Innhold

 1. Hvordan velge en bassgitar og hva du skal se etter for ikke å gjøre feil når du velger
 2. Gjennomgang av kvalitetsbasser for 2020
 3. Konklusjon

Beste rangering av basgitarer for 2020

Beste rangering av basgitarer for 2020

Bassgitaren er et strengplukket instrument designet for å bli spilt i bassområdet. De fleste musikere bruker fingrene for å lage lyd, men få bruker et valg.

Forfederen til dette musikkinstrumentet er kontrabassen, men i motsetning til det har bassgitaren en mindre massiv kropp, så vel som en skala. Designfunksjonene innebærer bruk av bare 4 strenger i det aktuelle instrumentet, men noen ganger er det endringer med et stort antall av dem.

Den første bassgitaren ble gitt ut i 1951 og fikk raskt anerkjennelse og popularitet. Den ble laget på bekostning av den berømte amerikanske gründeren Leo Fender.

I denne artikkelen vil vi vurdere de grunnleggende tipsene og triksene for valg av bassgitar, vi vil rangere høykvalitets og populære modeller for både nybegynnere basspillere og profesjonelle musikere.

Hvordan velge en bassgitar og hva du skal se etter for ikke å gjøre feil når du velger

Det er vanligvis vanskelig for nybegynnere å bestemme hvilken bass som er best, siden de har liten anelse om hvilke typer og typer gitarer. De viktigste utvalgskriteriene for dem er populariteten til modeller blant de "erfarne", produsentene (merkevarene), fremstillingsmaterialet.

Alle disse parametrene bør ikke tas i betraktning av amatører, siden det første kriteriet kan variere betydelig for forskjellige musikere, siden det avhenger av personens personlige preferanser.

Produksjonsfirmaet garanterer heller ikke alltid kvaliteten på de solgte varene, og produktene til de beste av dem kan være betydelig dårligere enn billigere modeller av konkurrenter.

Det er heller ikke alltid verdt å ta hensyn til treet som gitaren er laget av, siden forskjellen i lyd kanskje ikke blir merkbar for amatører, forskjellene blir tydelige bare med erfaring. Oftest er gitarer laget av lønn, sedertre, sumpaske, mahogny i salg.

Når du velger en gitar, er det verdt å velge modeller du liker i utseende. For den første bassgitaren anbefales det å velge den klassiske kroppsformen. Balanse er også viktig (baren skal ikke oppveie den, noe som kan være en ekstra hindring når du spiller mens du står).

Tips for å velge den beste bassgitaren:

 1. Et instrument som ikke er koblet til en strømforsyning skal høres ut. For å sjekke ytelsen, må du trekke strengene hardere og vente til lydene og vibrasjonen dør ut. Jo lenger spilletid, jo bedre er gitaren foran deg.
 2. Etter at du har vurdert lyden til en ikke-tilkoblet gitar, bør du koble den til forsterkeren og vurdere tilstedeværelsen av uvanlig støy og summende. Ideelt sett burde de være fraværende, men i budsjettmodeller får de være små. Når du endrer volumnivået, bør lyden endres jevnt, uten plutselige hopp.
 3. Koste.Sjelden, men det er tider når billig bass ikke er dårligere enn kvalitet og dyre. Men i de fleste tilfeller avhenger hvor mye en bassgitar koster direkte av den endelige prisen. For nybegynnere anbefaler eksperter å fokusere på prissegmentet i regionen 12.000 - 19.000 rubler.
 4. Bygg kvalitet. Produktet skal ikke ha noe tilbakeslag helt, alle deler skal monteres på hverandre, alt fremspring skal være avrundet og ikke klamre seg til gjenstander rundt. Tunerne og broen skal være laget av holdbare materialer av høy kvalitet. Halsen skal være tett festet til kroppen slik at vibrasjon fra strengene overføres til den. Hvis den er løs, kan det hende at bassen ikke holder seg.
 5. Kvaliteten på maleriet er også en viktig parameter. Malingen skal ikke ha bobler, ikke flekker, drypp, flis og annen mekanisk skade.
 6. En produsent som respekterer seg selv, leverer kun tilpassede produkter til butikken, hvis arbeid umiddelbart kan verdsettes.
 7. Ifølge kjøpere er det verdt å vurdere avstanden mellom strenger og bånd når du velger en gitar. Den skal ikke være for stor, da dette vil skape visse ulemper når du spiller gitar.
 8. Når du kjøper, må du sjekke lyden til hver streng. Det riktige instrumentet må produsere den nødvendige merknaden på noen av dem.
 9. Malte nakker bør unngås på budsjettmodeller. Useriøse produsenter prøver på denne måten å skjule trekornets skrå retning, noe som indikerer at produktet ikke varer lenge, siden det kan deformeres under påvirkning av lave temperaturer (når det utsettes for frost).
 10. Som nevnt tidligere er det vanskelig for nybegynnere å bestemme seg for materialet for å lage en gitar, siden de ikke alltid er i stand til å forstå detaljene i lyden av produkter fra forskjellige treslag. Vi anbefaler å velge overlegg med lyse trefarger (som lønn) som fremhever høye toner, mens mørkere - lave.
 11. For uerfarne bassister anbefales det å velge instrumenter med fire strenger, siden de fleste musikalske komposisjoner ikke krever mer av dem. Den femte strengen er bare egnet for noen profesjonelle modeller, siden det i billig bassgitar ikke gir den ønskede lyden, men bare tilfører et visst beløp til produktets kostnad.
 12. Det anbefales å velge en standard skala, samt en henteplan. Etter at du har fått litt erfaring med bassgitar, vil du forstå hvilken krets som passer for deg.
 13. Aktiv og passiv elektronikk. Det første alternativet innebærer tilstedeværelsen av en innebygd forsterker, som i de fleste tilfeller drives av et batteri. Erfarne musikere anbefaler ikke enheter med aktiv elektronikk for nybegynnere. Dette skyldes at det først ikke er behov for det, mens det forstyrrer følelsen av ren lyd.
 14. Etter at du har bestemt deg for en bestemt modell, må du prøve den på deg selv, prøve å spille en enkel melodi. Å spille gitar skal være behagelig, ingenting skal forstyrre musikeren.
 15. I følge kundevurderinger er budsjettprisede flergangsgitarer med flerbånds EQ ikke noe annet enn et reklamestunt, og du bør ikke kjøpe et slikt produkt, da det ikke vil oppfylle dine forventninger. Uansett kan en gitar av god kvalitet ikke være billig.
 16. I noen tilfeller er det best å kjøpe en brukt bass som er i god stand. Når du kjøper et slikt produkt, bør det sjekkes nøyere for eksterne og skjulte feil. Det anbefales at du tar med en erfaren musiker til møtet ditt med selgeren.
 17. Det anbefales ikke for nybegynnere å kjøpe båndløse basser. I slike produkter presses strengen direkte mot puten. Denne teknologien produserer en raslende lyd som ligner på kontrabass. Fretless bass krever musikeren perfekt hørsel og nøyaktig spill, noe som kan bli en hindring for å mestre instrumentet. Bånd gjør det mulig å spille notater mer nøyaktig og riktig.Etter at en nybegynner når et visst nivå, kan du kjøpe en båndløs bass. Vanligvis kjøpes disse gitarene som et andre instrument.

Gjennomgang av kvalitetsbasser for 2020

Fender Squier SQ AFF J Bass V LRL BLK

 

Denne modellen er anerkjent som referanseindeks og en av de mest populære bassgitarene. Har den beste kombinasjonen av pris og kvalitet. Tilgjengelig i firestrengede og femstrengede versjoner.

Det originale designet (kombinasjon av svart og hvitt) og utmerket lyd har vunnet popularitet blant mange bassister. Alderkroppen (noen modifikasjoner er laget av agathis) er kombinert med en lønnhals, slik at du kan trekke ut de mest komplekse melodiene fra gitaren. Overlegget er laget av indisk laurbær. Finishen kompletteres med matte polyuretaninnlegg. Halsen er festet til kroppen på en standard måte med fire bolter. Alle beslag er forkromet, karmene er laget av syntetisk bein. Det er innlagt med hvite prikker.

Den C-formede profilen på nakken gjør at den passer ergonomisk i hendene på en musiker og forårsaker ikke ubehag under lang spilling. Hele strukturen er sikkert montert, det er ingen tilbakeslag. Produktet har 20 bånd, som har god slitestyrke.

Bassens funksjonalitet og bekvemmelighet er i høyden, elektronikken er pålitelig og reiser ikke spørsmål selv etter langvarig bruk. Broen er fast. Elektronikken er passiv. Instrumentet til den berømte amerikanske delirium Fender produseres for det meste på produksjonsanleggene i Kina.

Spesifikasjoner:

IndeksVerdi
ProdusentFender, USA
Fargesvart hvit
Antall bånd20
BåndstørrelseMedium Jumbo
Skala34
Antall strenger5
Kroppsmaterialeor
Halsmaterialelønnetre
Orienteringhøyresidig
Antall pickups2
Pickup typeSingle-Coil Jazz Bass
Pad radius9,5 "
RegulatorerVolum 1, bind 2, mastertone
Tunerestandard, åpen type
StrengerFender® USA Bass 7250ML, NPS, (.045-.100)
Gjennomsnittspris, gni.33 000
Fender Squier SQ AFF J Bass V LRL BLK
Fordeler:
 • mye for pengene;
 • ergonomisk posisjon i hendene;
 • høykvalitets monterings- og etterbehandlingsmaterialer;
 • attraktivt utseende.
Ulemper:
 • ikke egnet for venstrehåndede;
 • nakken er boltet på;
 • siden dette er en velkjent merkevaregitar, overgår den prisen på lignende produkter fra budsjettprodusenter.

Cort Action-Bass-V-Plus-BK

 

Denne modellen av indonesisk opprinnelse er populær blant nybegynnere basspillere på grunn av god fylling kombinert med budsjettprisen. Du kan kjøpe bassgitar ikke bare på musikalske salgssteder, du kan også bestille den online i en nettbutikk, der den på grunn av stor etterspørsel nesten alltid er tilgjengelig.

Produktets kropp er laget av poppel, svartmalt. Lønnhalsen, som den forrige modellen, er festet på. Overlegget er laget av palisander, innlagt med hvite prikker. Treet er godt tørket, noe som letter produktets totale vekt og gjør det mulig å spille gitar i lang tid uten utmattelse. En slik enhet kan spilles ikke bare av nybegynnere, men også av jenter som synes det er vanskelig å holde vekten av et stort instrument. Formen på etuiet kombinerer klassisk og moderne stil, enheten passer komfortabelt i brukerens hender.

Basslyden er balansert takket være bruk av sensorer i broen og nakken. Alle beslag er forkrommet, elektronikken er aktiv (det er en innebygd tobåndsutjevner, samt passive pickups). Broen er fast. Stroppene er laget av syntetisk bein, som forhindrer hurtig slitasje under drift. Støtten er svak på grunn av påskruet nakke. En innebygd equalizer lar deg justere volum, tone, bass og diskant. Disse funksjonene utvider toneområdet og fokuserer den lave enden.

Spesifikasjoner:

IndeksVerdi
ProdusentCort, Indonesia
Fargedet svarte
Antall bånd24
Brotypefikset
Skala34
Antall strenger5
Kroppsmaterialepoppel
Halsmaterialelønnetre
Orienteringhøyresidig
Antall pickups2
Pickup typePowersound (PSEB1-5 / R og PSEB1-5 / F), passiv
Pickup diagramS-S
RegulatorerTo-bånds equalizer, volum og tonekontroller
Tuning Mechanicsstøpt, bro
Innebygd tunerer fraværende
Gjennomsnittspris, gni.14 800
Cort Action-Bass-V-Plus-BK
Fordeler:
 • budsjettpris;
 • 5 strenger;
 • det er en innebygd equalizer;
 • attraktiv design;
 • Standard J J pickups med balansekontroll
 • lett vekt.
Ulemper:
 • bolt-på halsen;
 • det er ingen måte å spille på venstre hånd.

Ashtone AB-11

Denne modellen er en billig kopi av den berømte Fender P-Bass. Instrumentet har fire strenger. Det er to fargekombinasjoner å velge mellom: svart og brun eller hvit og oransje. Halsen er designet for 20 bånd. Det er to innebygde pickups - enkelt og delt. Den første høres mer naturlig ut, men roligere enn den andre.

Produktets kropp er laget av palisander, nakken er laget av lønn. Nylonstrenger inkludert. Halsen er boltet. Denne bassen er et godt alternativ for den håpende musikeren. Lett vekt og lang hals gjør det enkelt å holde bassen i hendene. Produktet er dekket med lakk på toppen. Det er prikkinnlegg. Lydplaten er skjør, skadet av den minste mekaniske støt. Alle beslag er forkromet.

En erfaren musiker har vanligvis ingen problemer med å skille denne falske fra originalen. I tillegg til prisen, kan forskjellen sees i materialkvaliteten, dårlig trebearbeiding på terskelene (over tid stiger de litt, noe som har dårlig innvirkning på lydkvaliteten).

Spesifikasjoner:

IndeksVerdi
ProdusentAshtone, Kina
Fargesvart / brun, hvit / oransje
Antall bånd20
Brotypefikset
Antall strenger4
Kroppsmaterialeimitert rosentre
Halsmaterialelønnetre
Orienteringhøyresidig
Antall pickups2
Pickup diagramH-H
RegulatorerVolum- og tonekontroller
Pickup produsentprodusent
Innebygd tunerer fraværende
Gjennomsnittspris, gni.10 000
Ashtone AB-11
Fordeler:
 • lønnsom pris;
 • mye for pengene;
 • egnet for nybegynnere;
 • tilgjengelig i forskjellige farger.
Ulemper:
 • nylonstrenger;
 • bolt-på halsen;
 • ikke egnet for venstre.

Yamaha TRBX174

 

Musikkinstrumenter fra denne japanske produksjonen er alltid kjent for sin utmerkede kvalitet. Den aktuelle bassen var ikke noe unntak. På grunn av budsjettprisen tillater modellen nybegynnere å hente et profesjonelt verktøy.

Dekket er laget av or. Dette materialet er balansert og tett med en skarp, lav ende. Lønnhals med imitert rosentre gripebrett. Den er boltet til kroppen.

To universelle pickups av typen P og J lar deg spille bassgitar i nesten alle musikksjangre - rock, blues, metal, etc. Som i de fleste lignende enheter er det to volumkontroller og en tone.

Enhetens montering er laget på et høyt nivå - alt fremspring glattes, innstillingspluggene beveger seg jevnt og uten rykk, elektronikken fungerer tydelig og uten forstyrrelse. Gitaren passer komfortabelt i hendene, tilgang til alle elementene er ikke begrenset av noe. Dette instrumentet er allsidig og passer godt for både nybegynnere og profesjonelle bassister. Den kan spilles i nesten alle sjangre, og produserer lyder fra hvilken som helst nøkkel.

Spesifikasjoner:

IndeksVerdi
ProdusentYamaha, Japan (produsert i Kina eller Indonesia)
Fargerød, blå metallic, svart, brun
Antall bånd24
Halsbredde ved gripebrettet, mm40
Skala34
Antall strenger4
Kroppsmaterialeor
Halsmaterialelønnetre
Orienteringhøyresidig
Antall pickups2
Pickup produsentprodusent
Dekkradius, mm254
RegulatorerVolum 1, Volum 2, Tonejustering
Pickup diagramS S
Brotypefikset
Maskinvarefargekrom
Gjennomsnittspris, gni.19 000
Yamaha TRBX174
Fordeler:
 • byggekvalitet og materialer;
 • bredt utvalg av farger;
 • god lyd av både høye og lave toner;
 • mye for pengene;
 • attraktivt utseende.
Ulemper:
 • ikke egnet for venstrehåndede;
 • kjøpere kan ha problemer med hvor de skal kjøpe originalinstrumentet, ettersom butikker ofte tilbyr en falsk.

Musikk mann sterling

Det berømte amerikanske merket Music Man er kjent blant profesjonelle bassister. Sterling-modifikasjonen er en litt mindre versjon av Stingray-serien, med tynnere nakke.

Produktets kropp er laget av aske, noe som ikke bare gir signaturlyden, men også lett vekt sammenlignet med gitarer laget av or. I følge bassister har denne modellen lange holdbare og komplekse harmonier. En spesiell legering av mottakere, en aktiv forforsterker og en tre-bånds equalizer gjør det mulig å spille melodier. Innstillingen er stabil, de midterste tonene er klare, bassen høres uforlignelig ut.

Eventuelt er en piezo pickup og pickups av forskjellige kretser installert på bassen. Et bredt spekter av farger gjør det mulig å velge en gitar som passer til selv den mest kresne musikeren. Halsen er festet til kroppen og broen er festet.

Spesifikasjoner:

IndeksVerdi
ProdusentMusic Man, USA
Fargehvit
Antall bånd22
Halsbredde ved gripebrettet, mm38
Skala34
Antall strenger4
Kroppsmaterialeaske
Halsmaterialelønnetre
Orienteringhøyresidig
Antall pickups2
Pickup produsentprodusent
Dekkradius, mm279
Regulatorer1 volumkontroll, 3 tonekontroller
Pickup diagramHS (valgfritt HS)
Brotypefikset
Broens navnStandard - Music Man® forkromet, herdet stålbro
Aktiv elektronikkdet er
Maskinvarefargekrom
Gjennomsnittspris, gni.28 000
Musikk mann sterling
Fordeler:
 • lyd av høy kvalitet;
 • høy klasse montering og komponenter;
 • installasjon av forskjellige pickup- og piezo-pickupkretser er mulig;
 • lett vekt.
Ulemper:
 • høy pris.

Peerless røkt bass tilpasset

Dette er en bassgitar i toppklasse. Den er laget av laminert lønn og nakken er laget av laminert tre. Den sentrale blokken er laget av mahogni. Dekket er kantet med en trefarget stripe (svart, elfenben, perlemor). Toppdekselet er dekket med matt polering og lakk. Halsen er limt til kroppen på 15. bånd. Gripebrettet er laget av palisander og har også en trippelkant. Innstillingsmekanismen er forgylt. Gitaren leveres med et lærveske.

Siden dette er en profesjonell gitar, kjøpes den oftest av erfarne bassister. Du kan lære å spille musikk på den, men på grunn av den høye prisen er den irrasjonell. Den klassiske formen og den uvanlige designen vil tiltrekke seg oppmerksomhet i enhver musikalsk gruppe.

Spesifikasjoner:

IndeksVerdi
ProdusentPeerless, Sør-Korea
Fargelys svart
Antall bånd20
Halsbredde ved gripebrettet, mm40
Skala34
Antall strenger4
Kroppsmaterialelønnetre
Halsmaterialelønn, mahogny
Orienteringhøyresidig
Antall pickups2
Muttermaterialebein
Pickup typeKeramisk hals med 8 sidevindermagneter, bro 4-strenget humbucker med Alnico magneter
Regulatorer2 bind, 1 toner
Pickup diagramH-H
Brotypefikset
Broens navnRoller Bridge
Aktiv elektronikkikke
Innebygd tunerikke
Maskinvarefargegull
Gjennomsnittspris, gni.108 000
Peerless røkt bass tilpasset
Fordeler:
 • komponenter av høy kvalitet;
 • profesjonell lyd;
 • høyt etterbehandlingsnivå;
 • uvanlig kant.
Ulemper:
 • på grunn av den høye prisen har ikke begynnende musikere råd til et slikt kjøp;
 • ikke egnet for venstrehåndede;
 • sjelden tilgjengelig i butikker.

Fernandes gitarer RJB-380

Dette merket er ikke det mest populære, men det er kjent blant musikere som en produsent av kvalitetsinstrumenter til en god pris. Gitarens "brikke" er pickupene, som i motsetning til andre basser er rektangulære, ikke runde.Det gjør det mulig å rengjøre og fjerne lyd bedre.

Til tross for at bassen er laget i Kina, er montering ikke tilfredsstillende. Mutteren trenger ikke justeres, det samme gjør ankeret sammen med broen. Strengene er ikke veldig høye, det er ingen fremmede lyder og spretter når du spiller. Boltefeste. Kroppen er laget av or, nakken er laget av lønn, gripebrettet er laget av palisander.

Spesifikasjoner:

IndeksVerdi
ProdusentFernandes, Kina
Farge3-tone sunburst, candy apple red, snøhvit, vintage blå
Antall bånd20
Dekkradius, mm400
Skala34
Antall strenger4
Kroppsmaterialeor
Halsmaterialelønnetre
Orienteringhøyresidig
Antall pickups2
Pickup produsentprodusent
Regulatorer2 bind, 1 toner
Pickup diagramS-S
Brotypefikset
Aktiv elektronikkikke
Innebygd tunerikke
Maskinvarefargekrom
Gjennomsnittspris, gni.25 000
Fernandes gitarer RJB-380
Fordeler:
 • mye for pengene;
 • høykvalitets pickups;
 • attraktivt utseende.
Ulemper:
 • Bassgitaren er ikke populær blant musikere som har en forutfattet forestilling om varer produsert i Kina, og derfor er det vanskelig å finne den på det frie markedet.

Epiphone Goth Thunderbird IV

Den første modifikasjonen av denne modellen ble gjort i 1963, og takket være sin uvanlige design og ikke-standard lyd ble den kjennetegnet på Epiphone. Modellen er en kopi av den berømte Gibson Thunderbird IV bass. Goth-modifikasjonen er svart og har et kryss på pickguard.

Enhetens kropp er laget av mahogni, nakken er lønn, festet med en boltforbindelse. For å spare penger forlot produsenten sin gjennomfeste. Dette er hovedforskjellen mellom kopien og originalen. Som med de fleste basser av denne typen, er pickguard laget av palisander. Broen er fullt justerbar. Den har også noen innebygde humbuckers. Maskinvare i svart fortsetter den gotiske stilen som er signaturfunksjonen til modellen.

Passive humbucker pickups med middels kraft. Toneblokken er passiv, den består av to volumkontroller for hver pickup og den generelle tonen. Passer best for områder som hard rock og søppel.

Spesifikasjoner:

IndeksVerdi
ProdusentEpiphone, USA
Fargebekmørkt
Antall bånd22
Halsbredde ved mutter, mm38
Skala34
Antall strenger4
Kroppsmaterialemahogni
Halsmaterialelønnetre
Orienteringhøyresidig
Antall pickups2
Pinns girforhold17:1
Regulatorer2 volumer, 1 toner, 3 posisjonssensorbryter
Pickup diagramH-H
Brotypefikset
Broens navn3-punkts fullt justerbar
Aktiv elektronikkikke
Innebygd tunerikke
Maskinvarefargedet svarte
Gjennomsnittspris, gni.41 000
Epiphone Goth Thunderbird IV
Fordeler:
 • tilpasset design;
 • lyd av høy kvalitet;
 • montering og komponenter på høyt nivå.
Ulemper:
 • aggressivt utseende er ikke likt av mange elskere av klassisk musikk;
 • høy pris;
 • ikke egnet for venstre.

Konklusjon

På grunn av det store utvalget av modeller og modifikasjoner er det ikke lett for en nybegynner, men til og med en profesjonell, å ta et valg hvilken bassgitar som er bedre å kjøpe. Den mest praktiske måten er å komme til en butikk, holde verktøyet i hendene og konsultere en selger.

Vi anbefaler imidlertid ikke å stole bare på selgers mening, siden han er en person som er interessert i å selge et produkt til deg til en høyere pris. Hvis du er i en musikalsk gruppe, kan du spørre erfarne bassister hvilket merke det er best å prioritere.

Vi anbefaler deg å ikke vurdere å kjøpe en russiskprodusert gitar, siden de har dårligere kvalitet enn analoger, inkludert kinesiske, alt annet likt. For en nybegynner er billige koreanske eller kinesiske modeller best egnet. Når du har lært å spille budsjettbas, kan du tenke på å kjøpe en kostbar vare.

Det skal huskes at bekvemmeligheten ved å plassere instrumentet i hendene er en viktig parameter som påvirker hvor mye en musiker kan spille på det uten å bli sliten.

Det viktigste er at instrumentet skal vekke positive følelser, ikke bare av lyd, men også av design, for for kreative mennesker spiller utseendet til en bassgitar en viktig rolle, og derfor har profesjonelle musikere alltid et instrument ikke bare for musikk, men også for sjelen.

Vi håper at artikkelen vår vil hjelpe deg med å ta det riktige valget og kjøpe en gitar som vil glede deg i mange år.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet