Innhold

 1. Hvordan plassere bleier
 2. Kjente firmaer
 3. Konklusjon

Rangering av de beste bleiene for voksne (sengeliggende pasienter) for 2020

Rangering av de beste bleiene for voksne (sengeliggende pasienter) for 2020

Menneskeheten har oppfunnet hygieneprodukter som hjelper sengeliggende pasienter å takle deres naturlige behov. Mange bleier, pads og andre gjenstander som gjør livet lettere for funksjonshemmede og eldre borgere har dukket opp på markedet. Du kan bruke spesielle vanntette pantalonger for å beskytte sengetøyet mot å lekke. I denne artikkelen vil vi snakke om de beste bleiene for voksne (sengeliggende pasienter) for 2020.

Hvordan plassere bleier

Engangsbleier for voksne er strukturelt lite forskjellige fra lignende produkter for barn. De har to lag: ytre, som er en isolasjonsfilm med fiksering (vanligvis borrelås) og en indre absorberende. Funksjoner å se etter når du kjøper:

 • størrelsen;
 • absorpsjonsevne;
 • låsemekanisme;
 • materiale;
 • tilstedeværelsen av ekstra innsatser.

Når du velger en størrelse, må du først måle pasientens midje med målebånd. Måling bør tas på stedet der det er maksimalt (i hoftene).

Et målebånd plasseres gjennom de buende punktene i magen. En viktig egenskap er mengden fuktighet som absorberes av hygieneproduktet. Immobiliserte pasienter anbefales å kjøpe bleier med økt absorpsjonsevne. Det samme kravet bør overholdes når du kjøper produkter til eldre mennesker som er fysisk aktive, men som ikke har mulighet til å bytte bleie ofte. For natten må du også velge produkter med økt absorpsjonsevne.

Det mest pålitelige alternativet for festestrukturen er borrelåsfeste. Ideelt sett bør de være gjenbrukbare.

I dag produseres bleier med det samme materialet i det indre laget, og absorberingen fra forskjellige selskaper varierer praktisk talt ikke. Du bør ta hensyn til det ytre laget, da det er "pustende", det vil si luftgjennomtrengelig. Et annet alternativ er et tynt oljedukmateriale. Det regnes som "ikke-puster" og kan rasle når du beveger deg. Mennesker hvis hud er utsatt for irritasjon, bør ikke bruke slike bleier. Aktive borgere har også det bedre å kjøpe "pustende" alternativer. De skaper gode forhold for huden. Komfort under fysisk daglig aktivitet forbedrer livskvaliteten og forbedrer humøret.

Ekstra ørepropper anbefales for stillesittende inkontinente personer. Bruk av bleier komplett med innlegg gjør produktet mer økonomisk. For menn og kvinner har de noen forskjeller. Den mannlige versjonen har en innsats laget i form av en lomme festet til bleien. Foringen har et beskyttende lag langs kantene for å forhindre lekkasje. Deling av bleier og liners gir pålitelig beskyttelse.

Kjente firmaer

Når du velger produkter for pleie, er det bedre å holde seg på velprøvde produkter fra kjente selskaper. Det er bedre å betale litt mer enn å risikere helsen til en elsket.

Veletablerte firmaer:

 1. SENI (Polen);
 2. Hartmann Molicare (Tyskland);
 3. ID SLIP og andre.

SENI

Det polske selskapet SENI tilbyr 5 grunnleggende størrelser for voksne:

 1. XS har et volum på 40 til 60 cm i omkrets;
 2. S volum fra 55 til 80 cm;
 3. M volum fra 75 til 110 cm;
 4. Volum fra 100 til 150 cm);
 5. XL fra 130 til 170 cm3.
 6. natt (har god absorberingsevne).

I henhold til graden av fuktabsorpsjon, deler SENI alle produktene i 3 serier:

 • standard (6 "dråper" på pakken);
 • økt absorpsjonsevne (7 "dråper");
 • SENI PLUS (8 "dråper").

Seni bleier tar vare på komforten og bekvemmeligheten til kjære.

Gummibåndet på stroppen sørger for den beste produkttilpasningen. Det "pustende" ytre laget reduserer risikoen for hudutbrudd og bleieutslett. Elastiske strikker tilpasser seg pasientens kropp og gir en god passform. Det indre laget av EDS absorberer væske raskt og jevnt. Mykt materiale på overflaten gir en behagelig følelse. Svært absorberende antibakteriell absorbent nøytraliserer lukt. Hydrofobe indre vegger eliminerer uønskede lekkasjer. Den doble fuktighetsmetningsindikatoren informerer om fyllingsgraden og behovet for å skifte bleie. Produktet kan brukes til urin og fekal inkontinens.

Gratis tilrettelegging av tekniske rehabiliteringsmidler (tekniske rehabiliteringsmidler) tilbys funksjonshemmede. Behovet for bruk bestemmes av den lokale legen. Etter å ha bestått kommisjonen og registrert en sengepasient eller en mobil pasient med inkontinens, tildeles han en viss mengde rehabiliteringsmidler. Helseavdelingen tildeler vanligvis bleier fra dette firmaet. De er tilgjengelige i praktiske og økonomiske pakker, 10 og 30 per pakke.

SENI PLUS
Fordeler:
 • tilgjengelighet i alle størrelser;
 • generell tilgjengelighet;
 • lønnsomhet;
 • høy grad av beskyttelse mot lekkasje.
Ulemper:
 • manglende absorpsjon for sengeliggende pasienter.

En av variantene av hygieneprodukter fra dette selskapet er Seni Active Normal absorberende truse. Beskytter mot lekkasjer med moderat urininkontinens. Velegnet for mobile pasienter, ettersom de er enkle å bruke. De kan tas av og ta på som vanlig undertøy. Passer for kvinner og menn. Det øverste laget er pustende, noe som er viktig for å beskytte mot bleieutslett og utslett. Det antibakterielle absorberende stoffet absorberer ubehagelig lukt. Lateral lekkasje er ekskludert på grunn av tilstedeværelsen av sidekanter, elastiske mansjetter langs lårene gjør at buksene kan trekkes optimalt til kroppen. Det er en fuktighetsmetningsindikator.

MoliCare

Kjønnsnøytralt produkt er egnet for immobiliserte pasienter så vel som mobile personer med moderat urin- eller fekal inkontinens.

Pampers har en kroppsvennlig form med en trelags absorberende struktur, vannavvisende, myke og buede indre mansjetter, dekket med et væske-ugjennomtrengelig hvitt stoff på utsiden, utstyrt med en fuktighetsindikator.

Med en spesialdesignet absorberende kropp, tilbyr MoliCare Premium Form den beste allroundbeskyttelse, høy sugekraft og lagringseffektivitet. De er universelle, deres anvendelighet avhenger ikke av kjønn.

MoliCare Premium Form beskytter mot rehydrering, holder sunn hud og gir en behagelig passform, kan enkelt festes med elastiske bukser (MoliCare Premium Fixpants).

Hvilken som helst modell kan velges avhengig av alvorlighetsgraden av blæresykdommen. Pampers er ideelle for sengeliggende og mobile inkontinente mennesker.

 1. Hudvennlig topplag pH5,5 samsvarer med hudens naturlige funksjoner;
 2. Forbedret tørr sone holder væske inne i den absorberende kjernen, og minimerer hudkontakt;
 3. Myke tekstiler;
 4. Fuktighetsindikator for å kvitte seg med konstant overvåking av fyllingsgraden.

Populære modeller:

 1. Truse bleier;
 2. Dagtid;
 3. Nattlig.

Produktene fra dette selskapet er litt dyrere. De er laget i Tyskland, og kvaliteten har aldri blitt stilt spørsmålstegn ved.

MoliCare Premium-skjema
Fordeler:
 • fuktighetsindikator er tilgjengelig;
 • lett å bruke;
 • høy bærekomfort.
Ulemper:
 • høyere pris.

En av modellene til dette selskapet er Montepharm.

Standard funksjoner:

 • god pusteevne;
 • tre-lags beskyttende pute;
 • formen, tilpasset kroppen, skaper komfort;
 • høy lekkasjebeskyttelse;
 • superabsorberende High Dry SAP, som gjør væske til gel, mens huden holdes helt tørr og absorberer lukt;
 • indikatoren lar deg spore fyllingsgraden;
 • gjenbrukbare fester.

TENA

Merket TENA regnes som ikke mindre populært. Det er flere modeller. Engangstruser med absorberende effekt bæres over kroppen og brukes på samme måte som vanlig daglig undertøy. TENA PANTS Normal (5,5 dråper) og TENA PLUS (6 dråper) brukes daglig. TENA Flex-beltebleier (pluss, super og maxi fra 6 til 8 dråper) er egnet for mobile mennesker eller immobiliserte pasienter med moderat til alvorlig inkontinens. Fikseringssystemet er utformet på en slik måte at overflaten på huden rundt lårene forblir åpen. Dette reduserer sjansen for irritasjon og overoppheting. TENA Slip-modeller passer for natten. Kjøpere har ikke en eneste mening om bleier av dette merket. Det er både dårlige anmeldelser og gode. Mange liker spesielt TENA PANTS bleier. Noen er av den oppfatning at de forårsaker bleieutslett og irritasjon.

De pustende TENA-bleiene fra det svenske selskapet, laget med ConfioAir-teknologi, tar vare på helsen til huden. Produktene er dermatologisk testet. Rask fuktighet og maksimal beskyttelse mot lekkasjer tyder på god kvalitet. Det myke, ikke-vevde stoffet er behagelig å ta på. Gjenbrukbare spenner gir en tett passform for maksimal komfort. ConfioAir-teknologien lar huden puste
Full indikator ber deg om å bytte bleie. En endring i farge fra gul til blå indikerer at det er på tide å endre hygieneproduktet.

Elastiske bånd av elastisk materiale rundt beina tiltrekkes godt av kroppen, og elastikken i korsryggen beskytter mot lekkasjer.

Fargekodingen og antall dråper gir en indikasjon på absorpsjonsnivået. Navn og størrelsesmarkering er trykt på emballasjen, samt på selve produktet.

TENA BUKSER Norma
Fordeler:
 • ha fuktighetsindikator;
 • god kvalitet;
 • god absorpsjon ved lav tykkelse;
 • enkelhet;
 • økt komfort.
Ulemper:
 • ikke.

iD SLIP

Produsenten bemerker følgende egenskaper:

 • iD SLIP gir flere lag med absorberende lag;
 • det er en indikator på fuktighetsmetning;
 • mansjetter i benområdet;
 • elastisk midje på ryggen;
 • gjenbrukbare borrelåsfester;

Bleens anatomiske form, i kombinasjon med de ovennevnte elementene, holder pålitelig et stort volum væske i seg selv. Å blokkere uønsket lukt er et klart pluss. Hygieneproduktet har en utmerket passform. Produsenten garanterer beskyttelse mot lekkasje.

Alle inkontinensproblemer forsvinner med ID-hygieneprodukter. Positive kundeanmeldelser gir god kvalitet på produktet. Sengeliggende pasienter som foretrakk dette selskapet har glemt hva hudirritasjon er - kroppen er alltid tørr og har ikke rødhet. De holder godt, har en fyldeindikator. Størrelser, som andre lignende produkter, avhenger av midjen. Ifølge pasienter gnir de ikke, skaper ikke en drivhuseffekt, en følelse av varme. Bleiene er praktisk brettet, du kan enkelt få en, resten drar ikke bak den.

iD SLIP bleier
Fordeler:
 • myk;
 • komfortabel;
 • absorbere fuktighet godt.
Ulemper:
 • ikke tilgjengelig overalt.

Abri-flex

Man kan ikke se bort fra produksjonen av nederlandske filmer Abena. Høye absorpsjonsegenskaper og et godt designet kragesystem inne i bleiene forhindrer lateral lekkasje. Det pustende materialet gjør produktet til det beste. Utmerket tetthet sikres med formtilpasset form og elastisk lycra-krage. Aktivert cellulose og et ekstra absorberende lag gjør at fuktighet raskt kan absorberes og distribueres til interiøret. Uønsket lukt elimineres.Fuktindikator og borrelåsfester gir ekstra brukervennlighet. Pustende overflate reduserer faren for irritasjon.

 

Abri-flex abena
Fordeler:
 • høy grad av beskyttelse;
 • bekvemmelighet;
 • høy grad av væskeabsorpsjon.
Ulemper:
 • ikke.

Dailee care

Dailee Care Super XL bleier er middels absorberende. Produktet har et pustende lag som gjør at luft kan sirkulere. Den store størrelsen passer for store pasienter. Takket være det antibakterielle belegget forblir følelsen av friskhet lenge. Gjenbrukbare borrelåsstropper gir en tettsittende passform. Produktet er universelt, det vil si at det passer for både menn og kvinner.

Bleier Dailee Care Super XL
Fordeler:
 • lav pris.
Ulemper:
 • ingen beskyttelse mot lateral lekkasje.

TerezaMed Extra

Et godt alternativ tilbys av tyske produsenter. TerezaMed Extra er egnet for personer med moderat inkontinens. Produktet kan også skryte av at det er laget av pustende materiale, som er behagelig og mykt å ta på. Damp av fuktighet passerer gjennom den, på grunn av hvilken irritasjon ikke oppstår, bleieutslett er ekskludert. Pasientens hud vil forbli tørr. Det er behagelig å være i slike bleier. Naturlig cellulose med superabsorberende er i stand til å absorbere mye væske. Væsken distribueres aktivt. Lekkasje er ekskludert. Pålitelige gjenbrukbare borrelåsfester for å feste bleien, det er lov å bruke låsene igjen. Tilstedeværelsen av sidebrett rundt beina laget av fuktighetsgivende materiale fanger væsken fra innsiden. Produktet er testet i tyske laboratorier.

TerezaMed Extra bleier
Fordeler:
 • bekvemmelighet;
 • mye for pengene;
 • pålitelig beskyttelse.
Ulemper:
 • ikke.

Soffisof

Soffisof Pants voksenbleier er laget i Italia. Selskapet har med suksess operert i markedet i over 30 år som produsent av absorberende engangstilskudd

Produktet absorberer godt, gnir ikke, er behagelig for kroppen. Lett å ta av og på takket være gjenbrukbare borrelåsfester.

Den inneholder cellulose og et superabsorberende tilsetningsstoff, luktneutraliserende med aloe aroma. Dobbel beskyttelse tilbys av en film og ikke-vevd materiale, med en mekanisk feste av typen "VELCRO", en elastisk mansjett sikrer en sikker passform, alle disse tiltakene forhindrer lekkasje.

Soffisof Air Dry Pants anbefales til mobile mennesker. De er ideelle for pasienter med mild til moderat inkontinens. Produktet er lett å bruke som et vanlig undertøy, utstyrt med et ergonomisk strikk for maksimal komfort og større slitestyrke. Det ytre dekselet er laget av mykt, pustende stoff for å la huden puste.
Det er en fuktighetsindikator.

Soffisof Pants Adult Bleier
Fordeler:
 • komfortabel;
 • pålitelig beskytte mot lekkasje;
 • beholder lukt.
Ulemper:
 • Borrelås er veldig tøff.

Konklusjon

Fra den foreslåtte listen er det tydelig at spekteret av bleier for voksne er stort. Det er ganske vanskelig å si entydig hva som kan passe en bestemt pasient. Det er nødvendig å bygge på kroppens anatomiske trekk, graden av inkontinens og aktiviteten til hver enkelt person.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet