Innhold

 1. Spesifikasjoner
 2. Konklusjon: fordelene og ulempene med en smarttelefon

Gjennomgang av smarttelefonen Xiaomi Mi 10 Pro 5G med hovedegenskapene

Gjennomgang av smarttelefonen Xiaomi Mi 10 Pro 5G med hovedegenskapene

Xiaomi-smarttelefoner er svært populære ikke bare i Kina, men også i utlandet. Først og fremst på grunn av god kvalitet og lave kostnader. Nylig viste produsenten frem de nye Mi 10 Pro- og Mi 10-modellene på det kinesiske sosiale nettverket Weibo, som ble offisielt presentert for allmennheten 13. februar, men coronavirus gjorde sine egne justeringer, og presentasjonen måtte holdes ikke som planlagt, men i formatet av en videokonferanse.

Den globale presentasjonen av Xiaomi flaggskip-smarttelefoner vil finne sted 23. februar på MWC internasjonale utstilling i Barcelona, ​​som vil samle de beste produsentene i mobilindustrien.
Det skal bemerkes at de nye generasjons enhetene vil bruke HEIF (High Effeciency Image Format) bildelagringsformat, som erstattet JPEG på grunn av effektiv bildekomprimering uten tap av kvalitet, noe som sparer plass på telefonen (størrelsen reduseres tre ganger).

Spesifikasjoner

ParametereSpesifikasjoner
operativsystemAndroid 10.0; MIUI 11
prosessorQualcomm SM8250 Snapdragon 865
RAMLPDDR5
Grafisk kunstAdreno 650
Hukommelse256 GB og 8 GB RAM
256 GB og 12 GB RAM
512 GB og 12 GB RAM
Hovedkamera (firhjuling)108 MP
20 MP
12 MP
8 MP
Frontkamera20 MP
ViseType: Super AMOLED
Størrelse: 6,67 "; 109,2 cm2
Oppløsning: 1080 x 2340 px
SensorerFingeravtrykkskanneren
Gyroskop
Kompass
Barometer
Belysning
Tilnærminger
Akselerometer
Tyngdekraft
Batterikapasitet4500 mAh
NettGSM / CDMA / HSPA / LTE / 5G
SIM-kortDual SIM (nano)
KroppsmaterialeAluminiumslegering
Størrelsen74,8 x 162,4 x 9,0 mm
Vekt208 g
FargePerlehvit og stjerneblå
Kostnadenca 660 EUR
Xiaomi Mi Pro 5G

Design

I den offisielle teaseren ble begge flaggskipmodellene Mi 10 og Mi 10 Pro presentert, som vil være utstyrt med et frontkamera plassert i høyre hjørne av enheten, noe som ser ganske uvanlig ut. Selv om spørsmålet samtidig brygger, hvorfor tok produsentene et slikt skritt, fordi fronten tar en nyttig del på skjermen, bare på det stedet som vanligvis brukes til varsler. Enhetens utseende ser ganske harmonisk ut på grunn av skjermen buet til kantene og avrundede ender, og materialet i saken, og glasset som brukes i kombinasjon med det, gjør at det ser attraktivt og stilig ut.

På baksiden er det tre sensorer på det firdoble kameraet i en blokk og litt lavere, under den er det en fjerde sensor som er plassert separat. I Mi 10 Pro-modellen installeres laser- og fasedeteksjonssensorer mellom andre og tredje linser. Det er en LED-blits under den siste kamerasensoren.

Vise

Skjermen på Xiaomi Mi 10 Pro er representert av en sensor med en 6,67-tommers diagonalversjon ved hjelp av en aktiv matrise med organiske lysdioder - Super Amoled, og en oppløsning på 1080 x 2340 piksler. Bruk av denne teknologien forbedrer brukervennligheten til enheten i solen, øker lysstyrken på bildeskarpheten og lar deg redusere tykkelsen på skjermen.Samsungs Super Amoled-teknologi sparer batteristrøm ved å redusere skjermens lysstyrke til et minimum mens du opprettholder kontrast og lysstyrke over flere synsvinkler.

Fargedybden når 16 bits ved en oppdateringsfrekvens på 90 Hz og en sensoroppdateringshastighet på 190 Hz. Det er verdt å merke seg at forgjengeren, Mi 9 Pro, hadde en fargedybde på 8 biter. Skjermen er laget av buet Gorilla Glass 5 fra Corning med en 2,5D-effekt. Dette ultrasterke glasset ser ikke bare spektakulært og vakkert ut, men er også støtbestandig og forblir uskadd i 80% av tilfellene når telefonen faller fra en høyde på 1,6 m. Overflaten av smarttelefonbruk er 89,8%, noe som er ganske høyt. I året før var den ledende posisjonen når det gjelder overflateareal okkupert av Xiaomi mi Mix med 84,0%.

Kamera

Hvis vi sammenligner begge flaggskipsenhetene Xiaomi i 2020, så har begge definitivt kraftige kameraer, selv om Mi 10 Pro forbigår sin motstykke i disse parametrene, i prinsippet? dette var forventet. Så frontkameraet til Mi 10 er representert av en 20 MP Samsung S5K3T2-sensor, og hovedkameraet er representert av fire sensorer:

 • Oppløsning 108 MP, med en matrisemodell Samsung Bright S5KHMX, som Xiaomi mi Note 10 Pro;
 • Oppløsning 13 MP, sensoren har en vidvinkelforbindelse til linsen;
 • Oppløsning 2 MP, portrettmodus sensor;
 • Oppløsning 2 MP, sensoren brukes til makrofotografering eller dybdeanalyse.

Flaggskipskameraet i 2020 - Xiaomi mi 10 Pro består av fire hovedsensorer og to ekstra.

Grunnleggende kamerasensorer

 • Den første og hovedsensoren fra Samsung Bright S5KHMX har en oppløsning på 108 MP, aka ISOCELL BRIGHT HMX med 8 objektiver. Den ble utviklet i fellesskap av Xiaomi og Samsung-spesialister. Den første smarttelefonen som et kraftig kamera ble installert på, var Xiaomi mi Mix 4. Oppløsningen på det ferdige bildet tatt med et slikt kamera er 12032x9024 piksler, noe som tilsvarer kvaliteten på fotografering med et speilreflekskamera. Formatsensoren er 1 / 1,33 tommer og cellestørrelsen er 0,8 mikrometer. Kameraet støtter Tetracell-teknologien, som lar deg kombinere flere nærliggende piksler til en, og dermed redusere støy, øke dynamikken og lysfølsomheten. Med utilstrekkelig belysning vil denne sensoren kunne fange enda mer lys. Støtte for Smart-ISO-teknologi lar deg velge riktig lysfølsomhetsverdier avhengig av miljøet;
 • Den neste vidvinkelobjektivssensoren er Sony IMX350 Exmor RS-matrise med 20 megapiksler oppløsning og 5120x3840 piksler, med en fangstvinkel på 117 grader og 6 objektiver. Sensorstørrelsen er 1 / 2,8 tommer, og pikselstørrelsen er 1,00 mikron. Fasefokus og optisk stabilisering er fraværende. CMOS-teknologi brukt i produksjonen av matriser av denne typen består i å flytte den elektroniske komponenten i matrisen til det nedre laget, noe som til slutt gjorde det mulig å øke lysfølsomheten og øke den fysiske størrelsen på pikslene;
 • Den tredje sensoren på 12 megapiksler Samsung S5K2L7 brukes som teleobjektiv, og når du aktiverer portrettmodus, har den 6 objektiver og er utstyrt med Dual Pixel autofokus-teknologi, noe som forbedrer bildets klarhet. Sensorstørrelsen er 1 / 2,6 tommer og pikselstørrelsen er 1,40 µm. Matrisen er laget ved hjelp av ISOCELL-teknologi, som øker bildekvaliteten ved å kontrollere absorpsjonen av elektroner og øke lysfølsomheten selv under dårlige siktforhold.
 • Den fjerde sensoren er en 8MP telefoto-sensor med en Omnivision OV08A10-bildesensor, som måler 1 / 4,4 tommer og har en pikselstørrelse på 1,00 μm. Det er 5 objektiver og 50x digital zoom og 10x hybridzoom. Omnivision OV08A10-matrisen bruker PureCel-teknologi, som under forhold med dårlig sikt, om nødvendig, øker strømforbruket og automatisk øker lysfølsomhetsnivået til sensoren. Samtidig forbedrer det fargegjengivelse og reduserer fargestøy, og i dynamiske områder - reduserer støy.

Ekstra kamerafunksjoner

 • Lasersensor - driftsprinsippet er basert på å belyse et objekt med en laser og måle avstanden fra telefonen til selve objektet. Fordelen er fokuseringstiden, autotuning finner sted i løpet av brøkdeler av et sekund. Ulempen er kort rekkevidde, bare noen få meter, alt som er lenger unna vil bli løst ved hjelp av andre typer fokus.
 • Fasefokus - driftsmekanismen er ankomsten av stråler fra forskjellige punkter til den innebygde berøringssensoren. I tilfelle objektet ikke er i fokus, skifter programvaren linsene til ønsket avstand. Denne prosessen er basert på beregningen av avstanden mellom bjelkene.
 • Autofokus om natten vil være vanskelig.
 • 4K videoopptak og sakte film.
 • Tilstedeværelsen av en LED-blits.
 • DxOMark-poengsummen er 124, indikatoren for bilder er 134, for videoer - 104.

Kraft og utstyr

Prosessoren til flaggskipet Xiaomi 2020, både det vanlige "dusin" og Pro-versjonen - Qualcomm Snapdragon 865. I denne versjonen er det lagt vekt på støtte for 5G-format og øke arbeidet med kunstig intelligens. Det er verdt å merke seg at mange førsteklasses Android-telefoner med Snapdragon 865-brikkesettet allerede har lukket gapet med Apple-produkter med A13 Bionic-fyllingen, og til og med fått en grafisk fordel. Operativsystemet er representert av 8 og 12 gigabyte RAM, hvis konfigurasjon presenteres med 256 eller 512 GB internminne. Kryo 585-datakjernene er plassert i tre klynger (A77 2,84 GHz + 3x Cortex • A77 2,4 GHz + 4x Cortex • A55 1,8 GHz). Minnekontrolleren er designet for å fungere med LPDDR5 RAM med en hastighet på 5500 Mbps.

Grafikkomponenten i Xiaomis nye produkter i år er Qualcomm Adreno 650, som er integrert direkte i Qualcomm Snapdragon 865-brikkesettet. Den høyytende Adreno-prosessoren er en av ytelsesindikatorene til enheten og gir muligheten til å laste ned videoer og bilder av høy kvalitet, og gjør det også mulig å laste ned spill med høy grafikk.

Konklusjon: fordelene og ulempene med en smarttelefon

Fordeler:
 • ОC Android 10.0;
 • Bluetooth 5.0;
 • Stor skjerm;
 • Høyytelses quad-kamera med 108 MP hovedsensor;
 • Kraftig prosessor.
Ulemper:
 • Ingen radiomottaker;
 • Ingen minnekortspor;
 • Upraktisk plassering av frontkameraet.

De nylig myntede Xiaomi Mi 10 og Mi 10 Pro-enhetene har ennå ikke fått forbrukervurderinger, men å dømme etter egenskapene som er presentert på produsentens offisielle side, vil disse være virkelig kraftige, produktive smarttelefoner med et utmerket kamera og stilig design.

Forskjellene mellom de to flaggskipene er ikke så store. Batterikapasiteten til Mi 10 er 4780 mAh, mens Pro-versjonen er 4500. Det er også små forskjeller i kamerafunksjoner, men for det meste er begge enhetene nesten identiske.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet