Innhold

 1. Hvordan velge riktig safe
 2. Anbefalinger for valg av safe
 3. Vurdering av de beste safene

Vurdering av de beste safene i 2020 og hvordan du velger det riktig

Vurdering av de beste safene i 2020 og hvordan du velger det riktig

Det er tider når selv sikre dører ikke kan beskytte mot inntrengere. En safe kan håndtere dette problemet. Hvis det er riktig installert, er det vanskelig å oppdage det. Men selv om det blir oppdaget, er det lite sannsynlig at selv en erfaren tyv vil være i stand til raskt å takle låsene og den forsterkede døren. I tillegg til å ødelegge, holder safe på innholdet på en pålitelig måte.Rangeringen av kvalitetssafe fra de beste produsentene vil hjelpe deg med å velge riktig enhet.

Hvordan velge riktig safe

Det er en rekke viktige punkter du bør vurdere når du kjøper en safe. Tenk på hva du skal se etter, hvordan du kan unngå feil når du velger, for å være sikker på påliteligheten til den ervervede verdibutikken.

Sikker type

I henhold til funksjonene er alle safer delt inn i tre typer:

 1. innbruddssikker;
 2. brannsikkert;
 3. brannsikker.

Innbruddsbestandig er designet for å forhindre brudd på integriteten deres for å ta besittelse av innholdet av uvedkommende, derfor tåler de tilstrekkelig sterk mekanisk belastning, inkludert boring, ikke egner seg til deformasjon, fjerning fra rommet.

Under produksjonsprosessen testes vegger, dører, låser, fester ved hjelp av spesielle innbruddsverktøy. For produksjon av låser brukes teknologiske mekanismer med plater laget av spesielt harde metaller.

Avhengig av hemmeligholdsnivået og antall låser, har slike lagre en innbruddsmotstandsklasse i samsvar med tilstandsstandarden fra null til femte. Pengeskap på 0-2 klasser er stengt med en lås, fra den tredje til den femte - med to. Disse lagrene har spesielle hull for å feste på gulvet, en forsterket dør opptil 20 mm. Armert betong helles mellom veggene i flere lag med metall.

Brannsikkert designet for å beskytte verdisaker mot påvirkning av brann, høye temperaturer, men de tåler ikke innbruddsverktøy og vil ikke redde dem fra ranere. Veggene på skapet og døren er laget av to lag slitesterkt metall med et ildfast materiale i midten: oftest er det porøs betong.

Utformingen av kroppen sørger for tetthet (en dør med en trappet profil og en tetning, et minimum av hull), noe som påvirker sikkerheten til innholdet i tilfelle brann. Disse safene er ikke festet til gulvet, de er utstyrt med hjul for enkel transport under brann.

Avhengig av motstandstemperaturen på 1100 grader og tiden for motstand mot brann, er alle lagringene delt inn i 12 klasser av brannmotstand: de fire første har en intern oppvarmingstemperatur på opptil 170 grader, de neste fire - opp til 70 grader, de siste fire, takket være en spesiell intern termoboks - opp til 50 grader. Gjennomsnittstiden en brannsikker safe kan vare under en brann er 30 til 120 minutter.

Brannsikker pålitelig beskytte innhold mot tyveri og brann. De har en spesiell dobbel konstruksjon: eksternt brannbestandig skap med intern innbruddsikker boks.

Sikker type

Basert på dine behov, bør du på forhånd bestemme hva som skal lagres i safe for å velge den som passer best.

Hovedtyper:

 • for dokumenter;
 • for verdifulle ting, penger;
 • datasikker;
 • rustning;
 • boksikker;
 • innskudd;
 • trygg termostat.

Trygt for dokumenter - kompakt, med flere hyller for enkel lagring av viktige dokumenter. Det beste alternativet for hjem og kontor, ifølge kjøpere. Den kan inneholde personlige dokumenter og betalingsdokumenter, verdipapirer, sjekkbøker, sedler, familiefotoalbum.

Trygt for verdisaker, penger - små møbler eller innebygd i veggen, skjult for utenforstående, brannbestandig. Egnet for å spare penger, bevare smykker, små antikviteter, samt korte tønner og traumatiske våpen og kniver.

Datasikker - Brannsikker lagring vil beskytte flash-stasjoner, disker, bånd og andre magnetiske og digitale lagringsmedier.

Våpen trygt har en langstrakt form, designet for lagring av skytevåpen eller våpen med bladkanter hjemme. Inne er det holder for våpen, et rom for ammunisjon. Det produseres spesielle safer for jegere som oppfyller kravene til dimensjoner.

Bestill trygt regnes ikke som spesielt pålitelig, den brukes som en gave til sine kjære eller som en boks for de nødvendige små tingene. Hva er minisafene:

 • plast - en rektangulær plastboks dekket med lær med en bevegelig dør med lås. Det kan knapt betraktes som et seriøst lager for verdier;
 • tre - en boks med en klaff, som en side i en bok, et lokk som lukkes med en nøkkel eller kodet elektronisk lås, ofte med en tresifret kode. Slike ting produseres ikke i store mengder, de er stykkgods laget på bestilling. Det er hyggelig å lagre i dem ikke spesielt verdifulle, men viktige ting, for eksempel familiebilder eller brev;
 • metall - en slags liten cache med kombinasjonslås, ikke mye som en bok, men godt egnet til å beskytte verdisaker.

Depositum trygt - en lagring for penger med en unik designløsning: på toppen er det kassaboksceller hvor sedler blir satt, og under er det et innbruddssikkert rom, hvorfra penger ikke lenger kan tas ut uten å åpne låsen. Slike modeller er veldig spesifikke, de er installert i butikker, banker, valutakontorer, pantelager.

Sikker termostat - også en spesialisert lagringsmodell med en elektronisk kombinasjonslås, som brukes i medisinske institusjoner for lagring:

 • donorblodkomponenter;
 • narkotiske, psykotrope, potente stoffer;
 • medisiner;
 • transplantater.

Slike lagringsanlegg er lisensiert av Roszdravnadzor, produksjonstiden for bestilling er 1 måned. Kroppen til det indre kammeret er laget av rustfritt stål, utstyrt med en døråpningsalarm, bakgrunnsbelysning, temperaturindikator, som sikrer innholdet.

Sikker størrelse

Hvordan velge en modell etter størrelse kan avgjøres ut fra området i rommet der den skal installeres. Valget av safeens størrelse avhenger av hvor usynlig det vil være i rommet. For en leilighet er det bedre å velge et alternativ med kompakte dimensjoner og veier opptil 80 kg, med stor oppmerksomhet på påliteligheten av installasjonen: fest den på veggen, gulvet eller monter den i møbler for å forhindre at den blir tatt ut av leiligheten.

I et privat hus med et større område enn en leilighet, kan du installere flere safer forskjellige steder for å holde penger, verdisaker, våpen separat. I dette tilfellet, selv om angripere bryter inn i en lagring, vil innholdet av resten forbli intakt. Større modeller kan brukes.

Dimensjonene til en pistol safe er vanligvis større på grunn av den langstrakte formen.Jaktmodeller overholder spesielle standarder og overvåkes av politimyndigheter.

Installasjonsmetode

Avhengig av antall, størrelse på lagrede gjenstander, det indre av rommet, kan safene etter installasjonsmetoden være:

 • frittstående;
 • innebygd;
 • møbler.

Frittstående trygt slående, men har plass til flere ting. Slike modeller brukes som kontor; de har liten nytte for hjemmebruk, siden de tar mye plass og kanskje ikke kombineres med det generelle interiøret i rommet.

Vegg innfelt - den ideelle versjonen av en innbruddsbestandig safe, som også er en cache. På fem sider er saken pålitelig beskyttet av en vegg, så det er nesten umulig å fjerne eller ødelegge den, og den forsterkede døren kan maskeres med et maleri eller noe interiør eller rominnredning. Den eneste vanskeligheten med å bruke en slik modell er installasjon, som har teknologiske finesser, som ikke alltid er mulig å observere. Det anbefales å installere en innebygd safe i løpet av bygge- eller renoveringsfasen.

Møbler trygt - egnet som hjemmebuffer når du planlegger å bruke den ofte. Det er innebygd i et møbel (garderobe, nisje, skrivebordsskuff), mens utseendet på møblene ikke endres, er safe pålitelig skjult for nysgjerrige øyne, tar ikke ekstra plass.

Låsetype

Flere typer låser brukes til å utstyre safer:

 • nøkkel;
 • kode elektronisk;
 • kodet mekanisk;
 • kombinert;
 • biometrisk.

Antall låser har ingen grunnleggende betydning, det samme er typen lås som brukes, men nesten alle modeller har en elektronisk lås. De mest populære er nøkkel og kode elektronisk.

Nøkkel - er sylindrisk (mindre innbrudd) og spak (mer pålitelig). De er veldig enkle å betjene, holdbare, problemfrie og billigere til en pris. Det eneste negative er at du alltid trenger å ha nøklene med deg (veldig lange for sperrelåser er spesielt upraktiske), mens du prøver å ikke miste dem eller oppbevare dem på et bestemt tilbaketrukket sted.

Kode elektronisk arbeid fra batterier, de er dyrere, kjedelige for driftsforholdene. I tillegg er det en risiko for å glemme kodekombinasjonen. Imidlertid har de mange tilleggsfunksjoner:

 • beskyttelse mot utilsiktet valg;
 • endring av kodekombinasjon;
 • ladningsnivåindikasjon;
 • revisjon av antall åpninger.

Mange låser har en låseknapp i tilfelle flere feil kodesett på rad. Det er modeller med funksjonen for å koble låsen til alarmen, noe som ikke bare øker bekvemmeligheten ved å bruke safe, men også prisen.

Mekaniske kodekoder er mye mindre vanlige i nye safe-modeller, de ble erstattet av elektroniske, som har flere fordeler, spesielt en betydelig kortere åpningstid. Å bruke en mekanisk kombinasjonslås krever å huske kombinasjonen av tall og åpningsalgoritmen.

De dyreste modellene er utstyrt med biometriske låser. De utløses ved å sveipe på fingeren ved å skanne fingeravtrykket. Fordelene er åpenbare: ikke behov for å lagre nøkler, huske koder, bruke ekstra sekunder på å åpne. Derfor er biometriske låser veldig dyre. De krever stor forsiktighet ved håndtering, da de er veldig følsomme for miljøforhold og er avhengige av batterier.

Det er å foretrekke å kjøpe lagre med kombinerte låser (nøkkel og kodet elektronisk, to nøkler, kodet mekanisk og nøkkel osv.). Dette vil gi den beste beskyttelsen mot innbrudd. Imidlertid må begge låser ha en høy klasse av innbruddsmotstand, noe som gjenspeiles i dokumentene og sertifikatene for varene.

Produsent

Prisen påvirkes ikke bare av tekniske egenskaper, men også av produsentens navn. Flere selskaper som produserer disse produktene har bevist seg fra den beste siden. Populariteten til modellene deres skyldes høy kvalitet og positive kundeanmeldelser.

De beste, velprøvde produsentene:

Technomax Er et italiensk selskap som har produsert safer i over et kvart århundre. Sortimentet er veldig variert: innebygde, frittstående møbler. Tilbyr lagring for våpen, smykker, penger, dokumenter. Den mest kompakte veien opp til 10 kg passer perfekt inn i enhver leilighet.

Valberg - Russisk produsent med et fantastisk utvalg av modeller: fra kompakt hjem til super pålitelig. Fordelene med dette merket er rimelige priser og et utviklet nettverk av servicesentre.

Ripost Er et russisk selskap som produserer et bredt utvalg av safer for hjemmebruk. Produktene er populære ikke bare i Russland, men også i europeiske land. Produsenten bruker innovative teknologier, utstyrer sine modeller med italienske låser med høy sikkerhetsklasse.

Hvilket selskap er bedre å kjøpe en safe - alle bestemmer selv, men produsentens navn skal ikke være på det siste når man velger en pålitelig butikk med verdifull eiendom og besparelser.

Pris

Når du kjøper, spilles en viktig rolle av spørsmålet om hvor mye en pålitelig safe koster. Svar på det, bør du ta hensyn til budsjettet ditt, mengden verdisaker som skal lagres.

Hovedprissegmenter:

 1. lav (opptil 10 000 rubler);
 2. medium (opptil 100 000 rubler);
 3. høy (fra 100.000 rubler).

Den første kategorien presenterer budsjettmodeller. De er preget av en lav klasse av innbruddsmotstand, egnet for å lagre ikke spesielt verdifulle, men viktige ting, små mengder penger. Det andre kjøpsalternativet er når det ikke er fare for innbrudd fra tyver, men du vil skjule noen verdisaker og viktige dokumenter fra nysgjerrige øyne. De viktigste produsentene av billige populære modeller er innenlandske selskaper Ripost og Aiko.

Den andre priskategorien er representert av brann- og brannsikre pengeskap i middelklassen. De er populære blant kjøpere på grunn av deres pålitelighet for å bevare besparelser og verdier. Valberg, Technomax, Habeco, Format er representert i dette prissegmentet.

De dyreste er brann- og innbruddsresistente safer i økt beskyttelsesklasse, som tilbys av de verdensberømte produsentene Stahlcraft, Robur, Liberty. Kostnaden for noen modeller overstiger en million rubler, men denne høye prisen er fullstendig rettferdiggjort av høy kvalitet og pålitelighet.

Anbefalinger for valg av safe

Vi tilbyr flere anbefalinger når du velger en safe.

 1. Når du kjøper, er det viktig at oppbevaringen er romslig, men ikke klumpete. Ofte kjøper kjøpere modeller på opptil 30 liter, den nest mest populære - opptil 50 liter.
 2. Når du velger en safe, bør du gå ut fra mengden verdisaker som skal lagres i den: hvis opptil hundre tusen rubler - null beskyttelsesklasse er nok, opptil 500 tusen - den første, opptil en million - den andre. Hvis du planlegger å lagre større mengder og verdisaker, bør du velge tredje klasse og høyere.
 3. Det er bedre å velge en safe med to låser: nøkkel og elektronisk, noe som vil gi større innbruddsmotstand på grunn av kompleksiteten i valget av koden.
 4. Det er riktig å velge en modell med et pålitelig akterspeilsystem. Butikker med treveislåsing tillater ikke at døren åpnes selv med helt sagede hengsler.
 5. Når du velger et våpensikkert, er det tilrådelig å ta hensyn til de høyere modellene slik at det ikke er behov for å stadig demontere og montere pistolen, pumpen eller halvautomatisk, for ikke å nevne de ikke-separerbare langløpsmodellene av typen "Vepr".
 6. Når du kjøper, er det hensiktsmessig å være oppmerksom på russisk-produserte Valberg-safe, som er mest etterspurt blant kjøpere. Også veldig populære er modellene til den italienske produsenten Technomax og det innenlandske selskapet Aiko.
 7. Et safe for et hjem skal passe perfekt inn i interiøret, eller enda bedre, være så iøynefallende som mulig: det beste alternativet er å bli innebygd i veggen eller skapet.
 8. Lagringsbehov bør vurderes. For verdipapirer og dokumentasjon vil kontormodellen være optimal, for digitale lagringsmedier - en datasikker, for små mengder penger, smykker - innebygd. Det er praktisk å oppbevare skytevåpen i et utvidet våpensafe.En kompakt boksafe er egnet for oppbevaring av viktige små gizmer og smykker.
 9. I tillegg til å kjøpe en safe, er det hensiktsmessig å ta vare på en pålitelig inngangsdør og alarm.
 10. Den generelle formelen for å velge en passende safemodell er at prisen skal være 10% av verdien av eiendommen som er lagret i den.

Vurdering av de beste safene

Vi presenterer rangeringen av de mest kjøpte safene i 2020 med en beskrivelse av hovedegenskapene, en indikasjon på fordelene og ulempene ved hver modell.

Technomax DPE / 4

En safe av høy kvalitet av et kjent italiensk merke med en elektronisk lås av klassisk design som lar deg skrive inn en kode fra 4 til 10 sifre. Drevet av et 9-volts batteri, utstyrt med en nødnøkkel og kontakter for ekstern strømforsyning. Utstyrt med et tresidig akterspeilsystem og en forsterket, centimeter tykk dør. Porøs betong helles mellom husets indre og ytre metallvegger. Inne er den delt av en hylle i to rom, så det er praktisk å oppbevare våpen med kort tønne med ammunisjon, penger, verdisaker i den. Vekt - 34 kg.

Gjennomsnittspris: 53 500 rubler.

Technomax DPE / 4
Fordeler:
 • tre-sidig akterspeil system;
 • brannmotstand;
 • innbruddstyvhet;
 • maksimalt antall mulige kodekombinasjoner er 10 milliarder;
 • pålitelig elektronisk lås.
Ulemper:
 • ikke funnet.

Aiko Berkut 165/2

Et våpensikkert av et russisk merke som produserer billige modeller, med en praktisk design, avtakbare hyller og et pålitelig akterspeilsystem, er populært blant jegere og våpenelskere. Høyden på 163 cm har plass til opptil fire våpen med lang løp. En romslig taser med en separat dør på en nøkkelboltlås er delt av en hylle i to rom, og lar deg lagre ikke bare et ammunisjonslager, men også kortere våpen. Hovedrommet har plass til hagler med en lengde på opptil 1350 mm, som samsvarer med nesten alle populære våpen. Det er en spesiell brakett for ikke-sammenleggbare rengjøringsstenger. Dørene er utstyrt med tre nøkkellåser. Vekt - 37 kg.

Gjennomsnittspris: 12 800 rubler.

AIKO BERKUT-165/2
Fordeler:
 • komfortabel design;
 • avtakbare hyller og braketter;
 • separat åpning teaser med to rom.
Ulemper:
 • tilstedeværelsen av tre nøkler fra låsene;
 • ikke sterk nok sak (metalltykkelse - 2 mm).

 
Valberg Irbis 5 EL

Den innenlandske produserte safe har stor kapasitet (opptil fem våpen) og en elektronisk lås, som sørger for rask døråpning i nødstilfeller. Settet inneholder en nødnøkkel. Høyden på det indre rommet er 1430 mm, plassen på toppen frigjøres for våpen på grunn av en smalere taser som ikke når bakveggen. Innbruddsmotstandsklasse er den andre. Vekt - 178 kg. Derfor er hullene for forankring neppe nyttige. Av samme grunn vil ikke inntrengere kunne ta denne safe ut av rommet.

Gjennomsnittspris: 48 500 rubler.

Valberg Irbis 5 EL
Fordeler:
 • pålitelig system med fire tverrstenger gjennom hele døren;
 • standard vugger for våpen;
 • pålitelig elektronisk lås med hurtigåpningssystem i nødstilfeller;
 • innbruddsmotstand.
Ulemper:
 • lite teaservolum.

Valberg Garant Euro-133T

Populær brann- og innbruddsresistent modell fra den russiske produsenten. Den er sertifisert i henhold til europeiske standarder med tildeling av andre klasse brannmotstand og innbruddsmotstand. Tung vekt - 400 kg: sideveggene er 77 mm tykke, komposittdøren (to lag metall og brannsikkert fyllstoff) er 105 mm. Det tresidige akterspeilsystemet har 10 sikre akterspeil og er koblet til en nøkkellås laget i Tyskland. Et solid internt volum på 232 liter, hvorav 32 er en taser med separat dør og lås.

Gjennomsnittspris: 112 000 rubler.

Valberg Garant Euro-133T
Fordeler:
 • pålitelig akterspeilsystem (6 akterspeil på siden, 2 på toppen og 2 på undersiden);
 • brannmotstand;
 • innbruddstyvhet;
 • stort taservolum;
 • praktiske hyller for dokumenter.
Ulemper:
 • tung belastning på gulvflaten.

 
Valberg ASM-25

Kompakt safe for innenlandsk produksjon for hjemmebruk. Innledende klasse for innbruddsmotstand. Pålitelig tresidig akterspeil.Inne er det en avtakbar hylle. Egnet for lagring av små mengder penger og ikke spesielt verdifulle ting og dokumenter, snarere enn fra ranere, men fra barn og fremmede hjemme. Det indre rommet tilsvarer A4-dokumenter.

Gjennomsnittspris: 8000 rubler.

Valberg ASM-25
Fordeler:
 • 5 års garanti;
 • komplett med avtakbar hylle, avtakbare pinner, anker for feste i gulvet;
 • beskyttelse av låsen mot boring;
 • tresidig akterspeil.
Ulemper:
 • ikke funnet.

 
Burg-Wachter WT-16N E FS

Innebygd safe laget i Tyskland. Kombinasjonen av brannmotstand og innebygd konstruksjon lar deg holde penger og verdisaker hjemme. Safe er utstyrt med to låser: elektronisk kodet og nøkkel, noe som øker påliteligheten av beskyttelsen. Også inkludert er en nødnøkkel. Modellen har en dobbel struktur: et eksternt innbruddsbestandig skap og en innvendig brannsikker boks med forseglet dør.

Gjennomsnittspris: 190 000 rubler.

Burg-Wachter WT-16N E FS
Fordeler:
 • høy klasse av brannmotstand og tetthet i safeens indre kammer;
 • høy klasse av innbruddsmotstand;
 • elektroniske og nøkkellåser forhindrer uautorisert tilgang til innholdet i safen;
 • tilstedeværelsen av en nødnøkkel;
 • 5 års garanti.
Ulemper:
 • høy pris.

Aiko TT-200 EL

Rimelig husveske for oppbevaring av traumatiske, gass, kamppistoler og ammunisjon for dem. Den lille størrelsesmodellen er utstyrt med en pålitelig kodet elektronisk lås. Og selv om den går på batterier, hvis tilgang er utenfra, er det umulig å åpne safe ved å slå av strømmen. Som i andre modeller av dette merket, er metallets sak ikke tykk nok (døren er 2,8 mm, veggene er 1,2 mm), så safe er ganske lett i vekt - ca 5 kg. For å utelukke fjerning fra leiligheten, anbefales det å skru den på veggen eller montere den i møbler (anker er inkludert i settet, det er hull for feste).

Gjennomsnittspris: 3000 rubler.

Aiko TT-200 EL
Fordeler:
 • rimelig pris;
 • tilstedeværelsen av en nødnøkkel;
 • muligheten for å legge inn små møbler nisjer;
 • inkluderer et sett med ankere for montering på vegg eller gulv;
 • selv etter at låsen er slått av, blir ikke koden tilbakestilt;
 • det er en indikator på spenning og batterinivå.
Ulemper:
 • tynn metall sak;
 • Settet inkluderer ikke klips for våpen.

Topaz BDS-T-510

Datasikker for magnetiske disker fra en produsent fra Sør-Korea. Denne lagringen er spesialdesignet for sikkert å huse varmefølsomme magnetiske lagringsmedier. Dimensjonene til denne modellen er slik at selv med en reduksjon i det indre rommet på grunn av den termiske isolasjonen i saken, kan det plasseres et tilstrekkelig antall CDer, flash-stasjoner, filmer og andre informasjonsbærere. De krever vanligvis ikke mye plass.
Den har en høy klasse av brannmotstand, i tilfelle brann holder den temperaturen i det indre kammeret 50 grader i minst en time. Modellen er utstyrt med kodede elektroniske og biometriske låser, som sikrer innholdet.

Gjennomsnittspris: 10500 gni

Topaz BDS-T-510
Fordeler:
 • dobbel konstruksjon med et forseglet indre kammer;
 • funksjon av blokkering av låser når du prøver å innbrudd;
 • høy klasse av brannmotstand;
 • tilstedeværelsen av to låser lagrer innholdet på en pålitelig måte;
 • liten størrelse, slik at du kan montere lagringsplassen i en vegg eller møbler;
 • laserbehandling av døren, som sørger for full tetthet;
 • 5 års garanti;
 • rimelig pris.
Ulemper:
 • manglende evne til å lagre A4-papirdokumenter i et lite internt rom.

Valberg Diamond 67 EL

En annen modell fra et kjent russisk merke med maksimal, femte klasse beskyttelse, to pålitelige nøkler, et treveis akterspeilsystem, motstår pålitelig handlinger fra inntrengere. Tykkelsen på veggene på saken er 55 mm, dørene er 120 mm. Den patenterte flerlagsteknologien for produksjon av vegger, betongarmering og beskyttelse av tverrstenger med herdet glass gir utmerket innbruddsmotstand. Inkluderer nødnøkkel og ankerbolt for montering på vegg eller gulv. Det er en forseglingsanordning.

Gjennomsnittspris: 145 000 rubler.

Valberg Diamond 67 EL
Fordeler:
 • maksimal beskyttelse mot innbrudd;
 • 5 års garanti;
 • tre-sidig akterspeil system;
 • tilstedeværelsen av elektroniske nøkler og koder;
 • beskyttelse mot boring på et panel med tastatur for å skrive inn en kode;
 • motstår til og med gassveising;
 • blokkerer låsen når du prøver å bryte.
Ulemper:
 • høy pris.

Valberg FRS-49 EL

Brannsikker modell av et populært innenlandsk merke med en annen klasse brannbeskyttelse. Låsen er forsterket med en brannsikker tetning. Tilstedeværelsen av to låser gir mer pålitelig lagring av verdisaker. Settet inkluderer en ankerbolt for feste og flere hyller for enkel plassering av verdisaker. Den lille størrelsen gjør at safe kan bygges inn i møbelnisjer og skuffer.

Gjennomsnittspris: 15400 gni.

Valberg FRS-49 EL
Fordeler:
 • høy beskyttelsesklasse;
 • brannsikker tetning i enheten til låsen og tverrstengene;
 • kodet elektronisk og nøkkel låser;
 • muligheten for montering på en vegg eller montering i møbler;
 • 5 års garanti.
Ulemper:
 • plastben.

Hvilken safe er bedre å kjøpe - en kompakt innebygd, solid frittstående, brannsikker for dokumenter eller et våpen, det er opp til kjøperen å bestemme. Produsenter lanserer årlig nye modeller med forbedret design og praktiske funksjoner. Hvis huset har noe å skjule for innbruddstyver eller brann, vil safe være grunnlaget for sikkerhet, pålitelig bevare verdifull eiendom og eiernes fred.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet