Innhold

 1. Krav til fasademaling
 2. Typer maling for tre
 3. De beste produsentene av fasademaling for tre
 4. Valgte kriterier

Vurdering av de beste malingene for utendørsbruk i 2020

Vurdering av de beste malingene for utendørsbruk i 2020

Tre er etterspurt av en grunn i byggingen av bygninger og parallelle strukturer, som bad, lysthus og gjerder. Dette byggematerialet, i tillegg til å se utsøkt ut, er også veldig verdifullt på grunn av dets egenskaper. Treet er vanligvis dekket med lakk eller maling. Sistnevnte vil bli diskutert. Denne artikkelen gir en rangering av de beste trefargene for utendørs bruk i 2020.

Krav til fasademaling

Huset er bygget på stedet, nå vil det beskytte deg mot kaldt og dårlig vær. Men for at han skal kunne beskytte deg, er det nødvendig å først og fremst beskytte seg selv. Tre er et slitesterkt materiale, men veldig utsatt for ødeleggelse. Regn, frost, temperaturendringer vil raskt gjøre flate brett og avrundede tømmerstokker til en sprukket smuldrende masse. I tillegg må huset ha sin egen farge.

Når du først ser en bygning, vil du huske nøyaktig fargen. Og bare da - hvor mange vinduer, dører, gulv det er. Hjemmefarging er klær: det både dekorerer og beskytter. Men andre trekonstruksjoner trenger også maling. Spesielt hvis de er plassert i det fri: strukturer på lekeplasser, trebroer, garasjer, lager, bad osv.

Konvensjonelle fargestoffer fungerer ikke her. Vi trenger spesialiserte som må oppfylle følgende krav:

 • Varighet. Hvem trenger i dag å male en bygning på nytt hvert år?
 • Korrosjonsbeskyttelse av tre. Sammensetningen må holde treet i sin opprinnelige form, og forhindre sprekker, hevelse, kaste.
 • Evnen til å holde fargen i lang tid (vanligvis oppnås ved tilstedeværelse av et UV-filter). Kan du forestille deg skuffelsen til eieren som kjøpte en lys lilla maling til huset sitt og etter et år så at fargen ble blek og knapt merkbar under påvirkning av sol og regn?

Moderne fasademaling inneholder blant annet antiseptiske midler, flammehemmere og vannavvisende midler. Merkelig nok ble korrosjonsfasadebelegg oppfunnet for ganske lenge siden - tilbake i det gamle Russland. Moderne forskere har bare forbedret teknologien, men har knapt endret den. Den lange historien med fasademalingblandinger forklares med det faktum at i Russland var tre det viktigste byggematerialet på grunn av sin overflod i dette området. Pluss mange års erfaring innen skipsbygging: treskip trengs mest av ekstern behandling.

Typer maling for tre

Ikke alle forbindelser har egenskapene deklarert av produsenten. Mye avhenger av klimaet i regionen, værforhold og mekanisk innvirkning på den malte overflaten.Derfor bør du ikke stole blindt på reklame, du må prøve alt på personlig erfaring eller lære av erfaringene fra de som sjekket det hele selv. Du kan også se klassifiseringen av tremaling for utendørs bruk i 2020.

Beskyttende og dekorative malingsblandinger for tre til utendørs bruk er delt inn i:

 • Vannbasert akryl

Etter tørking danner slik maling en tynn beskyttende film over hele overflaten. Denne filmen er veldig elastisk, sprekker ikke, kollapser ikke, mens den "puster", dvs. passerer damp. Motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. Det er mye brukt til fasader av trehus, tømmerhytter, fôr, blokkhus.

 • Vannbasert latex

Slike malinger er veldig motstandsdyktige mot mekanisk slitasje, blekner neppe og danner et veldig elastisk belegg. Akrylharpikser tilsettes sammensetningen av slike malinger, noe som gir enda større styrke og elastisitet. Tilsetningen av syntetisk latex forbedrer utseendet til malingen betydelig, noe som gjør dem lyse og visuelt silkemyke. Flott for tømmerhusfasader, vinduskarmer, dører, gjerder og tre.

 • Alkyd-blandinger

Maling basert på alkydharpikser, som, etter at komposisjonen har tørket, danner en tett beskyttende blank film som beskytter mot ekstreme temperaturer og fuktighet. Ulempen med slike komposisjoner er deres ganske raske bleking. Hvis du kjøper slike malinger, så fargeløse eller åpenbart bleke toner. Slike komposisjoner brukes til å male rammer, tredører og andre overflater der beskyttelse er mye viktigere enn en vakker, varig farge.

 • Oljemaling

En av de første malingene som brukes til tre, selv om det er for treverk de er ineffektive: de holder ikke lave temperaturer, mister farge og forverres raskt. De kjøper dem bare i tilfeller av total mangel på midler til dyrere tog. Generelt er det bedre å legge igjen oljebaserte fargesammensetninger for å male gjerder, gjerder og flaggstenger.

De beste produsentene av fasademaling for tre

Vanligvis snakker alle produsenter om tilstedeværelsen av ovennevnte kvaliteter i sammensetningene de produserer. Men i praksis kjennes et raskt tap av parametere i det faktiske bruksmiljøet. Nedenfor er malingsmaterialene av høyeste kvalitet fra ledende produsenter, og egenskapene til hver sammensetning blir nøye analysert.

10. plass: Yaroslavl maler

Yaroslavl malings- og lakkfabrikk spesialiserer seg i produksjon av forskjellige beleggssammensetninger for overflater: lakk, antiseptiske midler, primere. En av de mest populære produktene er Tecotex-maling. Snarere en beskyttende toning blanding for tre. Sammensetningen basert på alkydlakk, løsemiddel og soppdrepende stoffer danner en helt pålitelig beskyttelse av tre mot ytre påvirkninger og gir den en varig farge.

Alle produsentens produkter er etterspurt etter storproduksjon av treprodukter, i bygging av trebygninger, samt for beskyttelse av spesifikke komponenter.

maling "Tecotex
Fordeler:
 • Meget god beskyttelse av tre mot nedbør, mugg, sopp, insekter;
 • Relativt lavt forbruk;
 • Tørker raskt.
Ulemper:
 • Ikke veldig lang levetid.

9. plass: Dulux

Universell maling for det bredeste spekteret av bruksområder for utendørs bruk. Det lave forbruket kompenserer for den ganske høye prisen på materialet. Hurtigtørr, pustende, varmebestandig, ingen skadelige stoffer.

Dulux-maling og lakk eksporteres til mer enn 120 forskjellige land, og produsenten er selv anerkjent som et av de beste merkene for produksjon av produkter for beskyttelse av forskjellige overflater. Linjen med maling for tre presenteres av ultrabestandige komposisjoner på innovative baser. Den høye kvaliteten på produktene blir anerkjent på internasjonale utstillinger, av vanlige kjøpere og spesielle byggefirmaer.

Dulux utvendig maling
Fordeler:
 • Høy holdbarhet, lang levetid;
 • Lavt forbruk;
 • Rask tørking, dampgjennomtrengelighet;
 • Fargefasthet, bevaring av utseende i mange år.
Ulemper:
 • Høy pris.

8. plass: Zobel

Hvit fargesammensetning med tilsetning av titandioksid. Motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. Konsistensen av rå sammensetning er geléaktig, noe som utelukker flekker. Anlegget fra Tyskland har operert på det russiske markedet i mer enn 17 år, og selvfølgelig er resultatene angående trebeskyttelse mot Zobel-maling og lakk bevist overalt. Komposisjonene ble solgt i alle klimasoner, noe som beviste at de var motstandsdyktige mot ekstreme bruksforhold. I tillegg tilbyr produsenten personlig fargetone.

Zobel utvendig maling for tre
Fordeler:
 • Svært høy kvalitet og motstand mot vær og skader;
 • Praktisk konsistens, praktisk påføring.
Ulemper:
 • Veldig høy pris på grunn av komposisjonens høye kostnader. Det anbefales å ta fatt på mindre arbeid.

7. plass: ROGNEDA

En av de beste beskyttende forbindelsene for tre fra en innenlandsk produsent. Malingens gelélignende konsistens muliggjør flekker uten flekker.

Det tørkede laget er elastisk, UV-filtre og inneholder beskyttende voks. Den fuktavvisende og smussavvisende filmen dekker treverket pålitelig fordi det første laget absorberes litt i det.

AQUATEX-serien er populær blant forbrukerne, hovedsakelig på grunn av at produktene beskytter treet perfekt. Under produksjonen brukes innovative teknologier for egenutvikling og prosjekter kjøpt i utlandet.

ROGNEDA AQUATEX
Fordeler:
 • Virkelig utmerket trebeskyttelse;
 • Lav pris.
Ulemper:
 • Kort levetid sammenlignet med lignende komposisjoner.

6. plass: TEKNOS (Teknos)

Dyr maling, men kostnaden bestemmes helt av kvaliteten, og beleggens holdbarhet når nøyaktig 30 år. Spesialister innen konstruksjon bruker komposisjonene til denne produsenten bare når det er nødvendig å klede huset av premium tre, og de bruker sjelden maling og lakk fra dette selskapet i "hverdagslige" bestillinger. For individuelle forbrukere er maling fra en finsk produsent et virkelig funn, dyrt, men effektivt i enhver forstand.

TEKNOS utvendig maling for tre
Fordeler:
 • Malingen legger seg veldig jevnt;
 • Blekner nesten ikke i konstant sollys;
 • Varighet;
 • Oppfyller fullt ut de deklarerte egenskapene.
Ulemper:
 • Høy, etter kjøpernes mening, prisen.

5. plass: SENEZH

Først og fremst er produsenten rettet mot store selskaper innen konstruksjon. Dette er forståelig selv fra emballasjen til ferdige produkter, som produseres i små beholdere og i fat med en kapasitet på 60 liter. I følge vurderinger fra eksperter innen konstruksjon er maling enkel å bruke, krever ikke mye arbeid og garanterer treets sikkerhet i lang tid. Det er mange klager blant vanlige malingkjøpere, hovedsakelig knyttet til beleggens motstandsdyktighet og deres lave holdbarhetsreserver. Når det gjelder kvalitet til kvalitet, vekter skalaene mot pris, og rimelige malinger er etterspurt.

SENEZH maling for utvendig treverk
Fordeler:
 • Tilgjengelighet;
 • Det er sjeldne impregneringer som ikke er inkludert i andre produsenters utvalg.
Ulemper:
 • Motstridende kundevurderinger;
 • På grunn av lave kostnader for ferdige produkter, bruker produsenten råvarer av lav kvalitet;
 • Utsatt for forvitring.

4. plass: Neomid (NEOMID)

En annen innenlandsk budsjettrepresentant for fargeblandinger for tre. Kvaliteten på sammensetningene er ganske høy, men i praksis kan den sprekke og flasse av ved temperaturer under -40. Hvis du bor i en region med et mildt klima, kan du trygt kjøpe malingsdata. Produktet anbefales ikke for innbyggere i de nordlige regionene.

Det er verdt å merke seg at produsenten er mer populær blant et utvalg av treforberedelsesforbindelser. For eksempel er rengjøringsblandinger etterspurt av mange kjøpere som bygger sine egne hjem, så vel som blant firmaer i byggebransjen.På en eller annen måte har komposisjonene for tre som er på hjemmemarkedet ikke dårligere kvalitet enn utenlandske produkter, og til en pris som er mye billigere enn lignende maling.

NEOMID utvendig maling for tre
Fordeler:
 • Veldig lav pris med ganske god kvalitet.
Ulemper:
 • Tåler ikke veldig lave temperaturer;
 • Kan miste egenskapene når de kommer i nær kontakt med vann (for eksempel hvis du tørker av den direkte behandlede overflaten med en våt klut).

3. plass: Alpina (ALPINA)

ALPINA-selskapet skiller seg ut fra konkurrentene med en mangfoldig katalog av forbindelser som er designet for å beskytte tre og med regelmessig etterfylling av sortimentet. Maling og lakk er anerkjent globalt og konkurrerer perfekt innen sitt felt med mer avanserte merker. Malingen brukes på åpne fasader og terrasser. Nesten alle produsentens produkter er motstandsdyktige mot slitasje og annen fysisk påvirkning. Selskapet tilbyr fargetone på datamaskiner.

I vurderinger av søknadsprosessen skriver utbyggere at treet absorberer det som en svamp. Faktisk tar tre "så mye av sammensetningen det trenger for en bestemt art og fuktighetsnivå.

ALPINA utvendig maling for tre
Fordeler:
 • Perfekt absorbert;
 • Pålitelig trebeskyttelse;
 • Vann trenger ikke inn i treet;
 • Skitten vaskes lett av.
Ulemper:
 • Høyt forbruk;
 • Etter regnet er det streker igjen.

2. plass: Tikkurila

Mange års erfaring og finsk kvalitet på dette merket har lenge vært kjent på det russiske markedet. Selskapet er en ekte spesialist i produksjon av fargekomposisjoner av et svært bredt spekter. En veldig sterk og elastisk film samtidig etter tørking. Siden Finland er et nordlig land, beregnet og testet utviklerne opprinnelig sammensetningene under forhold med sterk frost og kraftig nedbør. Derfor ble denne malingen opprinnelig tilpasset Russland. Valg av 120 nyanser.

Komposisjonene til dette selskapet viser seg perfekt på alle treoverflater. Et av de viktigste kjøpskriteriene for maling er metningen. I situasjonen med denne produsenten får forbrukerne en marginal koeffisient av dette kriteriet, som dessuten er 100% i tråd med strenge europeiske standarder.

Videotips for maling av trefasader fra Tikkurila:

Tikkurila utvendig maling for tre
Fordeler:
 • Utmerket kvalitet, bevist gjennom flere tiår;
 • Stort utvalg av farger og nyanser;
 • Rask tørking;
 • Enkel påføring, ingen flekker.
Ulemper:

Høy, etter kjøpernes mening, prisen.

1. plass: Belinka

Fargekomposisjoner spesielt designet for treflater: fasader, rammer og dører. Sikker. Det herdede laget er en elastisk film med en skinnende og silkeaktig overflate. Sammensetningene beskytter treet perfekt mot ekstreme temperaturer, insekter, mugg og nedbør.

Belinka er en slovensk produsent som er representert på hjemmemarkedet av en mangfoldig katalog av forbindelser for trebeskyttelse. Treblandinger er designet for å beskytte og vedlikeholde naturlige materialer fra forskjellige typer parasitter. Malingen til dette selskapet forbedrer mønsteret av tre og malingsflater i forskjellige nyanser. Det første laget med komposisjoner utgjør et betydelig forbruk. Dette skyldes at det øverste laget av treet er impregnert. Det er dette laget som skiller strukturen i treet.

Belinka utvendig maling for tre
Fordeler:
 • Vakker blank overflate;
 • Holdbarhet, lang levetid;
 • Motstandsdyktig mot støt, UV-filter.
Ulemper:
 • Påføring i 3 lag;
 • Langvarig tørking av laget: 6-10 timer;
 • Det er nødvendig å behandle hele overflaten umiddelbart, ellers vil skjøtene være merkbare.

Valgte kriterier

For å velge maling av høy kvalitet, anbefaler eksperter basert på følgende egenskaper:

 1. Produsent. Det er bedre å velge pålitelige selskaper med et upåklagelig rykte. Sammensetningene av to populære merker fra Finland, som er i denne vurderingen, har vist seg utmerket.
 2. Holdbarhet.Denne egenskapen bør sjekkes uten feil, siden malingen etter en stund mister sine egenskaper.
 3. Koste. Dyr er ikke alltid en indikator på kvalitet, men du trenger ikke å velge for billig maling.
 4. Spesifikasjonene til strukturen. Det er fornuftig å ta hensyn til særegenheter ved materialet som brukes til kledning i tilfelle da huset ikke var bygget av tre.
 5. Opplæring. For enhver sammensetning er det spesialiserte primere og impregneringer.

Om feil i maling av et trehus - i videoen:

Datamaskiner

Sport

skjønnhet