Innhold

 1. Kriterier for valg av profesjonelt verktøy
 2. Stell av et profesjonelt instrument
 3. Vurdering av kvalitetssaks for frisører fra de beste produsentene
Rangering av de beste frisørsaksene i 2020

Rangering av de beste frisørsaksene i 2020

Saks er et uunnværlig verktøy for enhver frisør. Riktig produkt forbedrer kvaliteten på arbeidet. En slik ting kan tjene i mange år uten å miste effektiviteten hvis den er laget av materialer av høy kvalitet og oppfyller alle kravene til spesialister. Denne artikkelen diskuterer i detalj hvilke saks som er bedre å kjøpe for å utføre alle slags hårklipp.

Kriterier for valg av profesjonelt verktøy

Før du kjøper saks, anbefales det å holde dem i hendene for å vurdere produktets komfort og vekt. Håndtaket til frisørverktøyet skal ikke gli i håndflaten og være upraktisk når du bruker det.

Bekvemmelighet på jobben

Siden en frisør jobber med saks i flere timer på rad, er det viktig å velge et produkt med optimal vekt og behagelig form. Dette vil unngå spenning og utmattelse i hendene mens du arbeider.

Bekvemmelighet avhenger direkte av type håndtak. Den kan ha symmetriske eller asymmetriske ringer, så vel som halvpartisk. De mest komfortable blant spesialistene er produkter med forskjøvet ringer og et asymmetrisk håndtak.

Saksmateriale

De fleste av 2020-modellene er laget av høykarbonstål. Dette materialet har følgende fordeler:

 1. Høy styrke. Produkter laget av slikt stål deformeres ikke ved fall og andre støt;
 2. Blir ikke kjedelig;
 3. Tåler et stort antall spisser;
 4. Tåler godt alle typer sterilisering og eksponering for høye temperaturer;
 5. Reagerer ikke med antiseptiske stoffer;
 6. Rust vises saktere på slikt materiale;
 7. Produkter med høyt karbonstål kan tjene i flere år uten å gå på kompromiss med kvaliteten på arbeidet.

Materialet inneholder også tilleggsstoffer (for eksempel wolfram), som forlenger verktøyets levetid og gjør det mer holdbart. Det er akseptabelt å bruke frisørprodukter med et beskyttende belegg.

Sliping av bladene

Riktig sliping av verktøyet er nøkkelen til en god hårklipp. Alle profesjonelle modeller er skjerpet i en vinkel på 40 til 50 grader. Denne vanligste slipingen kalles "vanlig". Med sin hjelp gir saksene et sløvt snitt.

Produkter fra premium-segmentet skjerpes i mindre grad.Denne metoden kalles "konveks". Med hjelpen opprettes en glideskive. Med riktig sliping av høy kvalitet kan verktøyet fungere i 3 år uten ytterligere manipulasjoner.

Smidig håndtering

Denne parameteren påvirker også komforten under arbeidet og knivenes spenning. Lukkebevegelsen skal være jevn. Når du bruker verktøyet, skal det ikke kreves ytterligere anstrengelser, og det må ikke føles noe å kle seg på lerretet.

En spesiell skrue er ansvarlig for den jevne driften, så det er bedre å foretrekke saks med muligheten til å justere spenningen. Ved å endre skruens posisjon kan du justere verktøyet slik at det fungerer med forskjellige hårstrukturer.

Kostnaden

Et profesjonelt verktøy av høy kvalitet kan ikke være billig. Kostnaden avhenger direkte av produsenten, materialet og selve saksen.

Billige modeller er som regel ubeleilig å bruke, så de passer ikke engang for nybegynnere frisører. Kvalifiserte håndverkere bør ta hensyn til premium-segmentprodukter. Slike verktøy er komfortable å bruke, noe som er ekstremt viktig for et stort antall kunder.

For tiden er japanskproduserte saks stadig mer populære. De preges av sitt unike design og høykvalitets stål. Prisen for disse produktene er også høy.

Hva er formålet med verktøyet

Før du velger et verktøy, må du forstå klart for hvilke hårklipp dette produktet er kjøpt. For eksempel brukes modeller med små hakk på bladene til herreklipp. De hjelper til med å forhindre at håret glir.

Glatte lerret uten mikrohakk gir et glidende snitt, som oftest brukes i hårklipp for kvinner.

Lengde

Produsenter angir lengden på det profesjonelle verktøyet i tommer. Den minste størrelsen er vanligvis 4,5 tommer. Den optimale parameteren er 5,5 tommer, og for herreklipp velger mestere ofte modeller med en lengde på 6 tommer og over.

I denne parameteren bør du imidlertid ta hensyn til dine egne preferanser og kjøpe et produkt som er behagelig å jobbe med, uavhengig av allment aksepterte regler.

tilleggsegenskaper

 1. Vektlegging. Det kan være avtakbart eller ikke, avhengig av saksen. Det fungerer som en støtte for pinnen, og reduserer dermed stress.
 2. Skruer. De er av tre typer: flate, finjusterende og permanente polymersmurte systemer. Hver av dem hjelper til med å justere spenningen til bladene med varierende nøyaktighet.
 3. Tenner og hakk. De lar deg lage forskjellige kutt. Tannede kniver har tynnende saks, som du kan lage trinn og tykke hårklipp med. Rette produkter er laget med mikroblokk på lerretene, noe som forhindrer at det glir.
 4. Ensidig og dobbeltsidig tynnsaks. Avhengig av modell, kan tennene bare være plassert på ett blad eller på to på en gang. Bilaterale instrumenter klipper mindre hår om gangen. På den ene siden reduserer dette hastigheten på arbeidet, på den andre reduserer det risikoen for å kutte av overflødige tråder betydelig.

Stell av et profesjonelt instrument

For at produktet skal fungere så lenge som mulig, må de passes nøye og beskyttes mot støt og fall, noe som kan føre til alvorlig skade. Det er også nødvendig å kontinuerlig overvåke spenningen, siden det ikke bare påvirker kvaliteten på kuttet, men også påvirker lerretets tilstand.

Saksene må lukkes og legges på en myk klut (f.eks. Semsket skinn) etter hver bruk. Knivene må tørkes av med en myk, tørr klut og smøres for å unngå metalloksidasjon.

Det anbefales ikke å skjerpe og reparere instrumentet selv. Dette kan skade knivene og hele produktet. Det er best å gi saksen til et spesialverksted. Det anbefales også å kontinuerlig overvåke kantens skarphet og ikke bringe produktet til fullstendig ubrukelighet. For å gjøre dette er det nok å teste bladene på et stykke bomullsull 2 ​​ganger i måneden, vekselvis kutte gjennom fibrene.Hvis produktet kutter dem lett og ikke trekker ut villi, er verktøyet i perfekt orden.

Vurdering av kvalitetssaks for frisører fra de beste produsentene

De presenterte populære modellene av frisørprodukter for hårklipp har allerede blitt verdsatt av mange amatører og profesjonelle. Blant dem er det både budsjettverktøy og premium-verktøy. Rangeringen av de beste frisørsaksene i 2020 inneholder ikke bare en detaljert beskrivelse av egenskapene til hver modell, men hjelper også med å svare på spørsmålene "Hvilket selskap er bedre å kjøpe frisørverktøy?" og "Hvor mye koster en god hårklipp?"

10. plass. Saks sett DEWAL B1-9

Settet inneholder to typer verktøy - tynning og rett saks. Begge produktene er klassiske frisørsakser. Slipingen av bladene er standard, så verktøyene er egnet for kanting og klipping. Saksringene er symmetriske og 6,5 tommer lange.

Saks sett DEWAL B1-9
Fordeler:
 • budsjett;
 • to verktøy i et sett;
 • justeringsskrue;
 • høyfast stål.
Ulemper:
 • Kortlevd.

Gjennomsnittsprisen er 728 rubler.

9. plass. Frisørsaks Kapous for tynning, modell SK10T / 6.0

Dette verktøyet er utstyrt med forskyvede ringer som lar deg jobbe lenge uten ubehag i hendene. Det nedre bladet er utstyrt med 35 tenner. Lengden er 6 tommer.

Frisørsaks Kapous for tynning, modell SK10T / 6.0
Fordeler:
 • rimelig pris;
 • polert finish;
 • mykt trekk;
 • med en forsterker for lillefingeren;
 • slitesterk.
Ulemper:
 • ikke.

Gjennomsnittsprisen er 1480 rubler.

8. plass. Frisørsaks Kapous, modell CK23 / 5,5

Den ergonomiske formen på verktøyet reduserer spenningen på hånden betydelig og klemmer ikke fingrene under drift. Bladene er laget av herdet rustfritt stål av høy kvalitet. Bladene er 5,5 tommer lange.

Frisørsaks Kapous, modell CK23 / 5,5
Fordeler:
 • rimelig;
 • justerbar skrue;
 • mykt trekk;
 • slitesterk;
 • Utskiftningsringer og mini skruenøkkel inkludert.
Ulemper:
 • ikke.

Gjennomsnittsprisen er 1390 rubler.

7. plass. Rett saks Dewal Profi trinn 102 / 5.5

Modellen har en konveksjonssliping i en vinkel på 40 grader og en ergonomisk form. Verktøyet er laget av slitesterkt stål som ikke deformeres under mekanisk belastning. Lengden på bladene er 5,5 tommer.

Rett saks Dewal Profi trinn 102 / 5.5
Fordeler:
 • rimelig pris;
 • mykt trekk;
 • sak inkludert;
 • flyttbar vekt.
Ulemper:
 • spenningen på bladene er ikke regulert.

Gjennomsnittsprisen er 1306 rubler.

6. plass. Sett med frisørsaks DEWAL 9605 og 9605 AS

Settet inneholder to verktøy - tynning og rett saks. De er laget av japansk stål i Tyskland. Produkthåndtak er laget av plast.

Sett med frisørsaks DEWAL 9605 og 9605 AS
Fordeler:
 • rimelig;
 • to verktøy inkludert;
 • flyttbar vekt.
Ulemper:
 • kjedelig raskt;
 • utseendet på ubehag under langt arbeid.

Gjennomsnittsprisen er 980 rubler.

5. plass. Frisørsaks Kapous, modell CK23 / 6

Verktøyet har en stilig design og en ergonomisk form som gjør at du kan jobbe lenge uten stress. Klemmer ikke fingrene i arbeidsstilling. Bladet er 6 tommer langt.

Frisørsaks Kapous, modell CK23 / 6
Fordeler:
 • rimelig;
 • justerbar skrue;
 • jevn løping;
 • slitesterk;
 • erstatningsring og skruenøkkel inkludert.
Ulemper:
 • ikke.

Gjennomsnittsprisen er 1390 rubler.

4. plass. Frisørsaks Kapous for tynning, modell SK10T / 5,5

Modellen er utstyrt med forskyvede ringer som ikke lar fingrene tøyes under drift. Knivenes overflate er polert og har 30 tenner på bunnbladet. Opprinnelsesland - Italia.

Frisørsaks Kapous for tynning, modell SK10T / 5,5
Fordeler:
 • behagelig grep;
 • mykt trekk;
 • rimelig pris;
 • støpt forsterker for lillefingeren.
Ulemper:
 • ikke.

Gjennomsnittsprisen er 1480 rubler.

3. plass. Frisørsaks 341 / 5,5 ** Mertz

Produktet har en polert overflate, og bladene gir et glidende snitt. Modellen er laget i Tyskland av japansk stål.Disse saksene passer ikke bare for nybegynnere, men også for profesjonelle. Mye for pengene.

Frisørsaks 341 / 5,5 ** Mertz
Fordeler:
 • justeringsskrue;
 • høy kvalitet;
 • lav pris.
Ulemper:
 • sjelden i salg.

Gjennomsnittsprisen er 846 rubler.

2. plass. JAGUAR Pre Style Ergo 5 "82650

Bladene er 13 centimeter (5 tommer) lange. Den elegante og stilige designen blir matchet med en klassisk enhet for komfortabelt arbeid. Verktøyet er produsert i Tyskland.

JAGUAR Pre Style Ergo 5 "82650
Fordeler:
 • høy kvalitet;
 • varighet;
 • det er polering.
Ulemper:
 • høy pris.

Gjennomsnittsprisen er 2620 rubler.

1 plass. JAGUAR A Silver Ise 5 "1350

Lerret på lerretet er 14 centimeter. Saksen har tradisjonell design. Verktøyets forkant er standard. Opprinnelsesland - Tyskland.

JAGUAR A Silver Ise 5 "1350
Fordeler:
 • det er et ensidig mikrohakk;
 • varighet;
 • høy kvalitet.
Ulemper:
 • høy pris.

Gjennomsnittsprisen er 4.865 rubler.

Å velge riktig saks er en garanti for kvalitetsarbeid og reduserer trettheten til mesteren.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet