjermstørrelsen og størrelsesforholdet til enheten skaper en interessant kombinasjon som er behagelig for øyet og enkel å bruke. En veldig god oppløsning for en slik diagonal: hvis du ikke finner feil med bildet, så er ikke pikslene synlige. Bildet er ikke kornete.

Fargemetningen under normal belysning innendørs og utendørs er utmerket, men inntrykket blir bortskjemt når det utsettes for direkte sollys. På dette punktet er det verdt å huske prisen på smarttelefonen og forstå at du ikke bør forvente det overnaturlige.

Til tross for dette forblir synsvinkelen av god kvalitet uten å forvride bildet og dets nyanser.

Lysstyrkekontrollen er automatisk og gjør jobben sin ganske bra, kanskje litt tregere enn vi ønsker. Om nødvendig kan du bruke manuell justering av fargemetning.

Generelt, for en budsjett-smarttelefon, kan Y5 Lite-skjermen kalles tilfredsstillende og ganske egnet for funksjonene som er tildelt den.

Fordeler:
 • Komfortabel skjermstørrelse;
 • Egnet oppløsning for den valgte diagonalen på enheten;
 • God kvalitet hjørneoversikt;
 • Fargemetning.
Ulemper:
 • Ingen oleofob belegg;
 • Bildekvaliteten forverres i direkte sollys.

Prosessor og ytelse, minne

ParametereSpesifikasjoner
Prosessorinnretning MediaTek MT6739
Kjerner 4 kjerner CortexA53
Klokkefrekvens, GHz 1.5
Grafisk kunstPowerVR GE8100

Huawei Y5 Lite er drevet av den enkle MediaTek MT6739-prosessoren på inngangsnivå, som er designet eksklusivt for enheter på begynnelsesnivå og budsjettnivå. Det spesielle ved denne brikken er at den støtter Cat 4 (DL) / Cat 5 (UL) -modemer, takket være hvilken enheten har et bredt spekter av LTE FDD / TDD-frekvenser. Designet for skjermer med et passende sideforhold (18: 9).

Prosessorstrukturen inkluderer en ny videoakselerator PowerVR GE8100, som er ansvarlig for kvaliteten på bilder og video. Det er vanskelig å karakterisere arbeidet hans på bakgrunn av mange andre, men hvis du tar hensyn til kostnaden for en smarttelefon, blir bildet tydeligere: pris - kvalitet.

Minnet til operativsystemet (Android 8.1) er 2 GB. Selv om dette vanligvis er ganske nok for operativsystemet, absorberer Android sannsynligvis mer enn vanlig volum. Det er med dette at avmatningen i applikasjonsarbeidet er koblet sammen, nedgangen i å bytte mellom dem.

Den innebygde minnekapasiteten er 16 GB, hvorav omtrent 10 GB faktisk er tilgjengelig. Enheten kan bare huske noen få applikasjoner, og resten startes fra bunnen av hver gang. Produsenter har gitt muligheten for å øke mengden minne ved hjelp av et micro SD-kort (det tillatte volumet er opptil 256 GB).

Generelt, hvis brukeren ikke er veldig krevende, vil denne ytelsen være akseptabel i daglig bruk når han utfører oppgaver som er tilordnet en smarttelefon. Det er ganske mulig at noen feil vil bli løst i de neste OS-oppdateringene, men på dette stadiet er ytelse den svake lenken til nevnte telefon.

Fordeler:
 • Utvidbart innebygd minne.
Ulemper:
 • Ytelsen er dårlig;
 • Utilstrekkelig RAM.
Huawei Y5 Lite

Foto- og videomuligheter for Huawei Y5 Lite

Hovedkameraet er ett, plassert sammen med LED-blitsen øverst til venstre på baksiden av telefonen. Dens 8MP-oppløsning med f / 2.2 blenderåpning. På forsiden er et 5-megapiksel selfie-kameraobjektiv med LED-støtte. Begge kameraene har relativt lav oppløsning, som for moderne smarttelefoner, men med tanke på prisklassen, er kvaliteten på opptakene ganske i samsvar med kostnadene.

Når vi vurderer bildene som er tatt med hovedkameraet, kan vi trekke noen konklusjoner: det er bedre å ta bilder i god belysning; om dagen er bilder bedre enn om kvelden; autofokus er helt klart "halt" - du må gjøre en innsats for å fange en tydelig ramme (spesielt når du fotograferer i nærheten).

Det andre selfie-kameraet (5 MP) takler oppgavene sine tilfredsstillende, bildekvaliteten er akseptabel. Den separate blitsen har to moduser: automatisk og manuell.I dette tilfellet betraktes den automatiske modusen som bedre, siden belysningsnivået til ansiktsegenskapene blir automatisk gjenkjent og riktig justering er utført, på grunn av at bildene ikke blir blåst ut og av god kvalitet.

Videoen som er tatt av smarttelefonen har FullHD-oppløsning. Kvaliteten kan vurderes som under gjennomsnittet. Innstillingene gir ikke flere modi for fotografering, det er heller ingen bildestabilisering.

Fordeler:
 • Fargegjengivelse og skarphet er god nok;
 • I dagslys er bilder av akseptabel kvalitet;
 • Detaljene er tydelig synlige på bildet og videoen;
 • Det er en panoramafotograferingsmodus;
 • HDR-modus for behandling av bilder;
 • To forskjellige blitser for begge kameraene.
Ulemper:
 • Kameraer med lav oppløsning;
 • Blitsstyrken er ikke nok for bilder av høy kvalitet om kvelden eller under kunstig belysning;
 • I dårlig lys er bildene dårlig skarpe;
 • Autofokus lar mye å være ønsket, du må gjøre en innsats for å fange et klart bilde.

Batteri og batterilevetid

Hvis ytelsen til Huawei Y5 Lite er den svake lenken, er batteristrømmen definitivt sterk. Batterikapasiteten er 3020 mAh, og dette er bare en veldig god verdi for et budsjettutvalg av smarttelefoner, og i kombinasjon med Power Saving 6.0-teknologi, som bidrar til bevaring og økonomisk bruk av energi, øker indikatorene betydelig. Brukeranmeldelser sier at på en enkelt lading er det mulig med omtrent 65 timers kontinuerlig lytting til musikk og opptil 13 timers video uten stopp.

Fordeler:
 • God batterikapasitet;
 • Strømsparingsteknologi;
 • Rask lading.
Ulemper:
 • Ikke identifisert.

Fullføring ved kjøp

Leveringssettet er ekstremt enkelt: inne i pappesken er selve smarttelefonen, instruksjoner + garantikuponger fra produsenten, en lader, en nøkkel for å fjerne en trippel kortspor. Hodetelefoner, deksler, vesker og beskyttelsesbriller er ikke inkludert i pakken. Den samme budsjettprisen på enheten spilte sin rolle her.

konklusjoner

Huawei Y5 Lite er en typisk representant for budsjett smarttelefoner, som når det gjelder parametere og design er ikke veldig forskjellig fra sine nærmeste konkurrenter. Produsenten tok seg av byggekvaliteten, brukervennligheten til enheten og moderne stabil programvare. I tillegg til alt dette, gir modellen noen flaggskipskarakteristikker. Av disse er en langstrakt skjerm allerede tilgjengelig i samsvar med sidene på enheten, og i fremtiden, etter neste OS-oppdatering, vil det være mulig å låse opp smarttelefonen ved hjelp av ansiktsgjenkjenning. Ansiktsopplåsingsfunksjonen i en budsjettelefon er ennå ikke vanlig, og til og med av denne kvaliteten: den kan gjenkjenne omtrent 1024 funksjoner, og hvis øynene er lukket, vil telefonen ikke låse opp (beskyttelse mot forsøk på å låse opp under søvn).

Huawei Y5 Lite har alle nødvendige parametere for å vinne sin plass i markedet for høykvalitets og rimelige enheter.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet