Innhold

 1. Utseende
 2. Smarttelefonspesifikasjoner

BQ BQ-6016L Merkur-smarttelefon - fordeler og ulemper

BQ BQ-6016L Merkur-smarttelefon - fordeler og ulemper

BQ-merkevaren kunngjorde et nytt produkt - BQ-6016L Mercury-smarttelefon. Telefonen har gode egenskaper til en rimelig pris. Det legges vekt på å holde ladingen opptil 2 dager. Om dette er sant - får du vite i dagens gjennomgang.

Vurder fordelene og ulempene med BQ-6016L-modellen, dykk ned i fyllingen og fortell deg hvor mye det koster og hvor det er lønnsomt å kjøpe en gadget. Salget startet i september 2018, så det er ingen anmeldelser for modellen ennå, selv om det kan bli populært blant budsjett-smarttelefoner.

Det innenlandske merket Bright & Quick preges av utgivelsen av budsjetttelefoner. Dette forklarer bruken av tilgjengelige materialer. For eksempel er plast billigere enn metall, men det er mer holdbart og motstandsdyktig mot fall.

Utseende

Utformingen av smarttelefonen er minimalistisk. Kroppen er laget av plast med en matt overflate som ikke legger igjen fingeravtrykk på seg selv. BQ-6016L er rektangulær med litt avrundede kanter.

Størrelsesmessig er det noe mellom en berøringsskjermtelefon og et nettbrett - 158 mm langt, 75,8 mm bredt, 7,9 mm tykt. I hverdagen kalles slike enheter "spader", men de er gode i hånden. Med sine tunge dimensjoner og et romslig batteri, veier smarttelefonen bare 157 gram. Med et metallhus ville bildet være annerledes.

BQ tilbyr to farger - svart og gull. Det er ingen beskyttelse mot fuktighet og støv.

Av / på-knappen og volumkontrollene er plassert på høyre side av telefonen. Selve tastene er litt konvekse, du kan føle det umiddelbart med tommelen. Det er et bakre kamera, LED-blits, høyttaler på baksiden. Micro USB-ladekontakten er plassert nederst. 3,5 mm lydinngang har funnet et sted øverst over skjermen.

Fingeravtrykkskanneren er plassert i midten av bakpanelet nærmere toppen. Fordelen er at eieren av smarttelefonen ikke flekker kameralinsen med fingrene.

Ansiktsgjenkjenningssensoren har funnet et sted til høyre for det bakre kameralinsen. Plasseringen til begge skannere er god med tanke på ergonomi og brukervennlighet.

BQ-6016L innebærer Dual SIM-modus. Spor for to SIM-kort i nano-størrelse er bygd inne i smarttelefonen. Det er også et rom for et minnekort. Dette er et stort pluss, brukeren trenger ikke å plukke ut et SIM-kortspor fra siden av telefonen.

Emballasje og utstyr

BQ-merket inneholder en smarttelefon, lader, USB-kabel, garantikort, brukerhåndbok. Produsenten har etablert en 12 måneders garanti, som er standard for mange merker.

Ergonomisk

6016L nettbrettet er stort og slankt. Disse egenskapene er bare nyttige hvis brukerens hånd er stor. Ellers vil telefonen rett og slett ikke være behagelig å holde i hendene. Merk at enheten glir litt i håndflaten og "rir" på bordet på grunn av den glatte kroppen.

Gadget har ikke så mange knapper, de er konvekse og kan lett trykkes med fingrene på den ene hånden. Tastaturet reagerer øyeblikkelig når du berører skjermen. Vi kan merke påliteligheten til forsamlingen, ingen tilbakeslag.

Kroppen er en monoblokk med et ikke-flyttbart batteri. Hver annen produsent, etter Apple, begynte å produsere smarttelefoner med slike batterier, BQ-merket er ikke noe unntak.

Smarttelefonspesifikasjoner

I bunn og grunn er BQ-6016L etterfølgeren til BQS-5520 Mercury-slekten. Det eneste er at 208 phablet overgår en to år gammel smarttelefon i skjermstørrelse, prosessor, batterikapasitet. Det er synd at produsenten ikke økte RAM, brukerne vil like det.

ParametereSpesifikasjoner
Dimensjoner158 * 75,8 * 7,9 mm
SkjermDiagonal 6 "
Oppløsning 720x1440
IPS-matrise
Pikseltetthet 268 ppi
Antall farger 16777216
Forhold - 18: 9
flerpunktsberøring
SIM-kortDual SIM - Nano
KontakterMicro-USB
Hodetelefonkontakt: 3.5
BatteriLi-Po, ikke-flyttbar, 4000 mAh
HukommelseOperasjonelt 2 GB
Innebygd minne 16 GB
MicroSD, microSDHC, microSDXC minnekort opptil 128 GB
prosessorMediaTek MT6739, ARM Cortex-A53, 1300 MHz, 4 kjerner
PowerVR GE8100 videoprosessor
Android 8.1 Oreo
operativsystemGSM 900/1800/1900, 3G, 4G LTE
KommunikasjonsstandarderHovedkamera 13 MP
KameraerBlink-LED er
Autofokus er
Frontkamera 13 MP
Det er en blits
Autofokus er
Trådløs teknologiBluetooth 4.2
GPS, FM-radio
lommelykt, akselerometer, fingeravtrykkskanner
Sensorertilnærming, lysende

Skjerm

Den seks-tommers berøringsskjermen opptar 77,82% av fronten på smarttelefonen. Over den er frontkameraobjektivet, ørestykket, lys- og nærhetssensorene. Nederst på skjermen er det et panel med berøringsknapper. Den store diagonalen lar deg stolt kalle nyheten en phablet.

6016 L har en avlang skjerm, som er gitt av et sideforhold på 18: 9. Det er praktisk talt ingen ramme rundt 2,5D-glasset, BQ-mobile opprettholder den strenge stilen til smarttelefoner. Multitouch-funksjonen gjenkjenner flere samtidige berøringer.

Levende farger og skarphet i bildet er gitt av skjermens lysstyrke på 450 cd / m2, oppløsningen på 720x1440 piksler med en tetthet på 268 ppi. I solen glir skjermen praktisk talt ikke, bildet er synlig i en hvilken som helst hellingsvinkel.

Det er en automatisk rotering, som kan slås av hvis ønskelig. De nevnte egenskapene er egnet for å se filmer, spille surfing, lese bøker online.

Kamera

Kameraene bak og foran med en oppløsning på 13 MP og blenderåpning på F / 2.0 tar veldig saftige bilder. Maksimalt antall bilder per sekund er 30. Autofokus er inkludert i parametrene til begge linsene. Det er bemerkelsesverdig at frontlinsen har høy oppløsning. En sjelden produsent vil tilby mer enn 5-8 MP front-end for 10 tusen.

Hovedkameraets funksjonalitet er standard og bred, nesten alle funksjonene til en moderne gadget er tilgjengelig for brukeren - berøringsfokus, HDR-modus, hvitbalanse og ISO-innstillinger. De som liker å fange livsøyeblikk på bildene sine, kan redigere eksponeringen, skyte panoramaer og serier, velge en scene og zoome. BSI CMOS-sensoren er plassert nær linsen.

Fotosettet vil lette selvutløseren for brukeren. Når du trykker på avtrekkeren, aktiveres lukkeren automatisk, og rammen vil være klar etter et par sekunder. Geotags plasseres på bildene hvis ønskelig.

Du kan ta bilder selv om natten i dårlig belysning. Nightmode-funksjonen vil korrigere hvitbalansen, justere innstillingene og bildene blir gode.

Ikke glem å ta opp HD-video i 1280 x 720. Kvaliteten på den ferdige videoen er på et høyt nivå, farger er gjengitt riktig.

En videosekvens er satt sammen fra flere bilder med Timelapse. Selve telefonen vil finne bilder tatt omtrent samtidig og på samme sted. Ved utgangen til brukeren vil en video vente, der hele dagen til hovedpersonen rulles i raskt tempo.

Hvordan fotografere

En rekke opptaksmodi er inkludert i parametrene til frontkameraet. Portrett tar for eksempel vakre selfies, hovedpersonen er i sentrum, og bakgrunnen bak er uskarpt med bokeh-effekt. Bilder kommer ut som malerier. Kvinner vil glede seg over ansikts skjønnhetsfunksjon, motivets ansikt i rammen forbedres - hudtonen jevnes ut og lyses opp. Med ansiktsmodelleringsfunksjonen kan du til og med korrigere ansiktsformen og forstørre øynene.

 

Det bakre kameraet er også sjenerøst med funksjoner. Den automatiske scenegjenkjenningsfunksjonen instruerer linsen om å stille inn nødvendige opptaksparametere og uavhengig bestemme typen motiv i rammen.Avhengig av variasjonen i motivets fotosesjon, velges passende fotograferingsegenskaper. Produksjonsfargene er rike og ekte.

Panoramamodus lar deg fange store områder i ett panoramabilde. Effekten av den sirkulære visningen er sammenlignbar med den til et DSLR-kamera. Skarphet og kontrast er på et anstendig nivå. Såpeskål med BQ-telefon er ikke lenger nødvendig.

For skarpe makroer er det en Superpixels-funksjon som zoomer opp til 64 MP. Nå viser bildet ikke bare komplekse teksturerte stoffer, men også små detaljer om gjenstander.

Kommunikasjon

BQ BQ-6016L-gadgeten går ikke, men flyr ganske enkelt over 4G-kanaler. Dette skyldes LTE Cat 4 med en hastighet på 51,0 Mbps for nedlasting og 150,8 Mbps for dataoverføring. Telefonen fungerer også med andre kommunikasjonskanaler - UMTS, HSPA +, EDGE, GPRS.

Wi Fi-modulen har standarder 802.11n, 802.11g, 802.11b. Smarttelefonen støtter også hotspot-funksjonen, slik at du kan dele Wi Fi til andre enheter. Bluetooth brukes av den nyeste 4.2 med A2DP, som sparer batteristrøm, kobles raskere til andre enheter. GPS, A-GPS er innebygd i smarttelefonen som navigasjonssystemer.

En annen fordel vil være tilstedeværelsen av OTG-modulen. Ikke alle kjenner applikasjonsområdet, men tingen er nyttig. Andre enheter - en flash-stasjon, en datamus, et tastatur - er koblet til smarttelefonen og lades etter behov.

SIM-kort fungerer i vekslende modus, da det er en radiomodul i telefonen. Når du ringer til det første SIM-kortet, vil det andre være utilgjengelig og omvendt.

For en ganske budsjettpris får brukerne en FM-radio, men NFC-brikken for pengene er for fancy, så BQ inkluderte ikke den trådløse funksjonen.

BQ BQ-6016L kvikksølv

Programvare

6016L drives av Android 8.1 Oreo-operativsystemet med et friskt design, forenklede menyer og høy databeskyttelse. Ifølge produsenten reduserer den åttende versjonen av Oreo belastningen på nettverkstrafikk og øker driften av programvareprodukter for smarttelefoner.

Du kan kontrollere dingsen, for eksempel å ringe et nummer, ved hjelp av stemmen din. Funksjonen er enkel og lite bemerkelsesverdig, men den frigjør hendene dine.

Du kan låse opp telefonen ved hjelp av standardmetoder - pin-kode, mønster. I tillegg har BQ pakket enheten med to mer moderne teknologier - ansikts- og fingeravtrykksskanning. Fingerskanneren fungerer uten avbrudd, reagerer raskt på berøring. Det eneste som ikke er veldig praktisk er å holde en stor størrelse telefon i den ene hånden og prøve å lese utskriften, vil ikke fungere, fingeren når ikke sensoren. Du må snu smarttelefonen og bare deretter skanne utskriften.

En ansiktsskanner for brukere vil heller være morsom, fordi den ikke fungerer umiddelbart. I alle fall er BQs høyteknologiske tilnærming oppmuntrende.

Telefonen har lommelykt, MP3-spiller, stemmeopptaker. Legg merke til den gode kvaliteten på opptaket uten støy. Spilleren støtter MP3-, AAC-, WAV-, WMA-formater.

Opptreden

BQ BQ-6016L-smarttelefonen drives av en MediaTek MT6739 4-kjerneprosessor med en frekvens på 1300 MHz. ARM Cortex-A53 kjernetype. For tilstedeværelsen av så mange kjerner, kan gadgeten merkes som pålitelig.

Arbeidet med programmene er levert av 2 GB RAM. Den innebygde 16 GB lagringsplassen økes ved å installere et microSD-minnekort på opptil 128 GB - gode nyheter for brukere som kaster et stort antall bilder og legger installerte applikasjoner på kortet.

Spill fryser ikke, så en produktiv enhet vil passe spillere. Tanker og mindre ressurskrevende applikasjoner vil trekke.

Batteritid

Tenk deg at telefonen har et 4000 mAh batteri - ikke gjennomsnittet blant smarttelefoner. Arbeidet med en litiumpolymerenhet med en slik kapasitet vil vare i en hel dag, selv om produsenten lover opptil 2 dager uten å lade. Batteriet er innebygd i bærbart batterimodus i Powerbank. Rask og trådløs lading er ikke tilgjengelig for modellen.

BQ-selskapet garanterer sine brukere offisielt 6 timer med å snakke, spille spill, surfe på nettet, se på videoer, lytte til lyd.

Kostnaden

Prisen på smarttelefonen er på nivå med 9 490 rubler - budsjett for de oppførte egenskapene.Den reduserte prisen - 8190 rubler tilbys av nettstedet Oho! Den offisielle BQ-butikken holder baren på 9500 rubler. Gjennomsnittsprisen er omtrent 8 840 rubler.

Fordeler:
 • budsjettpris;
 • Fingeravtrykks skanner;
 • ansiktsgjenkjenning;
 • 2 års garanti;
 • smart og produktiv;
 • 4-kjerneprosessor;
 • RAM 2 GB;
 • lett vekt;
 • tynn-ramme skjermen;
Ulemper:
 • ingen NFC-brikke;
 • batteriet er ikke litiumion.

BQ-6016L er en billig smarttelefon med gode batteri-, kamera- og utseendeegenskaper. Telefonen støtter arbeidet med to SIM-kort, noe som er viktig for forretningsfolk. Produsenten har pakket enheten med fasjonable funksjoner - en fingeravtrykkskanner og ansiktsgjenkjenning.

Hvis de avgjørende kriteriene for å velge en gadget er prisen og størrelsen på RAM, er landsmannsalternativet ideelt for denne rollen. Hvis NFC er viktig, er det bedre å heve prislinjen.

Telefonen er designet for hverdagsarbeid i multimedieprogrammer, lytter til musikk, bruker Internett, for aktive spill. BQ-6016L kan godt ta en plass i rangeringen av pålitelige og produktive smarttelefoner i 2019.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet