Innhold

 1. Kort beskrivelse
 2. Hovedtrekk
 3. Produksjonsmaterialer
 4. Enhetsmål
 5. Hva er
 6. Hvordan velge
 7. Rangering av de beste rørkuttere for plast- og metallrør i 2020
 8. Konklusjon

Rangering av de beste rørkuttere for plast- og metallrør i 2020

Rangering av de beste rørkuttere for plast- og metallrør i 2020

For selvmontering av systemer er tilstedeværelsen av en rørkutter hovedforholdet. Det hjelper å kutte rør av en gitt lengde raskt og effektivt. Kuttene er glatte og pene, noe som i stor grad letter arbeidet til rørleggere og installatører.

Kort beskrivelse

Du kan bruke en metallbaufil til å kutte slike elementer. Men resultatet er av dårlig kvalitet: det er ingen kuttnøyaktighet, det er mange grader på slutten. Det er nødvendig å justere kantene i tillegg ved å bruke spesialverktøy for disse formålene. I tillegg kan en baufil ikke alltid brukes, siden det er et spesielt materiale som ikke er egnet for disse prosedyrene. Et nøyaktig 90 graders kutt oppnås ved å bruke en rørkutter utelukkende.

Når du utfører vinkelrett skjæring med utstyr, er endene på arbeidsemnene glatte og av høy kvalitet. Ytelsesindikatoren hans overgår langt kapasiteten til en baufil. Enhetene er mye brukt i bygging av nye anlegg, demontering av utdaterte varme- og vannforsyningssystemer og erstatning av skadede områder. De takler sin funksjon “perfekt”.

Det regnes som det beste verktøyet når du arbeider i nærheten av eksplosive gjenstander eller der det ikke er mulighet for å koble til det elektriske nettverket.

Hovedtrekk

En gjennomgang av designene viser at de alle har designforskjeller, men de har to driftsprinsipper:

UtsiktBeskrivelse
OrbitalBevegelsen til skjæredelen skjer i en sirkel. Den faste delen griper tak i verktøyet og snur seg. Krever mye ledig plass for å betjene maskinen. Furen blir gradvis dypere til kuttet er helt ferdig. Brukes til kutting av spesialmateriale i den installerte rørledningen.
StilleståendeDet antas en spesiell maskin. Enheten er stasjonær, og bare delen roterer. Klarer betydelige produktdiametre. Metoden brukes når man produserer et stort volum materiale.

Enhetene er forskjellige i følgende parametere:

 1. Kjøretype.
 2. Vekt og dimensjoner.
 3. Prinsippet om arbeid.
 4. Designfunksjoner.
 5. Funksjonell.
 6. Området for bruk.
 7. En indikator på ytelse.
 8. Produksjonsmaterialer.

For industrielle formål brukes enheter med et ikke-mekanisk driftsprinsipp:

 1. Laser. Spesielle CNC-maskiner brukes.De utfører hovedoppgaven - de utfører nøyaktig skjæring i høy hastighet i forskjellige vinkler.
 2. Plasma. Oftest brukes en automatisk CNC-maskin, som fungerer sammen med programvare. De kutter raskt og effektivt og lager krøllete kutt av produkter fra forskjellige legeringer.
 3. Kumulativ. Den er basert på bruk av strålen med samme navn, som er involvert i den kommende handlingen. Den brukes til å arbeide med stålelementer, hvis diameter når merket 1500 mm, med en tykkelse på 30 mm eller mindre.

Produksjonsmaterialer

Utstyrskroppen er laget av følgende materialer:

 • støtsikker plast;
 • sinkbasert legering;
 • sammensetning basert på aluminium;
 • verktøystål.

For å motstå korrosjon kan enkeltelementer i huset belegges med et beskyttende lag basert på krom eller en spesiell malingssammensetning (pulver). Stålkonstruksjonen er satt sammen av individuelle elementer, som også blir utsatt for en prosedyre som herding. Dette sikrer betydelig stabilitet av lastet og gni mot hverandre noder. Forkrommede komponenter er ikke redd for fuktighet, har en god indikator på slitestyrke, er korrosjonsbestandige og har et utmerket utseende. Skjæreelementer kan være stål, verktøy eller laget av spesialstål (legert).

Enhetsmål

Vekten og størrelsen på den valgte enheten avhenger av hvor verktøyet skal brukes og hva den maksimale diameteren på elementene må kuttes. Saks for 42 mm produkter har en gjennomsnittlig vekt på 300 til 500 gram, og lengden er fra 250 til 350 mm. Når det gjelder elektriske apparater, avhenger deres vekt og dimensjoner av motoren og mekanismene for å feste produktfragmentene.

Etter å ha gått gjennom dataene gitt i produktpasset, kan kjøperen identifisere informasjon om minimum og maksimum diameter på strukturer som den valgte enheten er i stand til å takle. Den forhåndsinstallerte skrallemekanismen vil bidra til å takle tynne kobbervegger, men diameteren på arbeidsråmaterialet bør ikke overstige 42 mm-merket. Elektriske og pneumatiske modeller fungerer med diametre opptil 1500 mm, rull - 50 - 100 mm, incisal - opp til 100 mm.

Hva er

De beste produsentene produserer populære modeller av følgende typer:

 1. Håndbok. Nødvendig for DIY-reparasjoner hjemme. De kan takle en liten mengde arbeid. De er preget av kompaktitet, letthet, lydløshet, mobilitet.
 2. Elektrisk. De jobber med en elektrisk motor. Forestillingen er betydelig. De brukes til å utføre mye arbeid i en begrenset periode. Krever en strømkilde, som begrenser rekkevidden til dens evner. Batterimodeller uavhengig av strøm. Når det gjelder støynivå, overgår de lignende produkter.
 3. Hydraulisk. Hovedfunksjonen er høy effekt. Arbeidet bruker hydraulisk væske, så modellene er tunge og har begrenset mobilitet. I de fleste tilfeller produseres stasjonære enheter, men mobile versjoner finnes også i butikkhyllene. En av variantene er elektrohydrauliske enheter. De fungerer sammen med en elektrisk stasjon.
 4. Pneumatisk. De drives av trykkluft levert av en kompressorenhet. Effektiv enhet med lavt støynivå.

Verktøyene er forskjellige i driftsprinsippet, og derfor er de delt inn i følgende typer:

 1. Rulle. De brukes til faste produkter i trange rom. Skjæreelement - ruller, hvor antallet varierer fra en til fire. Envalser er designet for produkter med en diameter på opptil 50 mm, fire ruller vil takle en diameter på opptil 100 mm.
 2. Guillotine. Hovedforskjellen er tilførsel av jevnt bladtrykk over hele snittområdet. Hovedformålet er for polypropylenstrukturer, siden det garanterer fravær av deformasjon av produktet under skjæringsprosessen. Populære modeller leveres med spak og skruefôr.
 3. Incisal.Hovedoppgaven er å kutte tykkveggede eller tynnveggede polymer- og metallrør. Det er en roterende plate som en skjærende del.
 4. Saks. Sakserørskjærer brukes til forsterket plast og plastkonstruksjoner. Likner saks på metall. Et særpreg er tilstedeværelsen av kjever med en tilpasset sylindrisk profil. Et blad brukes som et skjæreelement - et skjerpet blad. Anbefales ikke til bruk når du arbeider med tynnveggede produkter og metallprodukter.
 5. Teleskopisk. En slags rull. De kalles også universelle. I tillegg til skjærvalsene er det føringer og en vogn som gjør det mulig å jobbe med produkter i forskjellige størrelser. Justeringsevne gjør at verktøyet kan brukes til rustfrie bølgeprodukter. De beste produsentene har lansert produksjonen av teleskopmodeller med et innebygd avgratningsverktøy.
 6. Ratchet. En type sakseverktøy. Operasjonsprinsippet er lukking av flere håndtak. Takket være spesielle tannstenger, etter at kuttet er slutt, går bladet tilbake til sin opprinnelige posisjon.
 7. Orbital. De er elektriske maskiner på gulv eller bord, på hvilke arbeidsstykker er festet ved hjelp av klemmekjever. De jobber med produkter laget av ikke-jernholdige og jernholdige metaller, plast og rustfritt stål. Delte modeller og modeller i ett stykke er tilgjengelige.
 8. Kjede. Anbefales for arbeid med skjøre forbindelser: betong, støpejern, keramikk. Grunnlaget for strukturen er en kjede, der leddene er koblet sammen ved hjelp av skjærevalser, noe som gjør skjæreprosessen av høy kvalitet og ensartet.
 9. Med klemme sperre. De skiller seg i nærvær av en stiv type fiksering, som ligger langs hele diameteren. Som skjæreelement brukes ruller, som kan byttes ut om nødvendig. Dette gjorde det mulig å øke levetiden som er angitt av produsenten. Det justerbare håndtaket gjør det mulig å bruke enheten på vanskelig tilgjengelige steder. Anvendelsesområde - kutte rør med store dimensjoner og tykke vegger.
 10. C-formede minirørskjærere. Skjæredelen er skiver. Kunne jobbe i trange rom. Skiller seg i letthet, praktisk form, kompakthet. I stand til å kutte på et vanskelig tilgjengelig sted.

Hvordan velge

Kriteriene for å velge en enhet for kutting av rør er forskjellige for alle. Hvilken som er bedre å kjøpe, avhenger av mange faktorer. Hvis du vurderer vurderingen av kvalitetsprodukter, kan du bli overrasket over mangfoldet av utstyr for kobber, aluminium, stål og andre typer rør. Det er også viktig hvor mye produktet koster. Men ifølge kjøpere er dette kriteriet ikke grunnleggende.

Anbefalingene fra eksperter er som følger: Hvis du utfører profesjonelle aktiviteter ved bruk av metallplastrør, bør du kjøpe en rørkutter - saks med en skrallemekanisme. Valsemodeller gjør en utmerket jobb med metallprodukter.

Råd fra fagpersoner er at du ikke bør spare på et slikt verktøy. Budsjettalternativer kan ikke preges av tilstedeværelsen av høy levetid og kvalitet. Hva bør du være oppmerksom på for å unngå feil når du velger? Først og fremst bør spesiell oppmerksomhet rettes mot råvarene som produktdelen er laget av, samt til det grunnleggende settet med funksjoner til enheten. Det anbefales å velge en stålkasse. Den er mer praktisk, har høy slitestyrke. Hvilket selskap som er bedre, avhenger av kjøperens preferanser.

Rangering av de beste rørkuttere for plast- og metallrør i 2020

For stålrør

Kraftool 23410 - 42

Et populært tysk selskap som har etablert produksjon av saks og roterende rørskjærer av høy kvalitet. Enheten er utstyrt med et herdet blad som ikke sløves, så ingen sliping er nødvendig. Tilstrekkelig styrke gjør det mulig å betjene den i lang tid, uten å bytte ut moduler. Håndtakene har gummiinnsatser som forhindrer at apparatet glir ut av hendene.

Gjennomsnittsprisen er 3600 rubler.

Kraftool 23410 - 42
Fordeler:
 • ergonomi;
 • praktisk låsemekanisme;
 • sklir ikke;
 • ingen dinglende parenteser;
 • varig;
 • pålitelig;
 • lett å bruke;
 • uerstattelig assistent når du reparerer et vannforsyningssystem.
Ulemper:
 • betydelig pris.

Ridgid 35 S 29963 (6-35 mm)

Den produseres for å skjære hovedsakelig stålprodukter. Skiller seg i holdbarheten til valsen, som er i stand til å takle høyt legerte metaller, uten kantstopp. Tilstedeværelsen av forsterkede "lepper" gjør det mulig å takle økte belastninger. Enheten fungerer med rør med en diameter på 6 til 35 mm. Den lave vekten (400 g) gjør at den kan brukes kontinuerlig i 5-6 timer. Samtidig blir hendene praktisk talt ikke slitne. Den tykke klemmeskruen forblir stasjonær selv om håndflatene er svette av intens arbeid.

Gjennomsnittsprisen er 5758 rubler.

Ridgid 35 S 29963 (6-35 mm)
Fordeler:
 • solid konturert ramme;
 • allsidighet;
 • lang levetid;
 • sikkerhet;
 • pålitelighet;
 • behagelig tykt svinghjul;
 • det er et ekstra utstyr i form av en ekstra kutterulle;
 • inkludert i vurderingen av kvalitetsprodukter;
 • mange positive anmeldelser.
Ulemper:
 • prisen er ikke akseptabel for alle;
 • størrelsen endres ved å rotere skruen;
 • pakket i en blister, noe som gjør lagring problematisk.

Rothenberger "Rockat 26 TS"

Den har en velfortjent popularitet blant både profesjonelle og nybegynnere på grunn av de optimale parametrene. Det skarpe bladet holder seg så lenge nok. Mekanismen er jevn. Det er ingen rykker, kanten knekker ikke. Tilstedeværelsen av en spesiell brems i den øvre delen øker sikkerhetsindikatoren til enheten. Setet er bredt.

Produktet kan kjøpes til en pris på 2500 rubler.

Rothenberger "Rockat 26 TS"
Fordeler:
 • sikkerhet;
 • Tysk kvalitet;
 • rimelig;
 • egnet for skjæring under konstruksjonsarbeid;
 • en utmerket assistent for profesjonelle rørleggere;
 • lang levetid;
 • pålitelighet;
 • brukervennlighet.
Ulemper:
 • fraværende.

Neo 3-35 mm 02 - 010

Polskprodusert produkt av rulletype. Kobber og aluminium ble brukt i fremstillingen. En inventar med et massivt håndtak, som har en lettelse for enkel rotasjon. Rammen er slitesterk, bøyes ikke. Produktvekt - 580 g. Rammen er sammenleggbar, i tilfelle brudd kan den raskt gjenopprettes i riktig stand. Skjærvalsen er godt smurt på fabrikken, kiler ikke. Hvordan skal de kutte? Enkelt og greit. Selv en amatør kan takle jobben. Eierne peker på påliteligheten og anvendeligheten til produktet, fraværet av forvrengning og høykvalitets lukking av skjærelinjene på ett sted.

Forhandlere tilbyr produkter til en pris av 2358 rubler per enhet.

Neo 3-35 mm 02 - 010
Fordeler:
 • varig;
 • varig;
 • byggekvalitet;
 • behagelig å bruke;
 • rimelig;
 • det er tre skyvevalser;
 • evnen til å jobbe med små og store diametre;
 • beveger seg lett langs føringene;
 • lukking av kuttelinjen på et tidspunkt;
 • tykk skrue;
 • ingen rørkile.
Ulemper:
 • rigging er dyrt;
 • du kan erstatte rullen med spesialverktøy.

For kobber- og messingprodukter

Rothenberger Mini Max 70015

Produktet fra den tyske produsenten er beregnet på kutting av kobber. Laget av stål, den har to skyve- og en skjærvalser. Utstyret byttes ut med en krøllet skrutrekker. Håndhjulet i plast glir ikke i håndflatene. Fungerer med diametre fra 3 til 28 mm. Tilhører kategorien profesjonelt utstyr. Kan brukes daglig.

Gjennomsnittlig kostnad er 2499 rubler.

Rothenberger Mini Max 70015
Fordeler:
 • langt liv;
 • vedlikeholdsevne;
 • kvalitet;
 • pålitelighet;
 • kompakthet;
 • utstikkende håndtak;
 • ergonomi;
 • lett å holde;
 • daglig drift;
 • ubetydelig vekt;
 • høykvalitets tysk forsamling;
 • akseptabel kostnad.
Ulemper:
 • i mangel av dreiebenk blir operasjonsprosessen mer komplisert;
 • det er ikke noe raskt endre størrelse på systemet.

Ridgid 153 32 - 90 mm 36597

Produktet fra det amerikanske selskapet er designet for å fungere med rør med en diameter på 32 til 90 mm, laget av kobber og messing. Ikke bruk den når du skjærer stålprodukter. Kroppen har en C-formet ramme av metall, forsterket i stoppområdet. Rullene er utstyrt med lagre. Skyvets bevegelse tilveiebringes av hengslene. Det er en funksjon av rask utskifting av rullen. Handlingen foregår i to berøringer, uten bruk av spesialverktøy.

Den gjennomsnittlige kostnaden er 12 729 rubler.

Ridgid 153 32 - 90 mm 36597
Fordeler:
 • mangel på tilbakeslag
 • kvalitet;
 • sikkerhet;
 • pålitelighet;
 • varighet;
 • økt strukturell stivhet;
 • lett å bruke;
 • praktisk svinghjul;
 • utmerket funksjonalitet;
 • allsidighet;
 • vedlikeholdsevne;
 • solid ramme.
Ulemper:
 • overbelastning;
 • betydelig vekt - 1 kg;
 • kutter ikke stål.

Stayer 23375 - 42

Dette produktet er kjent for mange fagpersoner på grunn av den gule fargen på saken. Det regnes som tysk, men i virkeligheten - det kinesiske merket har fylt spesialforretninger med alle slags anleggsmaskiner og produkter for låsesmedarbeid, inkludert rørskjærere. Det regnes som den mest budsjettmodellen, og dette er dens viktigste og eneste fordel. Plastkofferten kan ikke skryte av holdbarhet. En gummiinnsats forhindrer at enheten glir i hendene. Det er ganske godt egnet for små husarbeid, men for profesjonelle installatører må du se etter et annet alternativ.

Produktet tilbys til en pris på 700 rubler.

Stayer 23375 - 42
Fordeler:
 • rimelig;
 • kompakt;
 • kan kjøpes på et hvilket som helst spesialuttak.
Ulemper:
 • grepet er ikke veldig behagelig;
 • vanskelig å skifte kniver;
 • ikke egnet for profesjonell aktivitet;
 • plast base;
 • levetiden er kort.

Sibrtech 78710

Modellen har blitt produsert lenge, men utseendet har endret seg noe. Roterende verktøy med moderne design. Håndterer myke rør opp til 60 mm i diameter. De strukturelle elementene inkluderer en stor skrue og en skjæremating. Rullene er av stål, strukturen er helt laget av støpejern. Kan ikke brukes til å kutte små plastrør.

Gjennomsnittsprisen er 1350 rubler.

Sibrtech 78710
Fordeler:
 • brukervennlighet;
 • sikkerhet;
 • praktisk
 • kroppsstyrke;
 • varighet;
 • kombinasjon av pris og kvalitet;
 • pålitelighet.
Ulemper:
 • ikke installert.

Verktøy for kutting av glassfiber, gummi og plast

Grov piranha

Gross er en ledende global produsent av alle slags produkter, inkludert roterende rørkuttere, takket være at du raskt og effektivt kan kutte plastprodukter. Det lange håndtaket gjør produktet enkelt å bruke. Å snu verktøyet er enkelt og enkelt. Dimensjonene er betydelige. En diamantskive er tett festet på basen, som brukes til å kutte. Rullene presser arbeidsstykket uten plate. Det praktiske verktøyet er tvilsomt, siden det er ganske vanskelig å bytte plate på grunn av produktets ikke-separerbare design.

Kostnaden for produktet er 2200 rubler.

Grov piranha
Fordeler:
 • lang levetid;
 • pålitelighet;
 • sikkerhet;
 • funksjonalitet;
 • komfort.
Ulemper:
 • høy pris;
 • betydelig størrelse.

Jonnesway AN 040019 (AN 040019A)

Det særegne ved modellen er at rullen er kvalitativt festet til en stasjonær brakett. Støtteruller er plassert på teleskopskruen. For stivhet er kroppen utstyrt med en bevegelig del med ekstra føringer. Fungerer med metall og plast. Vil mestre diameteren på 28 cm. Et funn for montører. En åpen skrue kan smøres regelmessig, men vann, støv og sverd kan komme inn i den.

Gjennomsnittsprisen er 836 rubler.

Jonnesway AN 040019 (AN 040019A)
Fordeler:
 • avfasingen fungerer perfekt;
 • ren kant;
 • behagelig å holde;
 • mangel på tilbakeslag
 • enkelhet i design;
 • lang levetid;
 • pålitelighet;
 • byggekvalitet;
 • vedlikeholdsevne;
 • utmerket valuta for pengene;
 • etterlater ingen flis;
 • høy styrke aluminium og stål kroppen;
 • komfortabelt svinghjul;
 • kan kutte produkter med et minimumssnitt på 3 mm;
 • ruller i rustfritt stål.
Ulemper:
 • chips kan komme på tråden;
 • klemkraften må kontrolleres;
 • verktøyet kan ikke byttes uten en skrutrekker.

Bison Expert 23705 - 42

Produktet skiller seg fra sine kolleger i kvaliteten på bladet. Ved fremstilling brukes høylegeringsstål av spesiell kvalitet, som har maksimal styrke. Bladet trenger ikke å slipes manuelt eller byttes ut. Fungerer med plastrør opp til 42 mm i diameter. Ingen bøyning eller utflating av kanten skjer.

Produktet kan kjøpes til en pris på 1350 rubler.

Bison Expert 23705 - 42
Fordeler:
 • praktisk
 • pålitelighet;
 • kvalitet;
 • funksjonalitet;
 • sikkerhet;
 • brukervennlighet.
Ulemper:
 • dårlig ergonomi;
 • praktiske elementer og plastinnlegg er ikke gitt;
 • ingen holder.

Knipex KN - 9020185

Saksemodell utstyrt med nedre stopper og en øvre trykkniv. Produsert i Tyskland. Kutter glassfiberarmert plastrør og gummislanger. I dette tilfellet sprekker ikke plasten. Bladet erstattes av to festeskruer og en sekskant. Ved fremstilling av kniven brukes verktøystål, herdet i varm olje.

Prisen på produktet er 5303 rubler.

Knipex KN - 9020185
Fordeler:
 • Slitestyrke;
 • bladene er ikke kjedelige;
 • lett å bruke;
 • pålitelig;
 • lang levetid;
 • funksjonalitet;
 • byggekvalitet;
 • utmerket ergonomi;
 • opptreden;
 • utstyrt med en fjær for å åpne håndtaket;
 • det er en lås for å bære i lommen.
Ulemper:
 • for dyr en glede;
 • kutter myke materialer og små rør.

Enheter for arbeid med aluminium og metallplast

Passer til 70987

Det kanadiske merket produseres i Kina. Designet for komplekst arbeid med metallplast. Vanadiumstål av høy kvalitet ble brukt til produksjon av skjærene. Aluminiumsstamme. Den spesielle festingen letter transportprosessen. Det er gummiinnlegg på håndtaket. Vekt - 520 gram.

Du kan kjøpe produkter til en pris av 1700 rubler.

Passer til 70987
Fordeler:
 • gjør kuttet pent og jevnt;
 • funksjonalitet;
 • sikkerhet;
 • pålitelighet;
 • holdbar kropp;
 • ergonomisk håndtak;
 • valuta for pengene.
Ulemper:
 • du må stadig stramme skruene på saken;
 • mangel på erstatningsblad inkludert.

Kraftool 23385_z 01

Produktene er bredt representert på hjemmemarkedet. Enhver spesialbutikk vil tilby et utvalg av forskjellige modeller, avhengig av pris, kvalitet på materialene som brukes, funksjonalitet. Det er et alternativ å kjøpe et produkt i en nettbutikk ved å legge inn en bestilling på nettet. Modellen skiller seg fra sine kolleger i pålitelighet og holdbarhet. Røret dreier seg lett og enkelt takket være de roterende rullene.

I produksjonen brukte myk, men slitesterk plast. Kutter aluminium og forkrommede produkter med høy kvalitet, uten å etterlate kuttmerker på overflaten. Diamantskiven føres til skjærestedet ved hjelp av en spesiell gjengemekanisme.

Produktene selges til en pris på 1900 rubler per enhet.

Kraftool 23385_z 01
Fordeler:
 • høy ytelsesindikator;
 • funksjonalitet;
 • byggekvalitet;
 • brukervennlighet;
 • sikkerhet;
 • valuta for pengene;
 • pålitelighet.
Ulemper:
 • ikke installert.

Rehau 50 - 125

Det tyske selskapet Rehau er bedre kjent som produsent av pålitelige vinduer av høy kvalitet, som foretrekkes ikke bare i Tyskland, men i andre europeiske land, så vel som i Russland. Men produksjonskapasiteten tillater oss å lage forskjellige plastprodukter, inkludert roterende rørskjærere. Praktiske og kompakte produkter kommer i butikkhyllene. Tre ruller fungerer som føringer, takket være det faste røret roterer raskt og jevnt. Den store diamantskiven er drevet av en spesiell gjenget mekanisme.

Gjennomsnittsprisen er 8100 rubler.

Rehau 50 - 125
Fordeler:
 • varighet;
 • pålitelighet;
 • komfort;
 • opptreden;
 • funksjonalitet.
Ulemper:
 • et enkelt verktøy til en overpriset pris.

Konklusjon

Arbeid med en rørskjærer er forbundet med ett viktig poeng - å velge riktig rørspenningskraft. Overdreven kraft kan resultere i en helix som er nesten umulig å korrigere. Du må velge et annet sted å kutte. Rask rotasjon av verktøyet kan føre til at rørveggene lukkes.

Mestere anbefaler å ta vare på enheten riktig:

 • smør føringer og mateskruer regelmessig;
 • lagre varer i et varmt og tørt rom;
 • unngå spon, bulker og andre mekaniske skader;
 • sjekk skjæreanordningens skarphet, bytt ut hvis den er sløv;
 • på slutten av arbeidet, rengjør overflaten til strukturelementene.

Det skal bemerkes at rørkutteren er en uunnværlig assistent i installasjon og demontering av rørleggerarbeid, oppvarming og andre typer fellessystemer. Det hjelper med å kutte røret raskt og effektivt og etterlate fine kanter. Hele prosessen tar en kort periode. Dette krever ikke overdreven innsats. Enheten er lett nok til å fungere i 3 - 6 timer, med korte pauser "for en røykpause".

Datamaskiner

Sport

skjønnhet