Innhold

 1. Utseende og funksjoner i ergonomi
 2. Spesifikasjoner
 3. Kamera
 4. Fordeler og ulemper
 5. Utfall

Gjennomgang av Huawei P40 smarttelefon med fordeler og ulemper

Gjennomgang av Huawei P40 smarttelefon med fordeler og ulemper

I første kvartal av 2020 ble brukerne kjent med den ganske budsjettmessige og vellykkede Huawei P40 lite-modellen. "Lite" -versjonen har fått mange positive anmeldelser. Kommentatorene berørte kvaliteten på kameraet, den lyse skjermen og strømmen. Hvor mye ros får den fullverdige P40 da?

Prisen for en smarttelefon har økt med $ 500, noe som betyr at det skal være mange endringer i den. La oss sjekke ytelsen med egenskapene akkurat nå, og finne ut om det i det hele tatt er verdt å kjøpe dette Huawei-flaggskipet?

Utseende og funksjoner i ergonomi

Sammenlignet med lite-versjonen har utseendet til Huawei P40 endret seg betydelig. Først og fremst har dimensjonene gått ned - 148,9 x 71,1 x 8,5 mm. Denne trenden har vært tydelig blant kinesiske produsenter ganske ofte nylig. I følge utviklerne selv påvirker store skjermer ergonomi, og ikke til det bedre, og for å bevise at de siterer vekten til forskjellige smarttelefoner.

 • Huawei P40 lite veier 183 gram.
 • Huawei P40 veier 175 gram.

Derfor er P40 både vakker og behagelig! Samtidig bestemte produsenten seg for å kvitte seg med de svarte rammene på skjermen.

Imidlertid har det kinesiske merket ikke etterlatt seg noen ledetråder angående saksmaterialene. Bare på grunn av den høye prisen kan man håpe på aluminium eller herdet glass. Blant innovasjonene - spesiell beskyttelse IP53. Telefonen er ikke vanntett, men den tåler industrielt støv og sand som kommer inn i kontaktene. Kjøpere vil selvfølgelig ikke merke en stor forskjell, siden smarttelefonen er godt montert, er det ingen billige knirker og tilbakeslag.

Utformingen av nyheten har blitt sammenlignet med slike salgsledere som Oppo, Apple og til og med Samsung. Det skal bemerkes at det ikke er urimelig. Hovedkameraet består av 3 sensorer innelukket i en rektangulær blokk. Smarttelefonen ser ut som det passer et premiumsegment, enkelt og dyrt.

Et stort indignasjon strømmet ut på det enorme frontkameraet. Selv fraværet av rammer gjør det ikke mulig å gå seg vill på skjermen. Den er laget i form av en kapsel.

I den nye modellen har utviklerne fjernet fingeravtrykkssensoren på siden / bak, erstattet den med Face ID og låst opp gjennom skjermen. Den "nye" teknologien reagerer raskt og nesten jevnt.

Farger og utstyr

Merket tok seg også av utformingen av esken. Den er laget i en minimalistisk stil, helt hvit. Innsiden:

 • Kuponger;
 • Lader og USB-kabel;
 • Klipp for SIM-kort.

Så Huawei forlot premium-modellen uten en fabrikkveske og et par hodetelefoner. Hva du skal gjøre, det er en krise i verden!

Utviklerne har blitt sjenerøse i farger, her er det fem av dem på en gang: frostsølv, rosa gull, dyphavsblått, arktisk hvitt og svart.

Spesifikasjoner

ParametereSpesifikasjoner
SkjermDiagonal 6.1 "
HD 1080 x 2340 oppløsning
OLED-matrise
Pikseltetthet 422 ppi
Kapasitiv sensor for 10 berøringer samtidig
SIM-kortTo simkort
HukommelseDrift 8 GB
Ekstern 256 GB
MicroSD-minnekort
prosessorHiSilicon Kirin 990 5G (7 nm +) Kjerner 8 stk.
Octa-core (2x2,86 GHz Cortex-A76 & 2x2,36 GHz Cortex-A76 & 4x1,95 GHz Cortex-A55)
Mali-G76 MP16
operativsystemAndroid 10.0; EMUI 10 med HMS
Kommunikasjonsstandarder 5G og 4G (LTE) GSM
3G (WCDMA / UMTS)
2G (KANT)
KameraerHovedkamera 50 MP, f / 1,8, 8 MP, f / 2,4, 80 mm (tele)
16 MP, f / 2.2, (23mm)
Det er en blits
Autofokus er
Frontkamera 31 MP, f / 2.0, 26mm (bred)
Ingen blits
Autofokus er
BatteriKapasitet 3800 mAh
Rask ladning 22,5 volt
Stationært batteri
Trådløs teknologiWi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac / ax, dual-band, hotspot
Bluetooth 5.0, A2DP, LE
NavigasjonA-GPS
SensorerFingeravtrykkskanneren
Akselerometer
Kompass
Nærhetssensor
Lyssensor
Gyroskop
KontakterMicro-USB-grensesnitt
Hodetelefonkontakt: 3.5
Dimensjoner148,9 x 71,1 x 8,5 mm
Huawei P40

Skjerm

Vi har tidligere nevnt dimensjonene til smarttelefonen. Hvordan påvirket dette egenskapene til skjermen? Diagonalen er 6,1 tommer. Utad er det praktisk talt ingen forskjeller, men her er hva tallene sier:

 • Pikseltettheten har nådd rekord - 422 ppi, det vil si at det vil være bilder og videoer i ekte 4K-kvalitet.
 • I tillegg til IP53-beskyttelse for å beskytte mikrokretsene, har Huawei gitt den nye P40 et oleofobt belegg, på grunn av hvilket skjermen blir mindre skitten og vil vare lenger uten riper.
 • Mangelen på lite attraktive "smell" og "chins" påvirket oppløsningen - 1080 x 2340 piksler.
 • Skjermen okkuperte 86% av det totale arealet til smarttelefonen, noe som er mer enn i tidligere versjoner.

Til sammen resulterer dette i et skarpt bilde og anstendig lysstyrke. Selv i solrikt vær klemmer den kvikke enheten maksimalt 16 millioner nyanser ut av fargepaletten.

Operativsystem og ingen Google

Konflikten mellom Huawei og Google gjorde det klart for alle at tvister med globale merker kan ende veldig dårlig. Siden 2019 har smarttelefonene til det kinesiske selskapet helt mistet støtten til Google-tjenester (kart, søkemotor, forhåndsinstallert nettleser og betalingsverktøy). Selv om P40 har den nyeste OS 10.0, leveres hovedstøtten av EMUI-plattformen med HMS (Huawei Mobile Services).

Som i andre tjenester er det en mulighet her:

 • Lagre passord og viktige data med personlig ID;
 • Arkiv bilder og videoer til HuaweiCloud;
 • Be om hjelp fra den innebygde assistenten (dessverre ga de ham ikke navnet);
 • Tilpass design (temaer, widgets), fargepaletten på menyen og utseendet til ikonene etter eget ønske;
 • Dessuten glemte ikke utviklerne sin egen spiller, som Xiaomi, for å høre på musikk og se på videoer med videre redigering.
 • Mange applikasjoner, inkludert populære sosiale. nettverk er tilgjengelig for nedlasting uten VPN. De bestemte seg for å gi selektiv blokkering til statene.

Merket prøvde å gjøre plattformen så enkel og kjent som mulig, og det var derfor brukerne ikke la merke til noen vesentlige endringer. På den annen side er dette en stor sjanse til ikke å "google", men å "henge", er det ikke?

Opptreden

I hjertet av smarttelefonen er en en-chip HiSilicon Kirin 990-prosessor med støtte for 5G-nettverk. Den er bygget ved hjelp av en 7nm prosessteknologi og har avanserte algoritmer for kunstig intelligens. Denne modellen er en av de raskeste i verden i dag. Maksimal nedlastingshastighet for data når 2,3 Gbps, mens overføringshastigheten er 1,25 Gbps. Dette skjedde på grunn av en annen konflikt, men med Qualcomm. Det er bra at Huawei ikke satt stille ved, men endret arkitekturen til AWP-brikker på kort tid. Ytelsen har økt, selv om eksperter fortsatt er uenige i at telefonen har komplekse 3D-spill med ultrainnstillinger.

Den har 8 kjerner til rådighet, delt inn i to klynger. Den første har 2 kjerner med en klokkefrekvens på 2,86 GHz, den andre har 4 kjerner ved 1,95 GHz. Kombinasjonen av en kvikk hovedkjerne og et lite kraftig mikrokjerne har hatt en betydelig innvirkning på AI-ytelsen. Makt har økt 24 ganger sammenlignet med tidligere generasjoner. Imidlertid er den asiatiske teknologien ennå ikke i stand til å beseire Snapdragon 855. Den eneste fordelen er den høye frekvensen.

Merket savnet ikke muligheten til å snakke om mulighetene for å redigere video med påfølgende segmentering og gjengivelse umiddelbart på telefonen. Alt dette er mulig takket være den nyeste generasjonen videoprosessor - Mali-G76.

Testing

AnTuTu - 486583 poeng;

GeekBench - 12619 poeng;

Av GFXBench - opptil 37 bilder per sekund.

Den største fordelen med en liten prosessor er energisparing av høy kvalitet.

Autonomi

En overraskende skuffende trend har blitt oppnådd av kinesiske merker når det gjelder autonomi for sine egne produkter. For eksempel fikk den nye Huawei P40 et 3800 mAh batteri.

For å innse hvor lite det koster å se på egenskapene til den tidligere versjonen - P40 lite. Fra en versjon til en annen falt batterilevetiden med 32 timer, noe som er mer enn en hel dag tatt fra brukerne. Den totale batterilevetiden til smarttelefonen er 89 timer. Quick Charge-alternativet med lading opptil 70% på 30 minutter ble erstattet med en vanlig 22,5 Volt akselerator.

Dermed blir utviklernes innsats for å lage de nyeste mikrokretsene ganske enkelt knust mot klippen med lav ladning.

Kamera

Kameraet fikk mange utmerkelser, men merket bestemte seg for ikke å stoppe der! Derfor løp figuren i nyheten opp til 106 megapiksler.

Hovedsensoren fikk hele 50 MP, med god f / 1.8 blenderåpning. Er det verdt å nevne hvor gode bildene er, dag og natt? Bilder og videoer mister ikke farger i solfylt vær og blir ikke "spist" av et stort antall objekter. Eksempler:

 

Den andre 8MP-sensoren har en svak f / 2.4-blender, men den har en kraftig 80mm zoom i arsenalet. Ifølge brukerne, selv ved maksimal zoom, består ikke bildet av piksler langs og over. I tillegg er funksjonene mye mer nyttige når du tar video. Den inkluderer også den tredje 16 MP-sensoren med bred synsvinkel. Et godt kjøp for de som liker å fange naturen med all sin enorme størrelse.

Fortsetter til det mest spennende emnet - 32MP frontkamera. Utviklerne bestemte seg for å legge til "vidvinkel" -alternativet til bokstavelig talt alle sensorer, slik at selfien blir voluminøs. Fra nå av vil vi overvåke hva som skjer i bakgrunnen, for ikke å være i en vanskelig situasjon.

Hovedinnovasjonen til kapselkameraet er 3D-sensing. Dette systemet er designet for rask ansiktsgjenkjenning (Face ID) og optisk autentisering. I tillegg til å tilby ansiktsbiometri, fungerer den frontale 3D-sensoren også som en skanner, slik at brukerne kan digitalisere forskjellige objekter som de kan manipulere i spesielle applikasjoner (for eksempel 3D Max og Creator).

Fordeler og ulemper

Fordeler
 • Stor skjerm;
 • Høy lysstyrke;
 • Kvalitetsmaterialer;
 • Stort utvalg av farger;
 • Smart prosessor;
 • Siste OS 10 med tillegg;
 • Oleophobic anti-riper belegg;
 • Hurtigladefunksjon;
 • Stor mengde RAM og internt minne;
 • Høyhastighets internett.
ulemper
 • Overbetaling for de samme funksjonene;
 • Redusert batterikapasitet.

Utfall

Det er på tide å gjøre status over nyheten. Den generelle oppfatningen om telefonen er positiv, bortsett fra noen aspekter. Selv et svakt batteri og dimensjoner kan imidlertid ikke dekke et stort antall fordeler. Denne smarttelefonen er virkelig universell, fordi både prosessoren og kameraet er den siste utviklingen i teknologiens verden. I kombinasjon med en attraktiv design, er den fullt verdig luksussegmentet og prisen på $ 700 eller 50000 rubler. Denne prisen er kun gyldig for asiatiske land, og med tanke på transport og reklame i Russland, vil tallene nå 70-75 tusen rubler.

Nok en gang prøvde Huawei og ga ut en god gadget for både unge og energiske og mer jordnære eldre mennesker.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet