Innhold

 1. Regler for bearbeiding av verktøy
 2. Hva er en tørr ovn
 3. Nyanser i arbeidet med en tørr ovn
 4. Hvordan velge en tørr ovn
 5. De beste tørre ovner for manikyr
 6. Konklusjon

Rangering av de beste tørre ovner for manikyr i 2020

Rangering av de beste tørre ovner for manikyr i 2020

Markedet for tjenester innen skjønnhet gir et bredt spekter av tjenester fra enhver spesialist. Å finne en manikyr- og pedikyrmester er ikke en enkel oppgave. Siden, hvis vi besøker kosmetologen flere ganger i året, krever vakre og velstelte negler hyppigere besøk til salongen. Nå er det ganske mange som tilbyr disse tjenestene. Noen jobber i salongen, og noen leder resepsjonen hjemme. Når du velger en neglemester, må du ikke bare være oppmerksom på hans dyktighet, men også kabinettets renslighet og bearbeiding av verktøy. Den videre tilstanden til hendene dine avhenger av riktig sterilisering og desinfisering. Og mesteren vil i sin tur trenge et spesielt tørkeskap for manikyr.

Regler for bearbeiding av verktøy

For å forhindre spredning av virale og smittsomme sykdommer fra klienten til mesteren eller andre klienter, bør manikyr bare utføres med sterile instrumenter. For dette er det nødvendig å utføre desinfisering og sterilisering i tre trinn.

For fullstendig renslighet er det nødvendig å utføre alle tre trinnene, og det er umulig å endre sekvensen deres, og det anbefales å følge alle reglene.

Det første trinnet er å desinfisere instrumentene. Dette trinnet er nødvendig for å fjerne virus, sopp og infeksjoner fra instrumentets overflate. For å gjøre dette er det nødvendig å fylle instrumentene med et desinfeksjonsmiddel. Vanligvis er disse produktene tilgjengelige i form av konsentrerte løsninger. For bruk er det nødvendig å fortynne dem med vann. Det ville være riktigere å si, tilsett en viss liten mengde til vannet. Hvert konsentrat har sin egen prosentandel, og ut fra dette må du beregne vannvolumet. Vanligvis blir en slik løsning utarbeidet på forhånd. Etter endt arbeid med klienten legges verktøyene i arbeidsform ut i løsningen. Desinfeksjonstiden er angitt av produsenten. Det tar vanligvis omtrent 30 minutter.

Etter at desinfeksjonen er fullført, bør du gå videre til andre trinn, som består i rengjøring av instrumentene før sterilisering. På dette stadiet bør alle deler rengjøres fra restene av klientenes hud, spor av blod og muligens restene av desinfeksjonsmidlet. Hvis du hopper over dette stadiet, vil disse biologiske partiklene bare klebe seg sterkere under varmebehandlingen, noe som ikke bare gjør instrumentet ikke sterilt, men kan også ødelegge arbeidsfunksjonene. Dette trinnet er en mekanisk rengjøring, som vanligvis utføres under rennende vann, på hvilket tidspunkt det er nødvendig å behandle alle detaljer med en børste. Etter det må instrumentene få tørke helt og først deretter gå videre til siste trinn i behandlingen.

Så instrumentene er helt tørre, nå kan du fortsette til sluttfasen - sterilisering. Det er nødvendig å fjerne sporene til visse mikrober, som ikke blir ødelagt i første fase ved hjelp av et desinfeksjonsmiddel.Vanligvis utføres sterilisering i manikyrrom med et tørrvarmeapparat. Før du starter scenen, må du sørge for at alle delene er helt tørre. Etter det må instrumentene plasseres i spesielle poser for sterilisering. Fyllingen av posene skal være 2/3 av posens volum. Posen må forsegles før sterilisering. Varigheten av prosessen avhenger av den innstilte temperaturen. På slutten av steriliseringstiden må instrumentene avkjøles i selve skapet, hvoretter de kan fjernes.

Hva er en tørr ovn

En tørr ovn, eller som den også kalles tørr varme eller varmesterilisator, brukes i skjønnhetssalonger og medisinske institusjoner for å behandle instrumenter for å bli kvitt bakterier og bakterier. Prinsippet for driften er basert på prosessering av produkter med tørr luft ved en temperatur på 180-200 grader. Den ble populær på grunn av lave kostnader, i motsetning til autoklaver.

Den termostatiske sterilisatoren består av et kammer der selve prosessen utføres, det er også et varmeelement inni. Det er rister inne i kammeret, der poser med produkter som trenger sterilisering legges ut. Dette utstyret har også et spesielt panel der du kan justere temperaturen og behandlingstiden til produkter. Takket være spesiell ventilasjon blir skapet inni og alle verktøyene i det raskt oppvarmet.

Hvis du behandler produkter ved en temperatur på 160 grader, bør prosessen vare i minst to timer, ved en temperatur på 180 grader, vil en time være nok, og for at prosessen skal ta en halvtime, bør temperaturen være 200 grader.

Nyanser i arbeidet med en tørr ovn

I motsetning til en autoklav, hvis prinsipp er basert på temperaturen i fuktig luft, fungerer denne sterilisatoren med tørr luft. Derfor behandler den instrumenter ved høyere temperaturer enn en autoklav. Før du begynner å jobbe, må du ta hensyn til denne funksjonen og være forsiktig med materialet til det steriliserte produktet, slik at det under behandlingen ikke mister form og presentasjon. Men for metallprodukter vil denne metoden utvilsomt være en fordel, siden produktet under korrosjon blir behandlet med damp. I motsetning til autoklaver har en termostatisk sterilisator også lavere kostnader og bruker mindre energi, noe som reduserer kostnadene under drift.

Men i tillegg til fordelene, er det også små ulemper. For eksempel tar prosesseringsprosessen mer tid, spesielt hvis du setter minimum tillatt temperatur. Slik behandling kan redusere arbeidsflyten. Det er også nødvendig å følge lastereglene, de lastede produktene må fordeles jevnt over sterilisatoren. Dette er nødvendig for jevn luftsirkulasjon, som vil sikre at alle bakterier, sopp og virus er ødelagt.

Hvordan velge en tørr ovn

Før du begynner å se på bestemte modeller, må du være oppmerksom på kundeomsetningen og hvor mye verktøy du bruker. La oss nå se nærmere på kriteriene som bør tas hensyn til.

Først og fremst kjennetegnes tørr varme av kapasiteten, dvs. volum. Hvis du jobber hjemmefra, eller hvis du har et lite kontor med en gjennomsnittlig omsetning av kunder, vil et lite volum være nok for deg. Skjønnhetssalonger som har flere manikyr- og pedikyrmestere trenger et mer omfangsrikt apparat. Dette vil ikke redusere mesterenes arbeid, siden et stort antall produkter kan lastes på en gang.

Vær oppmerksom på ytelsen til sterilisatoren. Oppvarmingshastigheten vil avhenge av denne indikatoren. Jo raskere den varmes opp, jo raskere blir verktøyene dine behandlet og klare til bruk.

Mange modeller har også tilleggsfunksjoner. For eksempel kjøling etter behandling eller kommunikasjon med en datamaskin for å kontrollere frekvensen av behandlingen. Ikke alle av dem er faktisk nødvendige, men kostnaden for slike enheter vil overstige prisen på en konvensjonell ovn.

I tillegg ta hensyn til temperaturforholdene.Kraftige modeller har høyere temperaturgraderinger. Jo høyere behandlingstemperatur, desto mindre tid vil prosessen ta.

De beste tørre ovner for manikyr

Sanitiserende boks CH-360T

Denne kinesisk-produserte termiske sterilisatoren er designet for å behandle ikke bare manikyrutstyr, men også medisinsk utstyr.

Den indre saken av "CH-360T" er laget av rustfritt stål. En avtakbar beholder er også tilgjengelig, som kan brukes både til sterilisering og for overføring og lagring av produkter. For enkel bruk er det to indikasjonslamper. En av dem viser oppvarmingen av enheten til den innstilte temperaturen, den andre refererer til tidtakeren. Timeren lar deg stille tiden fra 0 minutter til 1 time. Et pip høres når du er ferdig. Denne modellen for tørr varme fungerer i et temperaturområde fra 0 til 220 grader. Den nødvendige temperaturen bør velges avhengig av materialet til de behandlede enhetene.

Volumet av "CH-360T" er 1,8 liter, vekt - 3,8 kg. Størrelsen på produktet er 31 * 14 * 18 cm. "CH-360T" har en effekt på 300 watt.

Gjennomsnittlig kostnad er 3000 rubler.

Sanitiserende boks CH-360T
Fordeler:
 • Liten størrelse;
 • Det er en tidtaker;
 • Indikatorlampe for temperatur;
 • Egnet for hjemmebruk;
 • Rimelig pris.
Ulemper:
 • Timeren er bare designet i 60 minutter;
 • Ikke egnet for bruk i store skjønnhetssalonger.

Sanitizing Box SM-360B

"Sanitizing Box SM-360B" er mye brukt i kosmetikk- og manikyrrom, så vel som i medisinske institusjoner. Den er egnet for behandling av metall- og glassarmaturer. Den kan brukes til å desinfisere instrumenter fra bakterier, bakterier og sopp for 99,9%.

Det indre kammeret og det praktiske brettet er laget av rustfritt stål. For ekstra bekvemmelighet inkluderer settet en avtakbar beholder og tilbehør som kan brukes til å fjerne de bearbeidede produktene og brettet fra kammeret.

Sanitizing Box SM-360B er enkel å bruke. For å kontrollere tiden er det en spesiell tidtaker som kan stilles inn til 2 timers drift. Denne termiske sterilisatoren fungerer i et temperaturområde fra 0 til 200 grader. Den har også en skjerm på kontrollpanelet som viser gjenværende tid og temperatur på enheten.

Det interne volumet på "Sanitizing Box SM-360B" er 2 liter. Målene på enheten er 31 * 14 * 18 cm, mens størrelsen på kammeret er 25 * 12 * 6 cm, og størrelsen på skuffen er 24,3 * 11,3 * 2,7 cm. Vekten på produktet er 4,2 kg. Effekten er 300 watt.

Gjennomsnittlig kostnad er 3800 rubler.

Sanitizing Box SM-360B
Fordeler:
 • Kompakt størrelse;
 • Skjerm som viser temperatur og gjenværende kjøretid;
 • Timer fra 0 til 120 minutter;
 • Verktøy for å fjerne brett og verktøy.
Ulemper:
 • Ikke.

Sanitiserende boks KH-360B

Sanitizing Box KH-360B er en sterilisator som er mye brukt til desinfisering av manikyr, pedikyr og kosmetisk utstyr. Den har en stilig design, takket være at den vil se bra ut både i skjønnhetssalonger og hjemme. Et særegent trekk ved denne modellen er LCD-skjermen, ved hjelp av hvilken det er enkelt å stille inn nødvendige prosessparametere.

Det ytre hylsteret er laget av metall og dekket med en hvit maling som er motstandsdyktig mot desinfisering. Det indre kammeret er laget av rustfritt stål, beholderen for lagring og håndtering av tilbehør er også laget av rustfritt stål. Sanitizing Box KH-360B er egnet for sterilisering av 3 sett med manikyrinstrumenter. Dessuten er denne modellen utstyrt med spesielle ringer for å fjerne skuffen.

Den mulige behandlingstemperaturen for lager varierer fra 50 til 220 grader. Det er en tidtaker som kan stilles opp til 1 times drift. På slutten av sterilisasjonsprosessen vil det høres et akustisk signal.

Kammervolumet er 1,8 liter. Størrelsen på "Sanitizing Box KH-360B" er 31 * 14 * 14 cm, mens kammerstørrelsen er 25 * 12 * 6 cm. Effekten på enheten er 300 watt.

Gjennomsnittlig kostnad er 4000 rubler.

Sanitiserende boks KH-360B
Fordeler:
 • Elektronisk resultattavle som viser tiden til slutten av prosessen;
 • Temperatursensor som viser enhetens nåværende temperatur;
 • Praktisk ledelse;
 • Stilig design;
 • Kompakt størrelse;
 • Evnen til å sterilisere opptil 3 kraftposer samtidig.
Ulemper:
 • Ikke.

Sanitiseringsboks WX-12C

Denne modellen av tørrovn fra det kinesiske merket "Sanitizing Box" er ment for profesjonell bruk. Kjennetegn ved denne termiske sterilisatoren er høy effekt, stort volum i det indre kammeret og muligheten til å opprettholde temperaturer opp til 250 grader. Men produsenten anbefaler ikke behandling av manikyr eller pedikyrutstyr ved maksimal temperatur, siden dette kan påvirke kvaliteten på produktene negativt i fremtiden.

Det indre kammeret er laget av rustfritt stål, og det er også en beholder designet for varmebehandling eller lagring av inventar. Det skal bemerkes at den ytre delen av "Sanitizing Box WX-12C" har et beskyttende belegg av hvit maling, som ikke vil endre farge i fremtiden, og er også motstandsdyktig mot mindre mekanisk belastning og desinfeksjon.

For å gjøre det lettere å kontrollere steriliseringstiden er det en tidtaker, den maksimale mulige innstillingstiden er 30 minutter. Et pip høres når du er ferdig. Det indre kammeret har en infrarød lampe som varmer enheten. Det er også en temperatursensor, som kan styres ved hjelp av en indikatorlampe.

Volumet på det indre kammeret er 7 liter. Størrelsen på "Sanitizing Box WX-12C" er 22,5 * 21 * 32,5 cm, mens kammerstørrelsen er 19,5 * 20 * 18 cm. Vekten på enheten er 4 kg. Effekten er 1000 W.

Den gjennomsnittlige kostnaden er 4800 rubler.

Sanitiseringsboks WX-12C
Fordeler:
 • Høy effekt;
 • Kammervolum - 7 liter;
 • En infrarød lampe styrer oppvarmingen av enheten;
 • Egnet for salongbruk.
Ulemper:
 • Maksimal tidtakerinnstilling er 30 minutter.

Tørk ovnen RuNail

Denne modellen av den termiske sterilisatoren fra RuNail-firmaet er egnet for desinfisering av manikyr- og pedikyrinstrumenter. Det indre kammeret til tørrvarmekammeret er laget av rustfritt stål, i tillegg er det inkludert en spesiell skuff i settet for lagring og desinfisering av enheter. For enkelhets skyld er det en tidtaker. Maksimum tid satt av enheten er 120 minutter. Støttet temperaturområde fra 0 til 200 grader. Det er indikatorlamper, ved hjelp av hvilken innstilt temperatur kontrolleres. Fjern den indre beskyttelsesfilmen før du starter arbeidet.

Volumet på det indre kammeret er 1,8 liter. Skapets størrelse er 31 * 18 * 16 cm, mens kammerstørrelsen er 25 * 12 * 6 cm. Vekten av tørrvarmeskapet er 4,2 kg.

Gjennomsnittlig kostnad er 5200 rubler.

RuNail tørrovn [
Fordeler:
 • Timer i 120 minutter;
 • Liten størrelse;
 • Det er indikasjonslys for temperaturkontroll.
Ulemper:
 • Har bare 1 håndverkspakke.

Konklusjon

Uansett hvor du mottar kunder hjemme eller i en skjønnhetssalong, må du først og fremst ta vare på sikkerheten. Kunden, som ser at alle instrumentene er sterile, vil definitivt komme tilbake til deg igjen. Riktig håndtering av inventar er viktig ikke bare for kunden, men også for mesteren. Dessuten kan ikke alle klienter mistenke at de har sykdommer som kan overføres gjennom blod eller hudrester på instrumentet.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet