Innhold

 1. Utseende og ergonomi
 2. Spesifikasjoner
 3. Fordeler og ulemper
 4. Utfall

Samsung Galaxy M01 smarttelefonanmeldelse: Korea vs Kina

Samsung Galaxy M01 smarttelefonanmeldelse: Korea vs Kina

Inntil nå er Samsung Galaxy-linjen assosiert av mange med førsteklasses kvalitet, lønnsomhet og avansert teknologi. Selvfølgelig har ikke merkevaren sluttet å gi ut smarttelefoner som vil gi odds til noen kinesisk nyhet, men siden begynnelsen av 2020 er produsentene seriøst fast i nostalgi, og de må se etter en tilnærming til disse endringene.

Fra denne artikkelen vil du lære:

 • Kan Samsung og billig teknologi eksistere i samme univers?
 • Hvilket er bedre å velge: Xiaomi eller Samsung?
 • Hvorfor er M01-versjonen bedre enn A01?
 • Hvem er denne smarttelefonen egnet for 100%?

Utseende og ergonomi

Eksternt er Samsung Galaxy M01-modellen identisk med januarutgivelsen - Galaxy A01. I følge den foreløpige kunngjøringen var dimensjonene på smarttelefonen 146,2 x 70,9 x 8,3 mm. Sammenlignet med andre dingser er det på ingen måte dårligere verken estetisk eller praktisk. Det er ingen knekk i lengde eller bredde, telefonen ser stor nok ut på avstand.

Fantastisk! Selv en tynn svart "ramme" på skjermen, som jevnt flyter inn i en tung "hake", ødelegger ikke førsteinntrykket av enheten.

For denne smarttelefonen har produsenter valgt en rekke av de mest budsjettmaterialene. Så for eksempel er kroppen og sidekantene laget av vanlig plast (heldigvis er teksturen matt, og det skal ikke være noen problemer med overdreven tilsmussing). Batteriet i Galaxy M01 kan ikke fjernes, så det er ingen billige knirker eller tilbakeslag. Fingeravtrykkssensoren forblir på samme sted - venstre sidekant, ved siden av opplåsningsknappen og volumsvingen.

Hovedkameraenheten er representert av to linser og en blits, designet i et pent ovalt utskjær. Høyttaleren er plassert i den nedre delen av saken, som i enhetene 2015-2017.

Den fremre delen er glassert, men på grunn av det faktum at skjermen stikker noen millimeter fremover, vil det være nødvendig med et beskyttende glass. Frontkameraet ble designet som en dråpe. Generelt er detaljene harmonisk kombinert med hverandre. Det er ingen overdrivelse i design, og langt unna kan Galaxy M01-smarttelefonen lett forveksles med en gadget fra den midterste priskategorien.

Mangel på fantasi og farger i den nye modellen

Under utviklingen av denne serien av telefoner bestemte Samsung seg for å slå av fantasien helt. Boksen inneholder bare det viktigste:

 • Garantikort, sertifikater;
 • Klips for SIM-kortsporet;
 • USB-kabel (2.0);
 • Ladeadapter.

Utviklerne forlot igjen sine lojale fans uten en sjenerøs markedsføring av kinesiske merker - og satte en gjennomsiktig sak i settet. Historien er litt bedre med variasjonen i farger. Paletten var sammensatt av grunnleggende farger: svart, blå og rød. Vi kan bare håpe at det koreanske merket blir seriøst båret av minimalisme, og ikke opprettet en smarttelefon "fra det den var."

Spesifikasjoner

ParametereSpesifikasjoner
Overordnede dimensjoner146,2 x 70,9 x 8,3 mm (ryktet)
Vekt170 g
KroppsmaterialePlastkropp, frontglass, sidekanter av plast
Skjerm19: 9 rammeløs skjerm
Skjermdiagonal - 5,3 tommer, LPS-matrise, oppløsning - FullHD (1520 x 720 piksler)
Kapasitiv berøringsskjerm med støtte for opptil 10 berøringer samtidig
Maksimal lysstyrke - 600 cd / m2
Fargespekter - 16M nyanser
Ingen beskyttelsesglass
Prosessor (CPU)Qualcomm Snapdragon 439, laget på 12 nm prosess teknologi, 8 kjerner, 64-bit med 8 kjerner Cortex-A53, 4 ved 1,95 GHz, 4 ved 1,45 GHz
Grafikkakselerator (GPU)Qualcomm® Adreno 505
operativsystemAndroid 10 med UI 2.0-skall.
RAM3 GB
Innebygd minne32 GB
Støtte for minnekortmicroSD opptil 128 GB
KommunikasjonGSM - 2G
UMTS - 3G
LTE - 4G (800, 850, 900, 1700/2100, 1800)
LTE-TDD - 4G, EDGE, GPRS og HSPA +
SIM-kortdobbel sim: to separate spor: 1: nano-SIM (2G / 3G / 4G); 2: nano-SIM (2G / 3G)
Trådløse grensesnittDual-band Wi-Fi 802.11 b / g / n, Wi-Fi Direct, hotspot
Bluetooth® V 5.0
Wi-Fi direkte teknologi
NFC (ryktet)
NavigasjonGPS, GLONASS, GALILEO, BDS
HovedkameraDUAL MODUL Første modul: 13 MP, sensorstørrelse - 1 / 2,0 ", blenderåpning f / 2.2
Dobbel LED-blits
Støttede videoopptaksformater: 1080p @ 30fps, 720p @ 480fps;
Frontkamera5 MP, blenderåpning f / 2.2, sensorstørrelse - 1 / 2.0 "
Batteriikke-flyttbar 4000 mAh, ingen hurtigladefunksjon
Samsung Galaxy M01 smarttelefon

Skjerm og forfatterskap

Gjennomgangen beveger oss jevnt mot en detaljert inspeksjon av alle egenskaper. Unødvendig å si, til tross for noen forbedringer på skjermen i Samsung Galaxy M01, blir ikke helhetsinntrykket noe lysere?

Diagonalen på skjermen var 5,3 tommer (enda mindre enn i A01). Skjermen okkuperte bare 66% av det totale arealet. Til sammenligning utgjør de fleste skjermer i modellene 2019-2020 minst 80%. Skjermoppløsningen er 720 x 1520 piksler. Samtidig har skjermkvaliteten økt, pikselforholdet har økt fra 301ppi til 320ppi. Nå kan du se videoer i Full HD-kvalitet (1080p ved 30 bilder per sekund).

I budsjettinnretninger har selv slike endringer stor vekt!

Som grunnlag valgte merket PLS-matrisen (egen utvikling). Det er en alternativ versjon av den mer berømte IPS, mens den nesten ikke er dårligere enn den, og til og med overlegen. For eksempel er pikseltettheten økt, noe som faktisk tilsvarer et mer mettet bilde av høy kvalitet.

I tillegg:

 • Utviklerne har minimert PWM-effekten (skjermflimmer), noe som fremkaller tørre øyesyndrom.
 • Forbedret skjermresponsivitet. Innenfor veggene til Samsung-laboratoriet var responstiden på skjermen 4 millisekunder!
 • Virkelig lys skjerm (sammenlignet med IPS, er PLS-skjermer 100 nit lysere).

Det store antallet fordeler innebærer selvfølgelig ikke svak skjermbeskyttelse. Etter kjøpet, bør du kjøpe et deksel og beskyttelsesglass slik at telefonen varer lenge.

operativsystem

Rett etter publiseringen av de påståtte egenskapene til Samsung Galaxy M01, merket Internett-brukere umiddelbart at smarttelefonen viste seg å være praktisk talt tvillingbroren til Xiaomi Redmi 7A-modellen, utgitt for et år siden.

Imidlertid har M01 mottatt en oppdatering til Android 10. Dette er en stor fordel for et slikt budsjettelefon. Applikasjoner blir raskt optimalisert, det er nesten ingen krasj og overbelastning av oppgavebehandling. Nye funksjoner: gestfunksjon, forbedret tilpasning (mørkt tema, nye widgets), prediksjonssystem basert på nevrale nettverk.

Ett UI 2.0-skall har blitt et flott tillegg. Hun bidro til forbedring av kameraet, tillegg av nye moduser (inkludert profesjonelle). Skjermopptaket på M01 spilles også av i 1080p-kvalitet.

Den mest etterlengtede oppdateringen for spillere! Nå, hvis noen ringer deg under spillet, går ikke smarttelefonen i samtalemodus. Knapper "aksepterer" eller "avviser" en samtale vises i varselskjermen, slik at du kan snakke og spille samtidig.

Ytelse, minne, hva har Xiaomi å gjøre med det?

I likhet med Xiaomi Redmi7A mottok Galaxy M01-modellen 4. generasjon Qualcomm-brikkesett som motor. Snapdragon 439 ble utgitt i 2019, noe som betyr at den kan takle både daglige oppgaver og tunge programmer helt fint. Selvfølgelig kan det ikke sammenlignes med 7. generasjon, enn si den 8., men prosessteknologien på 12 nanometer antyder noe annet.

Til rådighet for brukere vil det være 8 produktive kjerner, med en klokkefrekvens på opptil 2 GHz. De er jevnt fordelt i to klynger. Den første med en frekvens på 1,95 GHz takler 3D-spill og kraftige applikasjoner (eliminerer overoppheting), og den andre (med en frekvens på 1,45 GHz) optimaliserer raskt systemet som helhet.

Eksperter ga denne brikken en "nøytral" vurdering, siden de ikke kunne klassifisere den som verken en fiasko eller en vellykket utvikling. Snapdragon 439 er frossen i midten og tilfredsstiller behovene til både upretensiøse spillere og elskere av sosiale medier.

Testing

I løpet av sammenligningen av de to smarttelefonene ble det klart at den nye Samsung har fordeler over den kinesiske smarttelefonen i utseende.For eksempel er M01 mye tynnere, bildet er skarpere og oppløsningen er høyere (Full HD). Viktigst, kameraet er flere ganger bedre!

Når det gjelder ytelse og tester, viste Xiaomi 7A-smarttelefonen utmerkede resultater: rask lading er tilgjengelig, flere alternativer (gyroskop, kompass), skjermstørrelsen er større (5,7 mot 5,3 tommer).

Denne konfrontasjonen er for mye som kampen mellom Apple og Samsung, hvor mange velger bare ut fra sine egne preferanser, og ikke kvaliteten på smarttelefoner.

RAM i smarttelefonen var bare 3 GB, med et eksternt minne på 32 GB (dobbelt så mye som i A01 og Redmi 7A).

Batteri autonomi

Batterikapasiteten har økt med 1000 mAh til 4000 mAh. Etter å ha nådd verdensstandarden, vil den nye Samsung vare 24 timer uten lading, og opptil 72 timer i standby-modus. Dessverre er det ikke noe hurtigladingsalternativ, og telefonen vil lade opp til 100% på omtrent 2-2,5 timer.

Kamera

De fremre og bakre kameraene på Samsung Galaxy M01 er langt fra den ultimate drømmen. Den første 13 megapikslersensoren tar mildt sagt bilder i middelmådig kvalitet og blenderåpningen f / 2.2 bare bidrar til dette. Telefonen er ikke i det hele tatt tilpasset nattopptak. På bildet er piksler synlige med det blotte øye, og det rike fargespekteret blekner også hvis dagen er solrik.

Det andre 2MP-objektivet ble lagt til heller for rask innstilling av modus. Spørsmålet gjenstår imidlertid, hvorfor trenger vi modusen firkantet, bokeh, landskap og selvjustering hvis kvaliteten på kameraet ikke tillater deg å skape et virkelig godt skudd?

Selfie-kameraet fikk bare 5 MP. Bildet kommer utydelig og falmet. Når du bruker kameraet på Instagram, TikTok eller andre applikasjoner med masker, må du også være forberedt på konstant frysing og fillete videoopptak.

Dette bør først tas i betraktning hvis et kraftig kamera er et viktig alternativ for deg!

Fordeler og ulemper

Fordeler
 • Vakkert utseende;
 • Ikke lett tilsmussede materialer;
 • Lys og høy kvalitet skjerm;
 • Siste Android-versjon (10);
 • Økt batterikapasitet;
 • God prosessorytelse;
 • FullHD-videoavspilling;
 • Ekstremt lav pris.
ulemper
 • Ingen ekstra beskyttelse;
 • Svakt kamera;
 • Uinteressant design;
 • Det er ingen alternativ for hurtiglading;
 • Ikke egnet for tunge spill (WoT eller Pubg9).

Utfall

Det kan antas at ved å frigjøre den andre smarttelefonen med slike uvanlige egenskaper for kongen av Samsung (!), Prøver merket å suspendere sine kinesiske kolleger, som om de vil si at det lett kan gå ned til nivået til Xiaomi, Oppo, Huawei og til og med i slike forhold selge mye mer varer.

Hvor vil denne konfrontasjonen føre? Bare tiden vil vise, plutselig ble Samsung lei av å motstå Apple og byttet til yngre selskaper ... Denne nyheten er imidlertid 100% egnet for eldre mennesker. De er upretensiøse når de velger applikasjoner, 13 MP er absolutt nok for dem (spesielt siden den eldre generasjonen er mer sannsynlig å være forpliktet til kameraer), og de vil lade ut 4000 mAh lenger enn vanlig. Passer den for aktiv ungdom? Det er lite sannsynlig, for du må ha en strømbank overalt, spesielt siden utseendet til en smarttelefon er veldig viktig for den nye generasjonen, og noen ganger må du betale ekstra for dette.

Det ryktes at prisen på Samsung Galaxy M01 er $ 100-110 eller 8000 rubler.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet