Innhold

 1. Kort informasjon
 2. Design og ergonomi
 3. Vise
 4. Jern og ytelse
 5. Kamera
 6. Lydsystem
 7. Kommunikasjon og kommunikasjon
 8. Fordeler og ulemper
 9. Produksjon

Vivo Z5i smarttelefonanmeldelse med viktige funksjoner

Vivo Z5i smarttelefonanmeldelse med viktige funksjoner

I november 2019 lanserte det kinesiske selskapet Vivo en ny modell Z5i på det internasjonale markedet, som er en lett versjon av forrige Z5. Smarttelefonen tilhører budsjettkategorien, men for den oppgitte prisen på 230 euro inkluderer den mange fordeler. Detaljer om detaljerte egenskaper og funksjoner finner du nedenfor i artikkelen.

Kort informasjon

Produsenten Vivo har nok en gang bevist at de produserte modellene ikke skiller seg spesielt ut i utseende og egenskaper, men det er verdt å gi dem skyld, siden gadgets er til en lav pris. Når det gjelder Z5i-modellen, skiller den seg praktisk talt ikke fra forgjengeren. De viktigste endringene inkluderer et mer romslig batteri, installasjon av et microSD-spor, en større skjermdiameter og forbedret ytelse til det proprietære skallet. Ellers er dette den samme Z5 med en kvalitetsskjerm, imponerende fargegjengivelse og høy pikseltetthet. Selvfølgelig var det noen endringer til det verre, siden hovedføleren til det bakre kameraet sank i kvalitet. De installerte også et svakere brikkesett, og flyttet fingerscanningssensoren til bakpanelet. Til tross for manglene er Z5i verdig oppmerksomhet.

Spesifikasjoner

ParametereSpesifikasjoner
Vis diagonal6,53 tommer
Skjermoppløsning1080 x 2340 piksler
Pixel tetthet395 ppi
Størrelsesforholdet19,5: 9
BrikkesettSnapdragon 675
GrafikkbrikkeAdreno 612
RAM8 GB
Innebygd minne128 GB
operativsystemAndroid 9.0 (Pie)
Hovedkamera16 MP / 8 MP / 2 MP
Frontkamera16 megapiksler
Batterikapasitet5000 mAh
Rask lading18 watt
Dimensjoner162 x 76,5 x 8,9 mm
Vekt193 g
UtgivelsesdatoNovember 2019
FargeBlå svart
Kostnaden230 euro
Vivo z5i

Design og ergonomi

Smarttelefonen er laget av slitesterk blank plast med glassinnsats. Materialet kan knapt kalles praktisk etter standardene fra 2019, men det er ingen andre alternativer for budsjettmodellen. På den annen side ser plasten ut som attraktiv når du vurderer tilgjengelige farger. Telefonen er tilgjengelig i jadeblått og svart glass.

Designet er satt sammen med høy kvalitet, siden plastpanelet sitter stivt i hendene, og kontrollene dingler ikke i det hele tatt. Under moderat belastning oppfører enheten seg verdig. Bakdekselet knirker ikke, og kontaktene spiller ikke. Endeflater er av spesiell interesse. Ved berøring ligner materialet metallinnsatser.

Når det gjelder dimensjoner, har Z5i merkbart forbedret seg, siden vekten nå er 193 gram. Saken er 162 mm høy, 76,5 mm bred og 9 mm tykk. Sammenlignet med forgjengeren har modellen blitt betydelig tykkere.

Utformingen av kontrollene er ikke endret. På høyre side er det en strømknapp og en volumkontroll, og til venstre er det en skuff for to NanoSIM-er og et microSD-spor innebygd i det.Også på endeflaten er det en knapp for å starte en virtuell assistent med stemmestyring. Nederst er det en port for lading av telefonen og en standard 3,5 mm hodetelefonkontakt.

Frontpanelet er utstyrt med en 6,53-tommers skjerm og et frontvendt kamera som sitter øverst i et vanndråpesnitt. Baksiden dekker hovedkameraet med tre sensorer, en LED-blits og en fingeravtrykkskanner. Som med den forrige modellen er det ingen varsellys, men systemet har et alternativ som alltid er på skjermen med individuelle innstillinger.

Vise

Hovedfunksjonen til smarttelefonen anses å være en 6,53-tommers skjerm, som opptar 84,5% av arealet på frontpanelet. Enheten har en IPS LCD-matrise med 16 millioner farger. Skjermoppløsningen er 2340 x 1080 piksler, og sideforholdet er 19,5: 9. Pikseltettheten er 395 ppi, noe som er litt mindre enn Z5 (404 ppi).

Bildet på skjermen er veldig lyst, så innholdet på skjermen mister ikke kvalitet selv i solfylte farger om dagen. Minimum lysstyrkenivå kan justeres slik at nattlesing ikke treffer øynene. Fargegjengivelse kan justeres i avanserte skjerminnstillinger. Bildet er alltid mettet, spesielt den hvite fargen, som ikke ser bleknet ut.

Jern og ytelse

Vivo Z5i-smarttelefonen er drevet av Qualcomm SDM675 Snapdragon 675 brikkesett, som er bygget ved hjelp av en 11 nanometer prosess teknologi. Plattformen drives av en 2-kjerners Octa-core Kryo 460 Gold-prosessor på 2 GHz og en 6-core Kryo 460 Silver på 1,7 GHz. Som du kan se, er brikkesettet mye svakere enn forgjengeren, siden den forrige modellen har en Qualcomm SDM712 Snapdragon 712 installert. Til tross for budsjettkategorien takler plattformen krevende oppgaver takket være en kald energieffektiv prosessor. Enheten kan kjøpes i en konfigurasjon: 128 GB internminne og 8 GB RAM. Den største fordelen med lite-versjonen er tilstedeværelsen av et minnespor som støtter microSD opp til 256 GB. Lese- og skrivehastigheten til det innebygde minnet er relativt god - henholdsvis 498/188 MB / s. RAM viser ikke de beste resultatene - 11 GB / s.

Grafikkprosessoren Adreno 612 er ansvarlig for den visuelle komponenten. Sammen med den sentrale prosessoren, som avgir en liten mengde varme, takler videobrikken godt spillapplikasjoner. De beste representantene for mobilspillindustrien Shadow Gun og PUBG jobber med maksimale innstillinger uten å henge FPS. Selvfølgelig, etter 4-50 minutter, falt GPU-tallene med 15%, men dette påvirket ikke ytelsen.

Autonomi i arbeidet

Et uventet pluss i enheten var den økte batterikapasiteten. Det er installert et 5000 mAh batteri om bord, noe som er nok for tre dagers kontinuerlig drift. Selvfølgelig er det også et minus i denne situasjonen, siden hurtigladefunksjonen reduserte kraften til 18 W, da Z5 var 22,5 W. Under disse omstendighetene vil enheten ta 30 minutter lenger tid å lade, med totalt 1 time og 50 minutter å lade.

operativsystem

Programvaren i enheten er Android 9.0 OS med det proprietære Funtouch 9.2-grensesnittet. Når det gjelder skallet, har det gjennomgått en merkbar endring, noe som resulterer i forbedret operativsystemytelse. For eksempel er gestkontroller mer responsive for håndberøring. Arbeidet til den virtuelle assistenten har også akselerert, der talekontroll har blitt tydeligere for å motta kommandoer. Fingeravtrykkskanneren reagerer mye raskere enn Z5i.

Kamera

Sammenlignet med forgjengeren har Vivo Z5i et budsjettkamera, og følgelig vil bildekvaliteten være mye dårligere. Det er tre moduler om bord:

 • hoved 16 MP med lysstyrke f / 1,8 PDAF;
 • ultrabred ved 8 MP med en blenderåpning på f / 2.2;
 • 2 MP dybdesensor med f / 2,4 blenderåpning.

Bilder tatt med en bred modul er av middelmådig kvalitet med tvilsomme nivåer av lysstyrke og metning. Portrettmodus inspirerer ikke til positive inntrykk, da detaljene er ganske lave. Om natten takler kameraet dårlig. Ved å bruke bakgrunnsbelysningen kommer skudd med klart korn og dårlige detaljer. Når dagslyset er bra, kan du lage et normalt bilde, men under andre omstendigheter er kameraet tydeligvis dårligere enn forgjengeren.

Det fremre kameraet har også gjennomgått en nedgradering, siden modulen nå ikke har 32 MP, men 16 MP med f / 2.0 lyseffekt. Det er en portrettmodus i frontlinsen, og bildene har høyere kvalitet enn på hovedkameraet. Videoopptak støtter Full HD + -format. Videoene kommer ikke veldig detaljert ut, pluss at lyden er veldig halt. Dette gjelder spesielt i dårlige lysforhold.

Lydsystem

Lydkvaliteten er gjennomsnittlig. For det meste høres høye frekvenser med fullstendig mangel på lyddybde. Situasjonen lagres av et ekstra hodesett, takket være det i enhetsinnstillingene du kan velge en individuell lydstil. Selve lyden er høy, men det er veldig lite bass.

Med den talte taleren er ting mye bedre, siden samtalepartneren blir hørt godt. Volumet er også høyt, det er ingen forstyrrelser eller forvrengning.

Kommunikasjon og kommunikasjon

Smarttelefonsystemet støtter to nanoSIM-kort med alle kommunikasjonsstandarder. Skuffen er hybrid, så det er installert et minnekort i tillegg. Det er USB On-The-Go og microUSB 2.0-porter. Enheten er utstyrt med Bluetooth-teknologi med en dataoverføringshastighet på 5 MB / s og en dual-band Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac-modul. Det er støtte for tilkobling til satellitter BDS, GLONASS og A-GPS. Kaldstart er 5 sekunder. En radiomottaker fungerer som et multimedia-tillegg. Det er ingen kontaktløs betalingsmodul i telefonen.

Fordeler og ulemper

Fordeler:
 • Stor 6,53-tommers skjerm
 • Høy bildekvalitet;
 • IPS LCD-matrise med god detalj og pikseltetthet;
 • Støtte for minnekort opptil 256 GB;
 • Modifisert proprietært skall Funtouch 9.2;
 • Rikelig batteri - 5000 mAh;
 • Kraftig brikkesett og grafikkprosessor;
 • Rask fingeravtrykkskanner;
 • Støtte for krevende spillapplikasjoner;
 • Høy hastighet på å skrive filer i internminnet.
 • Lav kostnad - 230 euro;
 • Fint utseende.
Ulemper:
 • Svakt bakre kamera;
 • Dårlig lydkvalitet;
 • Lav hastighet på RAM;
 • Rask lading ved 18W;
 • Mangel på NFC;
 • Stor vekt og tykkelse på saken.

Produksjon

Basert på gitt informasjon blir det klart at Vivo ikke måtte slippe Z5i-smarttelefonen inn. Hovedproblemet med telefonen er dens sekundære natur. Det er ingen vesentlige endringer eller innovasjoner som kan noteres mot bakgrunnen til Vivo Z5 til samme pris. Et mer romslig batteri og støtte for et minnekort gleder seg, men et veldig svakt kamera dreper et positivt inntrykk, hvis bilder ser latterlige ut på en så stor skjerm.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet