Innhold

 1. Lastebil klassifisering
 2. Semi-personbiler (varebiler)
 3. Små lastebiler
 4. Medium lastebiler
 5. Lastebiler med høy kapasitet
 6. Utfall

Rangering av de beste kjøretøyene for lastebil i 2020

Rangering av de beste kjøretøyene for lastebil i 2020
 • Postet av: Auto og Moto
 • Antall visninger: 2922
 • Lesetid: 7 minutter.

Etterspørselen etter lastebiler i godstransport skyldes den relative billigheten av drivstoff og et bredt utvalg av ruter til leveringsstedet. En lastebil er i stand til å levere varer til enhver avstand, til og med lengst. Men hvordan velger du det beste kjøretøyet for godstransport? La oss prøve å finne ut av det.

Lastebil klassifisering

Det er internasjonale standarder som deler typer lastebiler i 3 kategorier: N1-N2-N3. N1-kategorien inkluderer biler med minimum tillatt kapasitet for lastetransport, det vil si opptil 3,5 tonn. Kategori N2 innebærer en tonnasje på 3,5-12 tonn. Biler med tillatt vekt for lasting som overstiger vekten på 12 tonn faller under seksjon N3.

Enkelt sagt er en bil for transport delt inn i kategorier med lav / middels / høy bæreevne. Slik transport er tilgjengelig i to typer: åpen og lukket kropp. Den åpne typen er typisk for:

 • Innebygde modeller;
 • Tippbil modeller;
 • Traktorer med plattformer for containere;
 • Modeller for transport av tømmer og tømmer.

En lukket karosseri er typisk for følgende biltyper:

 • Stengt med markise;
 • Bruk av kjøleteknologi for å bevare lett bedervelige varer;
 • Varebiler med teknologier for bevaring av varer som krever overholdelse av transportvilkårene;
 • Tanker for transport av spesiallast.

Veitransport av varer er uunnværlig når leveringskunden trenger å planlegge en kompleks rute som ikke tillater bruk av tog og fly på visse strekninger. Maskinen er i stand til å levere gods til hovedtransportlinjene, det vil si til flyplassen eller jernbanestasjonen for videre overføring. På korte avstander, for eksempel innenfor grensene til en by, er veitransport uunnværlig, fordi dette er den eneste siviliserte måten å levere en dimensjonal pakke fra et punkt til et annet.

En lastebil må oppfylle 3 hovedkrav: styrke, økonomisk drivstofforbruk og håndtering. Neste vare er kostnaden for en slik bil. Kostnaden skal være proporsjonal med kvaliteten på trucken.

Semi-personbiler (varebiler)

Volkswagen Caddy - tysk kvalitet og praktisk

Caddy-modellen fra Volkswagen tiltrukket sterkt den russiske elskeren av lastebiler og familiebiler. Fra salget startet i Russland til i dag, forlater ikke denne modellen linjene til salgslederen. Varebilen er allsidig, egnet for daglig transport av middels belastning, og for familiebruk eller for å gå ut på landsbygda med en gruppe venner. Tyske ingeniører beregnet hver detalj av Caddys design:

 1. Interiøret til hytta, gjennomtenkt til detaljene, distraherer ikke i arbeidstiden og er egnet for transport av en familie;
 2. Sikkerhetsteknologier på høyeste nivå - føreren trenger ikke å bekymre seg for seg selv eller passasjerene;
 3. Klimakontroll er implementert samvittighetsfullt, ovner og klimaanlegg fungerer feilfritt;
 4. Tyveribeskyttelse vil tillate eieren å ikke bekymre seg for sikkerheten til bilen;
 5. Elektroniske assistenter vil fortelle deg når føreren skal ordne en hvile, kjørekontroll aktiverer bremsene i en farlig situasjon (nødbremsing), kameraer vil tillate deg å vurdere situasjonen rundt bilen.

Caddy-modellen inkluderer 5 passasjerseter, og hvis behovet oppstår, blir det lett til en liten lastebil med imponerende kapasitet, du trenger bare å vri baksetene til en viss posisjon for å forberede plassen. Bakdørene er større enn i en vanlig personbil, dette gjøres for å maksimere tilgangen til bagasjerommet. Motoren oppfyller moderne standarder og kjennetegnes av imponerende dynamikk, kombinert med lavt gassforbruk, noe som er viktig for en bil som brukes til godstransport.

Fordeler:
 • Fin design;
 • Allsidighet;
 • Nok kategori "B" rettigheter.
Ulemper:
 • Ikke funnet.

Fiat Doblo Cargo - italiensk styling med imponerende nyttelast

Doblo Gargo har en slående design. Bilen tiltrekker forbipasserende blikk, til tross for at den ikke tilhører utøvende segment. Eierne bemerket utmerket håndtering og fleksibilitet i å sette parametere under kjøring. Tilgang til bagasjerommet er utmerket. Bakdørene "vidåpne", sammen med sidedørene, gir enkel tilgang til lasten. Den italienske varebilen er ledende blant analoger i sin klasse når det gjelder bæreevne / romslighet. Utstyrt med en motor med små dimensjoner med lavt forbruk og et volum på 1,4 liter.

Russiske sjåfører elsker denne modellen for sin kombinasjon av tilstrekkelig verdi, godt utseende og generell komfort i drift. Den eneste klagen er bakruter, som på grunn av utformingen av baksiden er mest utsatt for smuss under kjøring. Det samme gjelder bakspeilene. I tillegg er Fiats fjæring ganske stiv (en fordel for noen), og overføringen er støyende ved høye hastigheter.

Fordeler:
 • Koste;
 • Utseende;
 • Praktisk plassering på bak- og sidedøren.
Ulemper:
 • Overføringen nynner i høye hastigheter;
 • Bilens design har r glassforurensning.

Lada Largus varebil - uten tvil en innenlandsk varebil

Largus-modellen fra Lada er en av de vanligste i det russiske segmentet for småfrakt. Innenlandske sjåfører er godt klar over fordelene med russiske biler, det vil si med den billigste servicen, billige reservedeler som kan lånes fra andre Lada-modeller, rimelige reparasjoner, i mange tilfeller laget med egne hender. Largus vil perfekt takle transport av varer opp til 750 kg. Arbeidet med varebilen var alvorlig, spesielt med tanke på passasjerers sikkerhet. Rammen er forsterket, beltene er moderne, putene er plassert både foran og på sidene, det blokkeringsfrie bremsesystemet på hjulene er implementert til samvittigheten. Motoren er klassisk, 1,6 l., Overføring av en mekaniker, gjør en utmerket jobb med fordelingen av dreiemoment.

Eierne snakker om Largusa som den ideelle maskinen for arbeidsformål. Prislappen er en av de mest demokratiske på markedet, tjenesten er rimelig, suspensjonen er ikke tilfredsstillende.Modellen har få mangler: utstyret er ikke det rikeste, isolasjonen på hytta fra støy lar mye å være ønsket, dynamikken til motoren er dårligere enn utenlandske kolleger.

Fordeler:
 • Rimelig pris;
 • Høy kapasitet;
 • Billig oppussing.
Ulemper:
 • Ikke den kraftigste motoren;
 • Svak isolasjon.

Citroen Berlingo Multispace er et flott alternativ for jobb og familie

Utbredelsen av Citroen Berlingo-modellen forklares med sin praktiske funksjon med bred funksjonalitet. Den franske varebilen kombinerer perfekt egenskapene til en arbeidsbil og en familiebil. Hovedarbeidet til Citroens ingeniører ble utført rundt organiseringen av det indre rommet. Målet deres var å skape et sted som var egnet for transport av varer og familier samtidig. Produsenten klarte å realisere ideene deres til det fulle. Interiøret er fylt med forskjellige rom og hakk som hjelper til med å organisere lasteplassen på kortest mulig tid og med et minimum av innsats. Modellen er tilgjengelig i to varianter: økonomisk og maksimal produktiv. Den første kjører på diesel og krever bare 5,7 l / 100 km. Den andre går på bensin og vil kreve mer, men vil også gi føreren 120 hk.

Omtalene om Berlingo er stort sett rosende. Brukerne er fornøyde med arbeidet til ingeniørene, som gjør det enkelt å organisere et lasteområde, lavt drivstofforbruk i dieselversjonen, fleksibel justering av parametere under kjøring. Modellen har ikke mange mangler, bare montering av noen komponenter er slående.

Fordeler:
 • Lavt drivstofforbruk;
 • Organisering av et sted for last;
 • God håndtering.
Ulemper:
 • Noen interiørdetaljer er løse.

Små lastebiler

Peugeot Expert - profesjonell lastebil

Expert-modellen fra Peugeot er foretrukket av profesjonelle lastebiler. Modellen kombinerer de kvalitetene som er viktige for klassen av lastebiler: praktisk drift, pålitelighet av den samlede strukturen, økonomisk drivstofforbruk. Lastebilens behagelige utseende er kombinert med imponerende kapasitetsindikatorer. Ingeniørene satte seg som oppgave å gjøre kjøringen av Expert-modellen så behagelig som mulig for sjåføren. Eieren av bilen kan installere en projeksjon foran på bilen, en fleksibel holder for en gadget, for eksempel en telefon eller nettbrett. To motorer på 95/150 hk, diesel, valgfritt av føreren. Begge overholder miljøstandarder. Varebilen er i stand til å transportere varer opptil 1,4 tonn.

Russiske sjåfører setter pris på Peugeot Expert-modellen som en kvalitetsbil med imponerende kapasitet, økonomisk drivstofforbruk og enkel håndtering. I tillegg er utseendet på modellen hyggelig. Ulempene er de høye kostnadene for selve varebilen og vedlikeholdet.

Fordeler:
 • Design;
 • Økonomisk motor;
 • Romslig salong.
Ulemper:
 • Kostnaden for varebilen og videre vedlikehold.

Gaz-3302 "Gazelle" - en velprøvd modell fra en innenlandsk produsent

Nylig har det vært en nedgang i salget av Gazelles, men denne bilen er fortsatt den mest populære lastebilen i Russland. Populariteten til den innenlandske varebilen er forståelig, fordi kostnaden for selve bilen (bare 780 tusen rubler) er lavere enn for alle dens nærmeste analoger, og mange eiere gjør vedlikeholdet selv. Det er lett å finne versjoner av denne modellen til salgs for både 3 og 6 seter. Chassiset til modellen innebærer mange variasjoner for hver type aktivitet: et isometrisk karosseri med teknologier for spesialgods, en europeisk standardplattform, et klassisk lukket karosseri og et karosseri for transport av bakevarer.

Et av de mest optimale alternativene for små og mellomstore private entreprenørskap. I tillegg har Gazelle lenge vært på det russiske markedet, og det er ingen tvil om påliteligheten. I tillegg til de offisielle alternativene (diesel / bensin), kan de som ønsker det enkelt finne modeller i sekundærmarkedet med "populære" konfigurasjoner. All-wheel drive-alternativer er også tilgjengelig i det offisielle salget for den mest komfortable kjøringen på problemveier.

Fordeler:
 • Bevist folkemodell;
 • Lave kostnader for en bil og vedlikehold;
 • Mange konfigurasjoner fra produsenten.
Ulemper:
 • Ikke det mest økonomiske drivstofforbruket.

Volkswagen Transporter - pålitelighet og kvalitet rett fra Tyskland

Transportøren er en legendarisk modell fra en tysk produsent. Lastebilen har etablert seg som en av de mest pålitelige og allsidige representanter for sitt segment. Transporteren er utbredt på alle områder av småbedrifter, fra transport i byen til transport over lange avstander. Med en standard bæreevne på 1,4 tonn for sin klasse, har bilen et imponerende bagasjerom. Selskapets ingeniører har tenkt over ergonomien til lastområdet ned til detaljene, noe som gjør det mulig å laste selv den mest store lasten inn i transportøren. Motoren går på diesel og har et volum på 2 liter. Variasjoner med mekanisk og robot 7-trinns girkasse er tilgjengelig. Selv grunnleggende utstyr inkluderer en imponerende liste over teknologier rettet mot passasjersikkerhet.

Drivere noterer seg følgende egenskaper ved Transporter: pålitelighet av karosseriet og deler, allsidighet i bruken, utmerket håndtering, kraftig motor og behagelig design. Transporteren har få mangler, og de er alle knyttet til klimakontroll. I tillegg er prisen og servicen tradisjonelt høy for Volkswagen og vil ikke være rimelig for alle.

Fordeler:
 • Kvalitet og pålitelighet fra Volkswagen;
 • Ergonomisk plattform for last, slik at du kan transportere selv den mest omfangsrike lasten;
 • Kraftig motor.
Ulemper:
 • De høye kostnadene for selve maskinen og vedlikehold.

Medium lastebiler

Hyundai HD 120 - Koreansk kvalitetsmerke

Produsenten fra Sør-Korea har lenge forstått hvor produktene er elsket mest, derfor blir hver nye linje fra Hyundai testet for å møte russiske realiteter. HD 120-modellen kan lastes opp til 8 tonn. Biler med beskyttet karosseri med markise, isometrisk type beskyttelse, klassisk møbeltrekk for transport av industrivarer er tilgjengelig for salg.

Popularitet bestemmes av balansen i modellen med tilstrekkelig pris og bred funksjonalitet. Minimumsprisen er 2 millioner 800 tusen rubler.

Fordeler:
 • Sør-koreansk kvalitet;
 • Verdi for pengene og funksjonalitet;
 • Tilpasning for russiske veier.
Ulemper:
 • Ikke funnet.

Isuzu elf 9.5 - Kinesisk vanlig transportbil

Modellen skiller seg i et bredt spekter av variasjoner. I tillegg til standardformene for lignende lastebiler (åpen karosseri, versjon for industriprodukter, isometrisk beskyttelse), presenteres elf 9.5-modellen i følgende typer:

 1. Dumper;
 2. Traktor;
 3. Tauebil for personbiler;
 4. Manipulatorer (hydraulisk, kabel og hydro).

Hver av de ovennevnte variasjonene er populære i forskjellige markeder, fra konstruksjon til transport. Lastebilens kapasitet er begrenset til 6,5 tonn, noe som er mindre enn konkurrentene, men i de fleste tilfeller er tilstrekkelig for tilstrekkelig ytelse. En variasjon med et standardbrett er tilgjengelig for 2,2 millioner rubler, prisene på resten avhenger av overbygningens kompleksitet.

Fordeler:
 • Koste;
 • Valg av variasjoner;
 • Merke rykte.
Ulemper:
 • Mindre løftekapasitet enn konkurrenter.

Lastebiler med høy kapasitet

KamAZ-6520 - innenlands tungvekt

Innenlandske høykapasitets dumper. Lasten er tillatt inntil 20 tonn inkludert. Minimumsprisen for 6520-modellen vil være 3,3 millioner rubler. Som i tidligere tilfeller er alle fordelene med en innenlandsk lastebil relativ tilgjengelighet, billig vedlikehold og levering av billige reservedeler. Et godt valg for store bygg, steinbrudd, landbruks transportformål.

Fordeler:
 • Relativ overkommelighet;
 • Billige deler;
 • Tilpasset russiske realiteter.
Ulemper:
 • Ikke funnet.

Man Tgs - amerikansk enkelhet og pålitelighet

En av de mest pålitelige og effektive tunge lastebilene på markedet. Førerhytta er bemerkelsesverdig. Amerikanere setter pris på komfort i alt, så traktorene er utstyrt med den mest komfortable førerhuset.Lasten er tillatt opptil 44 tonn, noe som er imponerende selv etter tungvekternes standard. Kostnaden er over gjennomsnittet - fra 5,1 millioner rubler.

Fordeler:
 • Komfortabel førerhus;
 • Høy belastning er tillatt;
 • Amerikansk merkevare rykte.
Ulemper:
 • Høy pris.

Utfall

Det anbefales å velge en lastebil innenfor det nødvendige transportvolumet basert på kostnadene. Jo billigere bilen er, jo raskere blir kostnadene tilbakebetalt. Innenlandske produsenter i denne forstand er de mest foretrukne fordi modellene deres tilbyr god kvalitet til en lavere pris enn konkurrentene, dessuten er vedlikehold og reservedeler til dem mye billigere.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet