Innhold

 1. Hva er en e-bok, hvorfor trengs den og hvordan velger du den?
 2. Topprangerte e-bøker i 2020
 3. Konklusjon

Rangering av de beste e-bøkene for 2020

Rangering av de beste e-bøkene for 2020

Bokelskere foretrekker alltid papirversjonen av bøkene. Samtidig kan det ikke benektes at den elektroniske versjonen av trykte medier er veldig populær. De kan leses fra telefonskjermen på et nettbrett eller en dataskjerm, noe som gjør dem mer mobile og tilgjengelige da de alltid er tilgjengelig. For å lese elektroniske versjoner av bøker er det en spesiell enhet, basert på formålet, også kalt eller også kalt en bokleser.

Hva er en e-bok, hvorfor trengs den og hvordan velger du den?

Som alle elektroniske apparater, skiller "lesesaler", og det er slik de kalles i hverdagen, ikke bare i utseende, men også i nærvær av forskjellige funksjoner og parametere. Derfor bør bokelskeren vite hva han skal se etter når man velger, og hvilke modeller som er i trend.

Har til hensikt å kjøpe, bør en person være oppmerksom på følgende nyanser:

Skjermtype og størrelse

Skjermen til bokleseren er ikke den samme som i LCD-skjermen eller smarttelefonen. Skjermen på enheten er oppfunnet ved hjelp av teknologien til det såkalte elektroniske blekket - svarte og hvite mikrokapsler med en positiv og negativ ladning, som under påvirkning av et magnetfelt er i stand til å erstatte hverandre og passerer gjennom substratet, som er plassert under glasset på skjermen, tegner et gitt bilde under handlingen av en eklektisk strøm ...

Skjermen er hovedelementet til "leseren", og i motsetning til LCD-skjermer har den reflekterende egenskaper, noe som gir den en fordel i forhold til en telefon eller LCD-TV, siden lesing av informasjon fra denne enheten ikke belastes øynene og ikke skader synet.

Mer enn 50 år har gått siden etableringen av elektronisk blekk og papirteknologi. I løpet av denne tiden har enhetene blitt forbedret. Derfor er for øyeblikket følgende generasjoner av monokrome skjermer skilt ut:

1.VizPlex. Teknologien ble brukt i de første enhetene og har en oppløsning på 800x600. Bildekvaliteten var sammenlignbar med den som ble skrevet ut i en avis fra 1970-tallet. Det avskrives for øyeblikket.

2 moderne matriser inkluderer 3 undertyper:

 • Perle - 800 × 600, hadde 16 gråtoner og kontrastforhold på 10: 1;
 • Pearl HD - 1024 × 758, 16 gråtoner og kontrastforhold nådde 12: 1;
 • Carta - opptil 1080 × 1440, 16 gråtoner. Kontrasten nådde 15: 1.

Kontrast er forholdet mellom svart og hvitt. Jo mer numerisk verdi den har, desto rikere ser bildet ut på skjermen til leseren. Størrelsen på skjermen lar deg plassere mer informasjon på den, og utvidelsen av skjermen er ansvarlig for klarheten i bildet. Den mest utbredte er Pearl-varianten og dens HD-variant. For øyeblikket er Carta-typen ansett som den beste.

I tredje generasjon boklesere ble det tatt i bruk å få et fargebilde, men slike skjermer er ikke veldig etterspurt på grunn av de høye kostnadene og en kontrastreduksjon sammenlignet med resultatet, et svart-hvitt-bilde.

Støttede formater

Jo flere av dem, jo ​​bedre, siden du ikke trenger å mestre programvaren som konverterer fra en ukjent filtype til en som er tilgjengelig for leseren.

Tilleggsmoduler og funksjoner

En rekke alternativer og moduler vil utvide funksjonaliteten til enheten og gjøre leseprosessen mer komfortabel. Disse inkluderer bakgrunnsbelysning, WI-FI, Bluetooth, minnekortspor.

 • Bakgrunnsbelysning. Lar deg lese døgnet rundt uten ekstra lyskilder om natten eller på et mørkt sted. Avanserte alternativer for bakgrunnsbelysning lar deg justere lysintensiteten, samt justere fargetemperaturen på skjermen for bruk både dag og natt.
 • Minnekortspor. Lar deg installere et SD-kort, som kan ha en kapasitet på opptil 32 GB. Dette vil øke størrelsen på e-boklagring betydelig.
 • Tilstedeværelsen av Wi-Fi lar deg laste ned bøker fra Internett eller skylagring, og Bluetooth lar deg koble hodetelefoner eller høyttalere til boken for å lytte til lydbøker eller musikk.

OS og programvare som brukes

Hos boklesere er bruk av Linux- og Android-operativsystemer vanlig. Hver av dem krever å bli vant til og har sitt eget sett med programmer.

Batterikapasitet

Det er en av hovedparametrene til leseren. Til tross for at enheten bare bruker batteristrøm når siden genereres, lar denne parameteren enheten fungere uten å lade. Sløsing med energi bare for å tegne en side lar bokleseren spare en kostnad hvis du ikke bruker dataoverføring via Bluetooth og Wi-Fi, i gjennomsnitt opptil en og en halv måned.

Hvis du med jevne mellomrom slår på dataoverføring og søker og laster ned bøker på Internett, kan leserens levetid reduseres til 3-4 dager.

Dimensjoner og vekt

Lar deg holde e-boken i den ene hånden uten tretthet og ubehag.

Topprangerte e-bøker 2020

Rangeringen skal gjøre personen som bestemmer seg for å kjøpe en leser kjent med modellene som er anerkjent som de beste og mest populære i 2020. Informasjonen lar ham bestemme hvilke kriterier han vil bli ledet av når han velger en bok for å få mest mulig ut av lesingen.

10. Amazon Kindle Oasis 2019 8 Gb

Displayet til leseren er innrammet på 3 sider. Det får oppmerksomhet. På høyre side av bokleseren er det to knapper for å vende sider. Det eneste som skiller Oasis fra forgjengeren er muligheten til å justere fargetemperaturen på bakgrunnsbelysningen. Modellen er utstyrt med en 7-tommers skjerm med en oppløsning på 1440 × 1080, som lar deg lese selv små skrift fra hvilken som helst referansebok uten forstørrelse. Leseren er beskyttet mot inntrenging av støv og fuktighet i henhold til IPX8-sertifikatet, noe som indikerer at den kan ligge på 3 m dybde i ferskvann i omtrent en halv time, og forbli i god stand. Enhetens batteri tåler en ukes intensiv lesing på en enkelt lading. Kindle Oasis har åtte eller trettito gigabyte av sitt eget minne.

Hvis dette ikke er nok, kan eieren av enheten alltid kjøpe et 32 ​​GB SD-kort. Leseren støtter alle vanlige formater for tekst og grafiske filer, den fungerer uten frysing og skaper ikke situasjoner der det kreves omstart. Prisen på denne enheten er omtrent 14 890 rubler.

NøkkelfunksjonBeskrivelse
Skjermmerke og typeE-blekk, Carta.
Skjermstørrelse og oppløsningStørrelse -7 tommer, 1448x1072, oppløsning - 257 dpi.
Hukommelse8-32 GB.SD-kort støttes ikke.
VideoavspillingIkke støttet.
Avspilling av lydAAX.
Utvidelser for gjenkjennelig tekstinnholdPDF, TXT, DOC Støtter tekstfiler fra Kindle versjon 8 (AZW3) og standard Kindle tekstfiler (AZW), kopibeskyttet MOBI, original PRC.
Typer bilder støttesPNG, GIF, BMP, JPEG.
Anerkjennelse av websider og arkiverHTML.
Data overføringWi-Fi.
Beskyttelse mot miljøfaktorer og skaderIPX8. Fuktighetsbestandig.
StyreBerør, to knapper for å vende sider
BakgrunnsbelysningDet er. 25 dioder, justerbar intensitet. Gul farge.
Dimensjoner141x159x8 mm.
Vekt, g194.
LaderMicro-USB.
Amazon Kindle Oasis 2019 8 Gb
Fordeler:
 • 7-tommers skjerm;
 • Avansert justering av gadgetens bakgrunnsbelysning, som lar deg velge intensiteten til gløden og bakgrunnen.
Ulemper:
 • Ikke funnet.

9. Ritmix RBK-675FL

En budsjettversjon av leseren med en gjennomtenkt meny med funksjoner for lesing av bøker. Enheten er behagelig å holde i hendene på grunn av grovheten i saken. Boken støtter mange formater, har et intuitivt grensesnitt. Det er bakgrunnsbelysning for lesing i mørket. Skjermen til leseren har en oppløsning på 1024 × 758 piksler på en 6-tommers skjerm, som er av typen E-blekk. Carta, som gjør gadgeten lett å lese. Batteriet varer i 10-12 dager med intensiv lesing uten å bruke bakgrunnsbelysningen. Batterikapasiteten er 1500 mAh. Enheten har 4 GB internminne og støtter 32 GB microSD. Prisen på leseren er ca 4990 rubler.

NøkkelfunksjonBeskrivelse
Skjermmerke og type
E-blekk, Carta.
Skjermstørrelse og oppløsningStørrelse -6 tommer, 1024x758, 212dpi
Hukommelse4 GB. Evne til å installere et SD-kort.
VideoavspillingIkke støttet.
Avspilling av lydIkke støttet.
Utvidelser for gjenkjennelig tekstinnholdPDF, TXT, DOC Støtter tekstfiler fra Kindle versjon 8 (AZW3) og standard Kindle tekstfiler (AZW), kopibeskyttet MOBI, originale PRCer.
Typer bilder støttesPNG, GIF, BMP, JPEG.
Anerkjennelse av websider og arkiverHTML.
Data overføringWi-Fi.
Beskyttelse mot miljøfaktorer og skaderIngen informasjon tilgjengelig.
StyreBerør og trykknapp.
BakgrunnsbelysningDet er.
Dimensjoner115x165x9 mm.
Vekt, g160.
LaderMicro-USB.
Ritmix RBK-675FL
Fordeler:
 • Lav pris;
 • En rekke formater;
 • Bakgrunnsbelysning;
 • Soft-touch hus.
Ulemper:
 • De søker lenge etter bøker i katalogen;
 • Noen ganger kan det fryse.

8. ONYX BOOX James Cook 2

Skjermen til leseren er utstyrt med Moonlight-belysning, som gir eieren avanserte innstillinger, lysstyring. Skjermen er laget med E-Ink Carta-teknologi og har en oppløsning på 600 x 800 piksler. Leserens batteri er 3000 mikroampere, så når du leser en bok 3-4 timer om dagen, er dens autonomi nok i gjennomsnitt en og en halv måned.

Gadgeten har et innebygd minne på 8 GB, og enheten støtter også en 32 GB flash-stasjon. Leseren gjenkjenner alle populære tekst- og bildefilformater. Med henvisning til budsjettsegmentet har den en ganske lav pris, og kan kjøpes ikke bare for en voksen, men også for en student. Dette lesesalen er ideelt for en student, da det kan fungere på en kostnad i nesten et halvt semester.

Prisen på enheten varierer fra 6.490 til 6990 rubler.

NøkkelfunksjonBeskrivelse
Skjermmerke og typeE-blekk, Carta.
Skjermstørrelse og oppløsningStørrelse - 6 tommer, 800 x 600, 167 ppt
Hukommelse4 GB. Mulighet for å installere et SD-kort.
VideoavspillingIkke støttet.
Avspilling av lydIkke støttet.
Utvidelser for gjenkjennelig tekstinnholdPDF, TXT, DOC Støtter tekstfiler fra Kindle versjon 8 (AZW3) og standard Kindle tekstfiler (AZW kopibeskyttet MOBI, original PRC.
Typer bilder støttes PNG, GIF, BMP, JPEG.
Anerkjennelse av websider og arkiverHTML.
Data overføringWi-Fi.
Beskyttelse mot miljøfaktorer og skaderIngen informasjon tilgjengelig.
StyreSensorisk.
BakgrunnsbelysningDet er.
Dimensjoner117x170x9 mm.
Vekt, g182.
LaderMicro-USB.
ONYX BOOX James Cook 2
Fordeler:
 • Støtte for 32 GB SD-kort;
 • Bakgrunnsbelysning;
 • Autonomi i arbeidet opp til en og en halv måned.
Ulemper:
 • Kompleksitet, mestring av grensesnittet;
 • Fryser.

7. ONYX BOOX Faust

En variant av den klassiske leseren, der Onyx demonstrerte sin omsorg for brukeren ved å plassere Faust i et kunstlærdeksel, med den hensikt å gjøre enheten praktisk talt evig. E-boken har en 6-tommers skjerm, 8 GB eget minne og beskyttelse mot gjenstander fra forrige side, ved hjelp av Snow Field-teknologi. Bokleseren har 512 MB RAM, men ingen vil si at dette ikke er nok. Enheten bremser ikke, glir ikke. Støtter alle populære e-bokformater. Tilleggsmodulene deres har bare Wi-Fi, slik at lydbokelskere ikke kan glede seg over å lytte. Enheten har et 3000 mAh batteri, som er nok for en ukes autonomi av gadgeten, hvis du bruker den i en time om dagen. Hvis du slår av bakgrunnsbelysningen, kan du få enheten til å fungere med en enkelt lading i en periode på 2 uker. Det spesielle med bakgrunnsbelysningen ligger i det faktum at du ikke bare kan justere nivået på glødintensitet, men også fargetemperaturen. Leseren er et av de beste alternativene, som inneholder maksimale funksjoner og ikke noe mer.

Den anslåtte prisen er omtrent 7990 rubler.

NøkkelfunksjonBeskrivelse
Skjermmerke og type
E-blekk, Carta.
Skjermstørrelse og oppløsningStørrelse - 6 tommer, 800 x 600, 167 ppt
Hukommelse8 GB. Mulighet for å installere et SD-kort.
VideoavspillingIkke støttet.
Avspilling av lydIkke støttet.
Utvidelser for gjenkjennelig tekstinnholdPDF, TXT, DOC Støtter tekstfiler fra Kindle versjon 8 (AZW3) og standard Kindle tekstfiler (AZW, kopibeskyttet MOBI, original PRC.
Typer bilder støttesPNG, GIF, BMP, JPEG.
Anerkjennelse av websider og arkiverHTML.
Data overføringWi-Fi.
Beskyttelse mot miljøfaktorer og skaderIngen informasjon tilgjengelig.
StyreSensorisk.
BakgrunnsbelysningDet er.
Dimensjoner117x170x9 mm.
Vekt, g182.
LaderMicro-USB.
ONYX BOOX Faust
Fordeler:
 • Mangel på Bluetooth;
 • Lav oppløsning.
Ulemper:
 • Støtte for mange filformater;
 • Valgbar bakgrunnsbelysningstemperatur;
 • Autonomi i arbeidet 2-3 uker.

6. ONYX BOOX Livingstone

En bokleser, som ikke vil skamme seg over å gi til en venn på bursdag eller annen feiring, da den har et presentabelt utseende på grunn av omslaget der produsenten "kledde" det. Skjermen har en størrelse på 6 tommer og er laget med E-Ink-teknologi. Carta + med en oppløsning på 1448 × 1072 og en pikseltetthet av den typografiske standarden, 300 dpi. Siden enheten er utstyrt med en 4-kjerneprosessor og 1 GB RAM. Enheten fungerer veldig raskt uten å vite situasjonene som fører til en omstart. Leseren er utstyrt med 8 GB eget minne og muligheten til å sette inn et SD-kort opp til 32 spillejobber. Gadgeten fungerer med mange populære formater som lar eieren glemme å bruke omformeren. Det er mulig å bruke e-boken både ikke, og om natten er det helt trygt for øynene, siden belysningen til leseren er opprettet ved hjelp av Moonlight 2-teknologien, og lar deg ikke bare justere intensiteten på gløden og fargetemperaturen på bakgrunnen, men jeg flimrer ikke. Arbeidsautonomi sikres med et mAh-batteri, som gjør det mulig å bruke leseren i opptil to måneder uten å lade. Dataoverføring utføres av innebygde Wi-Fi- og Bluetooth-moduler.

Den estimerte prisen på leseren varierer fra 11.590 til 12.290 rubler.

NøkkelfunksjonBeskrivelse
Skjermmerke og typeE-blekk, Carta +.
Skjermstørrelse og oppløsningStørrelse - 6 '', 1448x1072, 300dpi
Hukommelse8 GB. Mulighet for å installere et SD-kort.
VideoavspillingIkke støttet.
Avspilling av lydIkke støttet.
Utvidelser for gjenkjennelig tekstinnholdPDF, TXT, DOC. Støtte, tekstfiler fra Kindle versjon 8 (AZW3) og standard Kindle tekstfiler (AZW fra kopiering av MOBI, original PRC.
Typer bilder støttesJPEG, BMP, GIF, PNG.
Andre formaterHTML.
Data overføringWi-Fi, Bluetooth.
Beskyttelse mot miljøfaktorer og skaderIngen informasjon tilgjengelig.
StyreSensorisk.
BakgrunnsbelysningDet er.
Dimensjoner112,5x156x8,8 mm.
Vekt, g165.
LaderMicro-USB.
ONYX BOOX Livingstone
Fordeler:
 • E-blekk-skjerm. Carta +, med en oppløsning på 1448 × 1072;
 • Bakgrunnsbelysning laget med Moonlight 2-teknologi med antiflimmerskjerm, justerbar fargetemperatur og lysstyrke.
Ulemper:
 • Ikke funnet.

5. ONYX BOOX Merknad 2

E-boken har en ikke-standard oppløsning for de som er vant til å bruke en 6-tommers skjerm, med en oppløsning på 600 x 800 piksler. I denne enheten er skjermen 10,3 tommer og har en oppløsning på 1872 × 1404. Leseren er noe dårligere enn modeller med rekordstore skjermstørrelser, men ikke desto mindre kan ikke gadgets skjerm kalles liten. Denne bokleseren styres av en sensor og en penn. Skjermen har to underlag: den ene er berøringsfølsom, og den andre gjenkjenner pekepennen. Leseren passer for de som trenger å jobbe med tegninger, da den lar dem se og redigere uten å forstørre. Leseren passer også for kunstnere. Rask drift av enheten utføres av størrelsen 4 GB RAM og en prosessor med en klokkehastighet på 2000 megahertz. Enheten har bakgrunnsbelysning, Wi-Fi og Bluetooth. Leseren er utstyrt med et 4300 mAh batteri, som gjør at det kan fungere autonomt i opptil 2 måneder. Anslått pris: 46 990 rubler.

Skjermmerke og typeE-blekk, Carta. Berør + induksjon.
Skjermstørrelse og oppløsningStørrelse - 10,3 tommer, 1872x1404, 227 dpi
Hukommelse64 GB. Mulighet for å installere et SD-kort.
VideoavspillingIkke støttet.
Avspilling av lydMP3.
Utvidelser for gjenkjennelig tekstinnholdPDF, TXT, DOC. Støtter Kindle versjon 8 tekstfiler (AZW3) og Kindle standard tekstfiler (AZW), kopibeskyttet MOBI, originale PRCer.
Typer bilder støttesPNG, GIF, BMP, JPEG.
Anerkjennelse av websider og arkiverHTML.
Data overføringWi-Fi, Bluetooth.
Beskyttelse mot miljøfaktorer og skaderIngen informasjon tilgjengelig.
StyreBerør og pekepenn.
BakgrunnsbelysningDet er.
Dimensjoner177,8x249,5x7,1 mm.
Vekt, g378.
LaderMicro-USB.
ONYX BOOX Merknad 2
Fordeler:
 • Skjerm størrelse;
 • Skjermoppløsning;
 • Mengden lagring i bokbeviset.
Ulemper:
 • Størrelse, som du ikke kan kalle en kompakt bokleser.

4. ONYX BOOX Darwin 6

Modellen skiller seg ikke fra representantene for linjen eksternt, men internt har den endret seg dramatisk. Nå har den et mer gjennomtenkt grensesnitt fra Android 4.4, som brukeren kan tenke på på en 6-tommers skjerm, med en oppløsning på 1448 × 1072. Bakgrunnsbelysningen lar deg velge glødens intensitet og temperaturen. Leseren lar deg åpne forskjellige bildeformater, og det gjør det raskt, uten feil og fryser. Enheten er utstyrt med et 3000 mAh batteri, som gir autonomi på en enkelt lading, i en periode på 1-1,5 måneder. Du kan laste ned bøker fra hvilket som helst nettsted på Internett og også bruke produsentens nettverksbiblioteker, og blant annet koble enheten via en USB-kabel til en datamaskin.

Anslått kostnad: 11890 rubler.

NøkkelfunksjonBeskrivelse
Skjermmerke og typeE-blekk, Carta.
Skjermstørrelse og oppløsningStørrelse - 6 '', 1448x1072, 300dpi
Hukommelse8 GB. Mulighet for å installere et SD-kort.
VideoavspillingIkke støttet.
Avspilling av lydIkke støttet.
Utvidelser for gjenkjennelig tekstinnhold PDF, TXT, DOC Støtter tekstfiler fra Kindle versjon 8 (AZW3), standard Kindle tekstfiler (AZW), kopibeskyttet MOBI, original PRC.
Typer bilder støttesPNG, GIF, BMP, JPEG.
Anerkjennelse av websider og arkiverHTML.
Data overføringWi-Fi.
Beskyttelse mot miljøfaktorer og skaderIngen informasjon tilgjengelig.
StyreSensorisk.
BakgrunnsbelysningDet er.
Dimensjoner117x170x9 mm
Vekt, g182.
LaderMicro-USB.
ONYX BOOX Darwin 6
Fordeler:
 • Skjerm, med en oppløsning på 1448 × 1072;
 • Arbeidshastighet og bekvemmelighet sammenlignet med de tidligere modellene av linjen;
 • Dataoverføringsfunksjoner.
Ulemper:

Ikke funnet.

3. PocketBook 627

Til tross for at boklesermodellen ble utgitt relativt lenge siden, er den etterspurt, da den er klar til å tilfredsstille behovene til de fleste kjøpere. Skjermbildet til e-leseren er innrammet av smale rammer på saken, noe som gjør utseendet på enheten moderne, blant nyhetene i e-bokindustrien. Leserens funksjonalitet støtter bruken av alle tjenestene som tilbys av produsenten, det være seg skylagring eller nedlasting av bøker i en e-post. Skjermen til bokleseren har en oppløsning på 1024 × 758, med en tetthet på 212 punkter per tomme, som gjør det mulig å se på bilder uten uskarphet og nyte å lese uten forstørrelse. For å bli kjent med informasjon under forhold med utilstrekkelig belysning, har enheten enfarget bakgrunnsbelysning. Volumet på eget minne er 8 GB, med mulighet for å installere et SD-kort. Arbeidsautonomi utføres av et batteri på 1500 mAh, som tillater bruk av enheten i opptil 1,5 måneder uten lading. Bokleseren gjenkjenner alle nødvendige formater og arkivtyper, og er også utstyrt med en Wi-Fi-modul. Bluetooth gjør det ikke. Gadget ser ikke liten ut, men ganske kompakt på grunn av dimensjoner og proporsjoner. Anslått pris: 8420 rubler.

NøkkelfunksjonBeskrivelse
Skjermmerke og typeE-blekk, Carta.
Skjermstørrelse og oppløsning6 tommer, 1024x758, 212 ppi
Hukommelse8 GB. Mulighet for å installere et SD-kort.
VideoavspillingIkke støttet.
Avspilling av lydIkke støttet.
Utvidelser for gjenkjennelig tekstinnholdPDF, TXT, DOC Støtte for tekstfiler fra Kindle versjon 8 (AZW3, og standard Kindle tekstfiler (AZW), kopibeskyttet MOBI, original PRC.
Typer bilder støttesPNG, GIF, BMP, JPEG.
Anerkjennelse av websider og arkiverHTML.
Data overføringWi-Fi.
Beskyttelse mot miljøfaktorer og skaderIngen informasjon tilgjengelig.
StyreSensorisk.
BakgrunnsbelysningDet er.
Dimensjoner108x161x8 mm
Vekt, g155.
LaderMicro-USB.
PocketBook 627
Fordeler:
 • Moderne utseende;
 • Kompaktitet;
 • Ingen feil og raskt arbeid.
Ulemper:
 • Mangel på Bluetooth.

2. PocketBook 740

En bokleser som posisjonerer seg som et flaggskip. Skjermen måler 7,8 tommer og har en oppløsning på 1872 × 1404. En metallveske er mer passende for et flaggskip, men PocketBook er laget av plast. Størrelsen på innretningen ligner en bok, så den passer ikke for de som er vant til å bære leseren i baklommen på jeansen. Mangelen på slitasje kompenseres av lesbarheten. Arbeidsautonomi er en måned takket være tilstedeværelsen av et 1900 mAh batteri. Bokleseren gjenkjenner 20 formater, tekst- og bildefiler. For å lese om natten eller i svakt lys har enheten en bakgrunnsbelysning laget med Moonlight-teknologi, som lar deg velge fargetemperatur og intensitet på lyset. Gadgeten har 8 GB eget minne og muligheten til å installere et SD-kort. Du kan laste ned boken fra Internett, takket være Wi-Fi-modulen, eller koble leseren til en datamaskin ved hjelp av en USB-kabel. Linux, som kjører gadgeten, kan forårsake ulempe i flere dager, men under drift skjer tilpasningen av eieren innen flere dager, så dette er ikke en betydelig ulempe. Enheten har ikke Bluetooth, noe som sparer penger. Alle som trenger Bluetooth kan kjøpe en lignende Pro-modell. Den omtrentlige prisen på bokleseren er 13198 rubler.

NøkkelfunksjonBeskrivelse
Skjermmerke og typeE-blekk, Carta.
Skjermstørrelse og oppløsningStørrelse - 7,8 tommer, 1872x1404, 300 dpi
Hukommelse16 GB.
VideoavspillingIkke støttet.
Avspilling av lydMP3.
Utvidelser for gjenkjennelig tekstinnholdPDF, TXT, DOC Støtter tekstfiler fra Kindle versjon 8 (AZW3) og standard Kindle tekstfiler (AZW, kopibeskyttet MOBI, original PRC.
Typer bilder støttes PNG, GIF, BMP, JPEG.
Anerkjennelse av websider og arkiverHTML.
Data overføringWi-Fi, Bluetooth.
Beskyttelse mot miljøfaktorer og skaderIPX8.
StyreSensorisk.
BakgrunnsbelysningDet er.
Dimensjoner8x195x137 mm.
Vekt, g215.
LaderMicro-USB.
PocketBook 740
Fordeler:
 • Vis 7,8 tommer og en oppløsning på 1872 × 1404;
 • Støtte for over 20 formater;
 • Ulike funksjoner.
Ulemper:
 • Plastkropp, som ikke tilsvarer statusen til et flaggskipsenhet;
 • Mangel på Bluetooth.

1. PocketBook X

Bokleseren, som har overskygget utseendet til PocketBook 740, har en skjermdiagonal på 10,3 tommer. PDF-filer i denne størrelsen lar deg komfortabelt se, så vel som tegneserier, med liten eller ingen forstørrelse. Kontrast og klarhet i bildet er på riktig nivå, og selve skjermen er i tillegg beskyttet mot skader på grunn av at det ikke bruker et glass, men et plastunderlag. Bakgrunnsbelysningen lar deg justere ikke bare intensiteten til gløden, men også individuelle bakgrunnsfarger for dag og natt. Vesken er utstyrt med en metallramme, og bakdekselet er fylt med spor, noe som gjør det behagelig å ta tak i enheten og forhindrer skader.

Bokleseren er utstyrt med en lydutgang, som lar deg koble hodetelefoner og musikkhodesett til den via Wi-Fi eller Bluetooth-modulen, som er tilgjengelig. Også tilgjengelig. Takket være funksjonen Tale til tekst er det mulig å lytte til en vanlig e-bok. Alternativ for tekstkonvertering, støtter 16 språk. Bokleseren kan jobbe med en ladning i en måned ved å bruke bakgrunnsbelysningen, eller i halvannen måned uten bakgrunnsbelysningen. Gadgeten har innebygd minne, 32 GB i størrelse, og har ikke mulighet til å installere et minnekort. Dette er ingen vesentlig ulempe, siden titusenvis av bøker kan passe inn i det innebygde minnet. Grensesnittet til e-boken, etter ordning av menyelementene, ligner bruken av en smarttelefon med Android-operativsystemet, noe som forårsaker rask avhengighet og tilpasning i eiernes bruk av gadgeten.

Anslått pris på bokleseren: 23.490 rubler.

NøkkelfunksjonBeskrivelse
Skjermmerke og typeE-blekk, Carta.
Skjermstørrelse og oppløsningStørrelse - 10,3 tommer, 1872x1404, 227 dpi
Hukommelse32 GB.
VideoavspillingIkke støttet.
Avspilling av lydMP3.
Utvidelser for gjenkjennelig tekstinnholdPDF, TXT, DOC Støtter tekstfiler fra Kindle versjon 8 (AZW3) og standard Kindle tekstfiler (AZW), kopibeskyttet MOBI, originale PRCer.
Typer bilder støttesPNG, GIF, BMP, JPEG.
Anerkjennelse av websider og arkiverHTML.
Data overføringWi-Fi, Bluetooth.
Beskyttelse mot miljøfaktorer og skaderIPX8.
StyreSensorisk.
BakgrunnsbelysningDet er.
Dimensjoner173x249x5 mm
Vekt, g300.
LaderMicro-USB.
PocketBook X
Fordeler:
 • Støtte, mer enn 20 filformater;
 • Display plast bakside;
 • Skjerm størrelse;
 • Tilgjengelighet av lydutgang;
 • Tale til tekst-funksjon.
Ulemper:
 • Ikke funnet.

Konklusjon

Disse modellene er kanskje ikke nye fra produsenter, og de fleste av dem ble ikke gitt ut i 2020, men i 2019 og tidligere, men siden starten har de fått et godt rykte blant brukerne for:

 • Funksjonell;
 • Holdbarhet og slitestyrke;
 • Enkel bruk av både selve innretningen og programvaregrensesnittet.

Valget av en leser må gjøres ved hjelp av din egen mening, og ikke med selgerens ord, og det må gjøres ut fra kjøperens behov. Den kjøpte e-boken skal gi tilfredshet fra bruken, og ikke ulempe fra feil i arbeidet.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet