Innhold

 1. Kort om det viktigste
 2. Oppsummering

Apple iPad Pro 11 (2020) Tablet Review med viktige funksjoner

Apple iPad Pro 11 (2020) Tablet Review med viktige funksjoner

I dag har mange nye selskaper dukket opp på markedet for elektronisk utstyr, hvis utvikling er slående i deres evner. Det er ingen hemmelighet at de fleste av dem ligger i Kina, men budsjett Xiaomi, Huawei, Realme og andre merker har klart å bevise at kvalitet ikke trenger å være dyr.

Imidlertid er ikke selv gigantene i premium-segmentet avsky for å spare penger på å montere produktene sine, og det viktigste eksemplet på dette er Apple. Produsenten, som har hatt ledelsen i sitt segment for det første året, vet hvordan man lager interessante og gjennomtenkte dingser, til slutt presenterte den en ny generasjon iPad Pro-nettbrett, til tross for alle problemene knyttet til koronaviruspandemien.

Forresten, den nye modellen er ikke bare en annen nettbrett, men i mange henseender en virkelig banebrytende enhet - i tillegg til tilstedeværelsen av to kameraer (for første gang i Apple-nettbrett), programvareoppdateringer (forrige generasjon var basert på utviklingen i 2018), mottok enheten en veldig omfattende funksjonalitet som lar deg bruke den som erstatning for en bærbar PC. Selvfølgelig er slike uttalelser ikke lenger nye, men en gjennomgang av Apple iPad Pro 11 (2020) nettbrettet med hovedegenskapene vil tillate deg å forstå mer detaljert hovedegenskapene og funksjonene til den nye generasjonen iPad Pro og ta et balansert valg.

Kort om det viktigste

Uansett hvor stor Apples popularitet i verden er, vil ingen benekte at selskapet har lyktes i både høyt profilerte seire og direkte fiaskoer. Det er nok å huske Apple iPad 10.2, som var posisjonert som en ny enhet (det er verdt å kjenne igjen et par interessante funksjoner utviklerne la til), men faktisk mottok brukerne "maskinvare" som tidligere generasjoner.

Når det gjelder iPad Pro 11 (2020), har utseendet på enheten holdt seg uendret, og kanskje er dette til og med bra, fordi prestisje til modellen ligger i anerkjennelsen. Interessant, når tastaturet er koblet til en magnetisk overflate, holdes nettbrettet i vekt, og ikke berører spesialpanelet i bunnen. Endringene påvirket også kamerablokken. Ja, de stikker fremdeles litt ut, men de har to sensorer, inkludert en ultra vidvinkel. Av de interessante tingene er det også verdt å fremheve det konservative synet på fargene - som før er to varianter av "sølv" og "grå plass" tilgjengelig. Enheten lades også ved hjelp av USB-C, som er på kanten av bunnen.

Men ytelsen er det samme problemet som med iPad 10.2. Det er forbedringer - oppdatert maskinvareprogramvare, energieffektivitet på et nytt nivå, slik at du kan jobbe lenger under tunge belastninger, en liten økning i kjernefrekvensen. Imidlertid er alt dette ikke hva brukerne forventet, og til og med selskapet selv roser ikke iPad-maskinvaren for mye, og foretrekker å snakke om revolusjonerende kameraer. Vi må imidlertid innrømme at modellen praktisk talt ikke har noen verdige konkurrenter, og derfor har selskapet råd til en slik løsning.

Dette er hovedpoengene til den nye iPad Pro, under fordelene, ulempene og funksjonene vil bli vurdert nærmere, og du kan raskt bli kjent med egenskapene i tabellen:

ModelliPad 2020
Operativsystem:iPadOS 13.4
PROSESSOR:A12Z Bionic
Hukommelse:RAM: 6 GB
ROM: 128, 256, 512 og 1000 GB
Kameraer:Hoved: 12 MP 12 MP + 10 MP f / 2,4 (125 grader)
Skjermoppløsning og størrelse:2732 × 2048/2388 × 1688
Batteri:28,65 Wh / 36,71 Wh.
Kommunikasjonsstandarder:GSM, CDMA, HSPA, EVDO, LTE;
I tillegg:3.1, Type-C 1.0
Dimensjoner:247,6 x 178,5 x 5,9 mm (473 g) / 280,6 x 214,9 x 5,9 mm (643 g);
Koste:ca 800 euro
Apple iPad Pro 11 (2020)

Design

Det er nok å si "iPad Pro", og mange mennesker ser umiddelbart et pent rektangulært etui med avrundede kanter, i to fargevalg og med en obligatorisk attributt - den manglende Hjem-knappen. Kanskje dette er et godt eksempel på hvordan en vellykket designløsning ikke kan endre seg gjennom årene og fremdeles forårsake glede. Nyheten har beholdt alle funksjonene og er tilgjengelig i 12,9 og 11 tommer. Skjermmatriseoppløsningen er heller ikke endret, henholdsvis 2732 × 2048 og 2388 × 1688 piksler. Forresten, IPS-matrisen har et antireflekterende belegg, bakgrunnsbelysning opp til 600 nit og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Enhetens dimensjoner forble uendret:

 • 11-tommers versjon - 247,6 x 178,5 x 5,9 mm, vekt - 473 gram;
 • Versjon 12,9 tommer - 280,6 x 214,9 x 5,9 mm, vekt - 643 gram.

Det eneste er at den yngre versjonen har blitt tyngre med 5, og den eldre med 12 gram, men dette blir neppe merkbar i hverdagen - tablettene er fortsatt praktiske og kompakte.

Over og under har iPad Pro 2020 4 høyttalere, faktisk er dette en av forskjellene mellom Pro-serien og den yngre Air og Mini. Det er også nok mikrofoner - 3 på toppen og en på venstre side og under kameramodulen. Modellen mottok tre fysiske knapper - dette er strømknappen, som ligger på den øvre kanten og volumknappene på høyre kant (for øvrig er det bare et spor for et nano-SIM-kort i den nedre delen, og mellom dem er det en stripe med magnetisk overflate for tilkobling av et tastatur). Det skal sies at plasseringen av knappene og sensorene ser veldig gjennomtenkt ut, noe som er gode nyheter.

Når det gjelder utseendet, har nettbrettet merkbare, men pene rammer, en fin avrundet form. Det fremre kameraet er plassert midt i midten, og det viktigste flyttes til øvre venstre hjørne og ligger på en liten firkantet bakke. På baksiden er det av tradisjon et Apple-symbol, under påskriften "iPad".

Kameraer

Det amerikanske selskapet har alltid vært kjent for gode kameramoduler, men aldri jaget antall megapiksler. Egentlig skjedde dette også denne gangen - to sensorer i 2020 kan ikke kalles et under.

Den første sensoren er vidvinkel, med en matriseoppløsning på 12 megapiksler og en blenderåpning på f / 1,8, den andre er en ultravidvinkel, med en oppløsning på 10 megapiksler og en blenderåpning på f / 2,4 (synsvinkel 125 grader). Til tross for den ganske beskjedne ytelsen viser kameraene gode resultater, og deres evner inkluderer:

 • 2x optisk og 5x digital zoom;
 • Fokus ved berøring og automatisk;
 • Automatisk bildestabilisering;
 • True Tone - en blits som justerer hvitbalansen til belysningen;
 • Muligheten til å ta panoramaer med en maksimal oppløsning på 63 megapiksler;
 • Støtter Live Photos, serieopptak, Smart HDR-funksjon;
 • Det er en LiDAR-skanner. En interessant innovasjon - slike skannere brukes til romoppdrag til Mars, men brukere vil kunne bruke den til å jobbe med utvidet virkelighet på et nytt nivå. De viktigste fordelene med teknologien er utrolig reaksjonshastighet (nanosekunder), muligheten til å jobbe innendørs og utendørs og i en avstand på opptil 5 meter fra objektet.

Frontkameraet er litt enklere - det er en 7 megapiksler sensor og f / 2.2 blenderåpning. Den er imidlertid i stand til å ta opp video med 60 bilder per sekund og støtter Retina Flash-blits, Smart HDR, burst-fotografering og stabilisering (automatisk). Den eksklusive teknologien til pro-serien Face ID (ansiktsgjenkjenning) er også implementert.

Inndataenheter

Hovedfunksjonen til iPad Pro er selvfølgelig muligheten til å bruke den som en bærbar datamaskin uten å ofre komfort og kvalitet. Du vil ikke kunne gjøre dette uten ekstra inngangsenheter, og derfor må du kjøpe Magic Keyboard (koster fra 27 til 31 tusen rubler, avhengig av størrelsen på nettbrettet) og Apple Pencil (pris ca 11,5 tusen rubler).

Magic Keyboard holder enheten suspendert, slik at du kan endre vinkelen fleksibelt. Det er en innebygd styreflatesensor for å jobbe med iPadOS ved hjelp av multitouchbevegelser.Interessant, tastaturet har sin egen USB-C-port, som du kan koble iPad til. Magic Keyboard-tastene er separate, implementert etter prinsippet om en "saksemekanisme". Det er bakgrunnsbelysning og rask respons.

Det er praktisk å bruke en blyant mens du arbeider i en digital notatbok. Ladefunksjonen er implementert på en interessant måte - du må sette (magnet) Apple Blyant til magnetpanelet på nettbrettet.

Opptreden

Som nevnt ovenfor har prosessoren vært uendret - den er den samme 64-biters A12Z Bionic, men oppdatert med 7-nanometer prosess teknologi. Innvendig har A12Z Bionic åtte kjerner, hvorav fire er energieffektive og resten har høy ytelse. Bruker en 8-core Neural Engine og en innebygd M12 bevegelsesprosessor. Denne kombinasjonen med kombinasjonen av programvareoppdateringer og energieffektive kjerner lar deg øke batterilevetiden når du arbeider under toppbelastning.

Dessverre skapte ikke Apple noe nytt eller interessant i sammenligning med den forrige modellen, men denne løsningen har fortsatt et godt ytelses- / autonomiforhold og har nesten ingen konkurrenter i nisje.

Hvelv

Men her er alt gjennomgående bra. Selskapet ivaretok behovene til fansen på ledig plass, og presenterte samtidig fire varianter av nettbrett med ulik lagringskapasitet. Så det er variasjoner med internminne på 128, 256, 512 og 1000 GB, noe som er gode nyheter. Det er også verdt å merke seg at Apple har droppet standard 64 GB lagringsplass for moderne trender.

En liten revolusjon har også funnet sted i RAM. I stedet for forrige generasjon 4 GB mottok 2020-modellen 6 GB RAM, så det burde ikke være noen ytelsesproblemer.

operativsystem

Selvfølgelig forventes alt her - det nye produktet mottok iPadOS 13.4, som forresten gjorde det mulig å bringe bare kraftig maskinvare til konkurransenivået med bærbare datamaskiner. Du bør være forsiktig når du velger inngangsenheter - for eksempel vil en første generasjons penn ikke fungere med dette nettbrettet.

Vise

Dimensjonene og oppløsningen er allerede nevnt (2732 × 2048 og 2388 × 1688). Vi må også avklare at IPS LCD-skjerm fikk en pikseltetthet på 265 ppi. Det brukbare skjermområdet var 82,9% av hele kroppen.

Batteri

Autonomi er fortsatt en av de mest attraktive sidene ved nettbrettet - utviklerne lover opptil 10 timer med fullverdig arbeid ved hjelp av Wi-Fi-nettverk eller når de ser på videoer og opptil 9 timer ved bruk av LTE.

Batteriene selv:

 • 11-tommers iPad Pro - 28,65 Wh
 • iPad Pro 12,9-tommers - 36,71 Wh

Interessant, den forrige versjonen av 11-tommers enheten kom med et 29,37 Wh batteri, mens den eldre versjonen ikke endret seg.

Det er verdt å merke seg at settet leveres med en USB-C-kabel (ledningslengde 1 meter) og en 18 W lader.

Teknologier, kommunikasjonsstandarder, dimensjoner

Viktige trådløse teknologier og tilleggsinformasjon på nettbrettet i en kompakt liste:

 • Trådløse teknologier: Wi-Fi11 a / b / g / n / ac / ax, Bluetooth: 5.0, A2DP, LE, EDR;
 • Nettverk: GSM, CDMA, HSPA, EVDO, LTE;
 • Internett: GSM, CDMA, HSDPA, CDMA, LTE;
 • Navigasjon: A-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS (bare i modeller med Wi-Fi + Cellular);
 • Sensorer: gyroskop, nærhet, barometer, akselerometer, ansikts-ID;
 • Dimensjoner: 6 x 178,5 x 5,9 mm (473 g) / 280,6 x 214,9 x 5,9 mm (643 g)
 • Valgfritt: 3.1, Type-C 1.0.

Det er også verdt å merke seg tilstedeværelsen av hurtiglading 18 W, fraværet av et spor for et eksternt minnekort og en radiomodul. Enhetens kropp har et oleofob belegg som forhindrer utseendet på fettete utskrifter og ripebestandig glass.

Oppsummering

iPad Pro 2020 er en god fortsettelse av den lovende serien av nettbrett, som allerede virkelig kan klemme ut bærbare datamaskiner på grunn av det høye nivået av komfort, ytelse og mange ekstra enheter og sjetonger. De oppdaterte kameraene er definitivt behagelige, og riktignok ikke så merkbare, men likevel en økning i ytelse, og et godt pluss for hastighet på grunn av 6 GB RAM. Beslutningen om å lage fire versjoner av nettbrett med forskjellige stasjoner ser også veldig rimelig ut - alle kan velge en modell etter deres smak og behov.Av minusene er selvfølgelig prisene på inngangsenheter og tilgjengeligheten av bare to fargealternativer, men det er ingenting å alvorlig klage på nettbrettet (mangelen på en mini-jack er ikke verdt å nevne, fordi selskapet lenge har forlatt dette grensesnittet).

Fordeler:
 • Gjenkjennelig design;
 • Ulike nettbrettvariasjoner fra skjermstørrelser til intern lagringskapasitet;
 • Fin, lys skjerm;
 • Lett vekt, enkel å bruke;
 • Mange interessante teknologier (QZSS, LiDAR, Face ID);
 • Koffertens kvalitet og komponenter;
 • Høyhastighets ytelse;
 • Den nåværende versjonen av iPadOS 13.4;
 • Magic Keyboard og Apple Pencil support;
 • Batteritid;
 • Dobbelt kamera;
 • Kraftig, men likevel energieffektiv prosessor.
Ulemper:
 • Det er ingen spor for et eksternt minnekort (dette forventes imidlertid);
 • Bare to fargevalg for kroppen;
 • Kostnaden for inngangsenheter.

Takeaway: iPad Pro 2020 er en flott løsning for de som setter pris på komfort, men ønsker å være fri for store enheter. Ja, nettbrettet viser ikke mirakler i ytelse og har mindre feil og er samtidig veldig dyrt, men enheten fungerer som den skal og skaper imidlertid ikke problemer for brukeren, som andre premium Apple-produkter.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet