Innhold

 1. Om merkevaren
 2. Generell informasjon
 3. Fordeler og ulemper:
 4. Konklusjon

Alcatel TCL Plex smarttelefon - fordeler og ulemper

Alcatel TCL Plex smarttelefon - fordeler og ulemper

I september 2019 kunngjorde TCL Multimedia Technology lanseringen av den nye TCL PLEX-smarttelefonen. Nyheten skiller seg fra konkurrentene ved bruk av TCL NXTVISION ™ -teknologi, som gir skarphet og kontrast til bildet og gir det liv, noe som gjør smarttelefonen til en av de beste enhetene for spill og se på videoer. Den samme teknologien bidrar til at enhetens kameraer fungerer bedre og påvirker måten smarttelefonen tar bilder om natten.

Om merkevaren

TCL Multimedia Technology Holding er en av de største kinesiske foreningene som driver produksjon av elektronikk. Organisasjonen har vært i drift siden 1981 og frem til 90-tallet var ukjent på verdensmarkedet.

Selskapet fikk raskt berømmelse takket være introduksjonen av innovative teknologier. I 2004 kjøpte selskapet aksjer i det franske merket Alcatel og fusjonerte det med datterselskapene. Den nyopprettede organisasjonen ble kalt TCL & Alcatel Mobile Phones Limited, og ble en av de beste selskapene innen produksjon av elektronikk.

Til tross for den utbredte troen på at telefonproduksjon er hovedaktiviteten til Alcatel-merket, er denne uttalelsen feil, siden selskapet betaler størstedelen av oppmerksomheten til utviklingen av telekommunikasjonsutstyr, og først og fremst konsentrerer seg om dette området. Hvis det kinesiske firmaet ikke hadde kjøpt ut Alcatels lager på mobile enheter, er det mulig at merket i seg selv ville ha opphørt å eksistere.

Alcatel-smarttelefoner er kjent for å være pålitelige, enkle å bruke og rimelige. Fordelene med enhetene til dette merket inkluderer også god ytelse, egnet for aktive og ikke "tunge" spill, lyd av høy kvalitet og kontrastbilde på skjermen som ikke glir i solen, streng design uten unødvendige detaljer. Populariteten til modellene til dette merket skyldes ikke bare budsjettprisen, men også god funksjonalitet. Android-operativsystemet lar deg installere de fleste av de populære applikasjonene.

Ifølge kundevurderinger inkluderer de generelle ulempene med utstyr fra dette merket kortvarig drift, sjeldne, men fremdeles bemerkede systemfrysinger, samt upraktiske SIM-kortspor.

For å unngå Alcatels ”ære” (siden mange forbinder dette selskapet med budsjett- og problem-smarttelefoner), bestemte produsenten seg for å lage smarttelefoner under TCL-merket. Samtidig planlegger han å unngå feilene gjort av Alcatel - spesielt planlegger selskapet å fokusere oppmerksomheten mot et lite antall enheter, noe som gjør hver av dem unike og verdt brukernes oppmerksomhet.

Generell informasjon

Telefonen har et enkelt og brukervennlig grensesnitt som lar deg enkelt bytte mellom applikasjoner.

TCL PLEX-telefonen har samlet alt det beste som denne produsenten har:

 • bruk av en skjerm med en IPS-matrise som ikke forvrenger fargegjengivelsen;
 • NXTVISION-brikke, som gjør det mulig å konvertere video fra SDR til HDR, samt forbedre skarpheten og kontrasten i bildet;
 • telefonen har en RGB-sensor;
 • tilstedeværelsen av et tredobbelt kamera med en hovedmodul fra en kjent japansk produsent Sony, som tar bilder av god kvalitet om natten, i motsetning til måten telefoner fra andre produsenter tar bilder;
 • 6 GB RAM og 128 GB internminne er en god forsyning for en smarttelefon på dette nivået;
 • smart, produktiv og pålitelig Qualcomm Snapdragon 675-prosessor;
 • glassveske med uvanlig gravering.

Telefon spesifikasjoner:

IndeksVerdi
Boliger
Bredde76,57 mm.
Lengde162,2 mm.
Tykkelse7,99 mm.
Vekt192 gr.
FargeOpal White, Obsidian Black
MaterialeAluminiumslegering, glass
Skjerm
SkjermtypeIPS
Diagonal6.53″
Skjermoppløsning1080 x 2340
Skjermbredde69,51 mm.
Skjermlengde150,6 mm.
Størrelsesforholdet2.167:1
Pixel tetthet395 ppi
Dybde / antall farger24/16777216 bit / farger
Effektivt visningsområde84.55 %
Maskinvare og operativsystem
BrikkesettQualcomm Snapdragon 675
Mengden RAM6 GB (6144 MB)
RAM-typeLPDDR4X
Innebygd minne128 GB (131072 MB)
MinnekortmicroSD, microSDHC, microSDXC
OSAndroid 9.0 Pie
Teknisk prosess11 nm.
CPU-prosessor2x 2,0 GHz Kryo 460, 6x 1,7 GHz Kryo 460
Bit dybde64 bit
CPU-arkitekturARMv8
Antall kjerner8
Maksimal CPU-frekvens2000 MHz.
Sensorer og sensorerNærhetssensor, lyssensor, akselerometer, kompass, gyroskop, fingeravtrykkskanner
USBUSB Type-C
Batterikapasitet3820 mAh.
Ryggekamera
KamerasensormodellSony IMX582 Exmor RS
Membranf / 1.8
BlitsDobbel LED
Fotooppløsning8000 x 6000 piksler, 48 MP (megapiksler)
Videooppløsning3840 x 2160 piksler
Bildefrekvens30 bilder per sekund
KamerainformasjonDet første kameraet er på 48 megapiksler. Sensorstørrelse - 1/2 ", pikselstørrelse - 1,6 μm (4-i-1 pikselbinning), synsvinkel - 79˚, 6-element-objektiv, andre kamera - 16MP (ultrabred), sensormodell - Samsung S5K3P9SP ( andre kamera), sensorstørrelse - 1 / 3,1 ", synsvinkel - 123 ° (andre kamera), tredje kamera - 2MP (dybdesensing), sensormodell - OmniVision OV02K (tredje kamera), sensorstørrelse - 1 / 2.8" ( tredje kamera), synsvinkel - 77 ° (tredje kamera)
KamerafunksjonerAutofokus, kontinuerlig fotografering, digital zoom, digital bildestabilisering, geotagging, panoramafotografering, HDR-fotografering, berøringsfokus, ansiktsregistrering, justering av hvitbalanse, ISO-justering, eksponeringskompensasjon, selvutløser, scenevalgmodus
Frontkamera
KamerasensormodellOmniVision OV24B1Q
Frontkameraoppløsning5126 x 3852 piksler, 24 (megapiksler)
Kommunikasjon
SIM-kortNano-SIM / microSD
Antall SIM-kortto simkort
GSM850,900, 1 800, 1 900 MHz
NavigasjonGPS, A-GPS
Wi-Fi802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac, Dual band, Wi-Fi Hotspot, Wi-Fi Direct, Wi-Fi-skjerm
Bluetooth-versjon5
Multimedia
3,5 mm hodetelefonkontaktdet er
NettleserHTML, HTML5, CSS 3
FM-radiodet er

Det er planlagt at innretningen vil være tilgjengelig i to farger: perlehvit og svart. Begge fargene vil ha en uvanlig glans. Den forventede salgsstarten er planlagt til 4. kvartal 2019, gjennomsnittsprisen vil være 330 euro. Enheten vil bli levert til Russland i oktober 2019. Hvor mye det vil koste i Russland er fortsatt ukjent.

Kroppsmateriale og utseende

En av de viktigste "sjetongene" til enheten er dens uvanlige utseende. Som tidligere nevnt er enhetens kropp laget av glass som skimrer avhengig av vinkelen lyset faller på. Mønsteret på panelet er plassert under glasset, slik at det ikke forverres fra utilsiktet skade eller mindre riper. Rammen er laget av metall (aluminium), dingsen passer komfortabelt i hånden. Til tross for at smarttelefonens kropp er laget av glass, er fingeravtrykk tydelig synlige på den. Videre vises denne effekten på både hvite og svarte tilfeller.

På baksiden av enheten er en ikke-standard kameraenhet tildelt (den er plassert vannrett, på sidene av kameramodulene er det to LED-blitser som kan fungere både sammen og hver for seg). Det er også en fingeravtrykkskanner for å låse opp telefonen. Ikke mange brukere vil like det horisontale arrangementet av kameraene, siden en av fingrene vil definitivt treffe et kamera når du holder på enheten.

Når det gjelder utseende, ligner enheten Huawei Mate 10. Mange brukere vil sette pris på Smart Key-knappen på venstre side av enheten - du kan angi formålet etter eget skjønn. På motsatt side er på / av-knappen og volumvelgeren. Øverst på enheten er det et 3,5 mm lydkontakt; telefonen lades gjennom Type-C-inngangen som er plassert nederst på enheten.

Skjerm

Siden hovedaktiviteten til TCL er utvikling og produksjon av TV-apparater, skjermer og matriser for dem, forventer du mye fra smarttelefonskjermen til dette selskapet.

I samsvar med de nyeste motetrendene er frontkameraet plassert direkte på skjermen, mens det ikke er standard - nær venstre kant.

Som nevnt tidligere, leverer NXTVISION-teknologien reell bilde- og videogjengivelse mens den behandler sanntids SDR i HDR. Den samme teknologien optimaliserer også bildet, øker detaljene og kontrasten til små detaljer, samt lysere mørke områder.

Store dimensjoner og widescreen diagonal - 6,3 tommer, lar deg vise en stor mengde informasjon mens du surfer på Internett. Skjermen støtter FULLHD + oppløsning.

Siden frontkameraet er innebygd i skjermen, opptar det mer enn 90% av hele området på enheten.

Produsenten er opptatt av å beskytte øynene til brukerne mot skadelig stråling. For dette formålet har smarttelefonen følgende funksjoner: "Tilpasning av fargespekter", "nattmodus" og "lesemodus". Den første modusen justerer automatisk lysstyrken og fargenivået avhengig av lysforholdene. Lesemodus justerer bakgrunnsbelysning, lysstyrke og kontrast på skjermen slik at bildet på skjermen er så nær papiret som mulig. Brukeren kan velge en liste over applikasjoner, ved nedlasting som denne modusen automatisk aktiveres. Nattmodus reduserer lysstyrken og fargegjengivelsen av blått, gjør bildet "varmt" og dempet.

Kameraer

Som nevnt ovenfor er kikkhullet på frontkameraet innebygd i skjermen og ligger ikke i midten, men på venstre side. Kameraet er utstyrt med en 24-megapiksel sensor, slik at du kan ta gode bilder. Den kan også spille inn videoer på 1080 * 120 eller 720 * 240FPS. Programvaren lar deg ta bilder med dette kameraet ved hjelp av en rekke filtre og moduser, inkludert portrettfotografering.

Hovedkameraet består av tre moduler, mens den viktigste 48 megapikslersensoren (den mest populære modellen fra den japanske produsenten Sony brukes her) og widescreen 16 megapiksler er direkte involvert i skyting. Den tredje modulen brukes stort sett ikke til fotografering, det er et lysfølsomt element med en 2 megapiksel sensor. I utgangspunktet brukes den når du tar opp videoer i dårlige lysforhold.

Kameraene har fokus, natt og manuell modus, og kunstig intelligens er involvert i de fleste prosessene. Videokameraet kan ta opp videoer i 4K. Det er ingen optisk stabilisering, den erstattes av elektronisk.

Basert på eksemplene på bildene kan vi konkludere med at begge kameraene har god detalj og fargegjengivelse. I nattmodus er detaljene tydelig synlige, alle lyse farger gjengis realistisk.

Batteri

Med en så stor skjerm forventes det at enhetens autonomi neppe vil overstige mer enn en dag med aktivt arbeid. Produsenten bestemte seg for ikke å bruke penger på et batteri med stor kapasitet (batteriet i gadgeten har bare 3,820 mAh), så de som liker å surfe på Internett og spille tunge spill, må bære en kraftbank med seg. Her gjorde produsenten en feil, siden batterikapasiteten er et av de viktigste valgkriteriene.

Telefonen støtter hurtigladefunksjon. Pakken inkluderer en lader med kort ledningslengde, noe som kan være ubeleilig for noen brukere.

Ytelse, minne og lyd

Systemet fungerer under kontroll av et enkelt og intuitivt TCL UI-grensesnitt, som praktisk talt ikke skiller seg fra den "bare" Android. Blant fordelene er praktisk navigering, muligheten til å tilpasse enheten ved hjelp av Smart Assistant, som tilpasser seg den brukervennlige modusen for interaksjon med telefonen og organiserer smarttelefonens arbeid optimalt.

Den smarte knappen på venstre side av enheten lar deg ringe til en forhåndsinnstilt applikasjon eller funksjon med et enkelt kort, langt eller dobbelt trykk.

Siden TCLs hovedvirksomhet er TV-produksjon, programmerte de sin egen smarttelefon slik at den kunne brukes som fjernkontroll. Noen TV-er med SmartTV-funksjon kan kringkaste video og bilde direkte til skjermen.

Smarttelefonen bruker maskinvareplattformen Qualcomm Snapdragon 675, prosessoren har 8 kjerner. Som standard har gadgeten 6 GB RAM og 128 GB internminne. Eventuelt kan du bruke et SD-kort på opptil 256 GB. Smarttelefonen støtter de fleste moderne teknologier, inkludert NFC. Takket være Super-Bluetooth-teknologien er det mulig å koble til opptil 4 lydenheter samtidig.

3,5 mm lydkontakten er beleilig plassert på toppen av enheten. 2 mikrofoner er tilgjengelig for støydemping.

Alcatel TCL Plex-smarttelefon

Fordeler og ulemper:

Fordeler:
 • stor skjerm som lar deg vise en betydelig mengde informasjon på skjermen;
 • nesten hele området på frontpanelet er okkupert av skjermen, noe som sparer plass og ikke gjør innretningen for massiv;
 • realistisk fargegjengivelse, gode detaljer;
 • høy kvalitet og pålitelig fylling;
 • et ergonomisk skall basert på kunstig intelligens;
 • Android 9 ut av esken;
 • støtte for hurtiglading med en effekt på 18 W;
 • Super-Bluetooth-teknologi;
 • det er en NFC-modul.
Ulemper:
 • liten batterikapasitet;
 • IPS-matrise er dårligere enn SuperAmoled.

Konklusjon

For kjøpere som velger hvilken smarttelefon som er best, er det ikke lett å finne riktig enhet blant det enorme antallet telefoner på markedet.

TCL PLEX er en av få moderne smarttelefoner som kombinerer en rimelig pris og god kvalitet. Basert på de tekniske spesifikasjonene kan denne telefonen bli en av de beste i rangeringen av kvalitetsbudsjett-smarttelefoner. Det vil passe både fans av mobilspill og de som er glad i fotografering. Displayet på enheten, på grunn av størrelsen og bruken av proprietær bildetransmisjonsteknologi, lar deg se videoer i utmerket kvalitet.

Til tross for at telefonen er produsert i Kina, antyder førsteinntrykket at den skal fullføre sine funksjoner i sin helhet.

Før du velger hvilken telefonmodell som er bedre å kjøpe, anbefaler vi at du bestemmer deg for kravene som enheten må oppfylle. Vi tror at TCL PLEX vil tilfredsstille behovene til nesten alle kunder, og er egnet for både unge og middelaldrende mennesker.

Siden telefonen offisielt vil bli solgt i Russland, kan potensielle kjøpere være i tvil om hvor det er lønnsomt å kjøpe den - hjemme eller i Kina. Vi anbefaler å kjøpe sofistikert elektronikk bare i Russland, siden enheter som leveres fra utlandet mister garanti og service. Gjennomsnittsprisen på enheten forventes å være 330 euro.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet