Innhold

 1. Hvordan velge riktig bilbatterilader?
 2. Topp 5 bilbatteriladere.
 3. Så hva skal du velge?

Beste bilbatteriladere i 2020

Beste bilbatteriladere i 2020

Nesten hver bilist har møtt et slikt problem som utladning av bilbatteri. Dette fenomenet gjør det umulig å starte motoren. Dessverre tenker de fleste sjåfører på batteriets tilstand for sent når det allerede er fullstendig utladet.

For å avhjelpe situasjonen er det nødvendig å bruke en spesiell lader som kan gjenopprette batteriets ytelse. Tilstedeværelsen av en slik enhet er spesielt viktig om vinteren når batteriets ytelse forverres betydelig.

Hvis batteriet går tom, bytter du det ut med et nytt?

Hvordan velge riktig bilbatterilader?

Hovedmønstrene for valget av en lader, avhengig av batteriet.

Biler kan utstyres med to typer oppladbare batterier, og hver type krever en spesifikk tilnærming når de lades.

 1. De mest populære modellene av batterier i personbiler er sure (bly) enheter. Disse strømkildene krever konstant systematisk lading.
 2. Mindre vanlige er alkaliske batterier, som er laget på basis av nikkel-metallhydrid (Ni-Mh), litiumion (Li-On) og nikkel-kadmium (Ni-Cd) plater. Nye alkaliske batterier bruker en full lading og utladingssyklus for å lade.

Alle ladere fungerer på samme prinsipp: Enhetene senker nettspenningen, som er 220 volt, til nivået med et 12 volt batteri.

Typer ladere for lading av batterier.

Når det gjelder funksjonalitet, skal det skilles mellom to hovedtyper av enheter for lading av batteri.

 1. En lader designet kun for å gjenopprette batterikapasiteten. Enheten er koblet til batteriet ved hjelp av lange ledninger, som tillater lading direkte på bilen.
 2. Ladere som kan arbeide i flere moduser:
  • restaurering av batterikapasiteten i likhet med ladere;
  • starter motoren med et helt utladet batteri.

Når du kobler til laderen for å lade batteriet, er det nødvendig å koble den aktuelle kilden fra det innebygde nettverket.

For tiden produseres forskjellige modifikasjoner av enheter for lading av bilbatterier. Valget av en bestemt modell avhenger direkte av bilistens kvalifikasjoner.

For nybegynnere er en automatisk lader best. Prinsippet for drift av en slik enhet er å kontrollere ladesyklusen automatisk. Så snart batterikapasiteten er gjenopprettet til 100%, slår enheten seg av seg selv. I fremtiden vil automatiseringen slå på enheten for å opprettholde fulladet batteri. Fem-trinns laderen utfører uavhengig av følgende handlinger:

Laderne, som er basert på de 5 grunnleggende trinnene for lading av bilbatteri, fungerer som følger:

 • lader opptil 80%;
 • produserer 100% ladning med en nedstrømstrøm;
 • utfører forebyggende vedlikehold av ladningsnivået innen 95-100%;
 • eliminerer en slik feil i batteriet som platesulfering på grunn av pulsmodus;
 • lager batteridiagnostikk.

Den åttetrinns enheten fungerer som følger:

 • fjerner effekten av sulfateringsprosessen ved hjelp av ladningsutladningsmetoden;
 • sjekker ytelsen til batteriet;
 • lader batteriet opptil 80% kapasitet;
 • påfølgende lading med avtagende strøm opp til 100%;
 • sjekker batteriets evne til å holde en lading;
 • eliminerer elektrolyttstratifisering ved maksimal batterilading;
 • opprettholder batterikapasiteten ved den øvre grensen for kapasiteten;
 • utfører forebyggende lading på 95-100%.

Multifunksjonelle stasjonære omformere tillater service på alle typer lagringsbatterier (syre, trekkraft, alkalisk), og kan også brukes som avbruddsfri strømforsyning i et hjemmenettverk under en spenning på 220 volt.

Hva trenger du å vite når du kjøper en lader?

En bilentusiast som ønsker å kjøpe en lader, må svare på noen spørsmål for seg selv. De vil begrense utvalget av elektriske apparater og forenkle valgprosedyren.

 1. Først og fremst bør du gjøre deg kjent med egenskapene til bilbatteriet som skal betjenes. Laderen må levere minst 10% av batterikapasiteten ved en utgangsspenning på 12 volt.
 2. Deretter må du bestemme hvilken prisklasse som passer bileieren.
 3. Et viktig spørsmål når du velger en enhet for lading er drift av bilen om vinteren. Hvis bilen sjelden forlater garasjen i kaldt vær, er en enkel lader tilstrekkelig. Hvis du trenger å reise daglig, bør du vurdere å kjøpe en kraftigere lader.
 4. Når spørsmålet oppstår om hvordan du velger en bestemt lader til bilen din, bør du bli kjent med Boost-funksjonen. Når denne modusen er slått på i frostvær, vil batteriet lade seg i løpet av få minutter. Da kan du starte bilmotoren.
 5. Hvilken ladeprodusent bør du velge? For enkel batterilading er billige modeller av innenlandsk eller kinesisk produksjon egnet. Hvis enheten skal brukes aktivt, er det bedre å kjøpe en lader fra en kjent produsent.

Betydningen av tekniske parametere når du velger en lader.

Når du velger en lader for et bilbatteri, bør du være oppmerksom på følgende tekniske parametere for enheten.

 • Ladestrømmen må være tilstrekkelig til å fullstendig gjenopprette batterikapasiteten. Maksimal strøm er satt til 10% av full batterikapasitet. Så, for å lade et batteri med en kapasitet på 55 ampere per time, er en strømstyrke på 5,5 ampere satt på enheten.
 • For erfarne bilister er en lader egnet til å justere spenningen og strømstyrken. Brytere kan være kontinuerlig variable eller diskrete. Regulatoren, som jevnt endrer de nåværende parametrene, lar deg nøyaktig stille inn de nødvendige parametrene. Takket være dette alternativet vil det være mulig å gjenopprette batteriet mest effektivt ved å øke eller redusere strømstyrken.
 • Laders utgangsspenning må samsvare med parametrene til batteriet og kjøretøyets elektriske system. De fleste biler og varebiler har en netspenning på 12 volt. Lastebiler krever 24 volt lader.
 • Noen enheter har flere ladetrinn. Takket være de kombinerte enhetene er det mulig å fullstendig gjenopprette batterikapasiteten. I en enkel tretrinnsmodus:
  1. konstant strømlading;
  2. konstant spenningslading;
  3. holder batteriet ladet.
 • Ladestativet må fungere over et bredt temperaturområde. Dette er spesielt viktig hvis du må lade batteriet i en uoppvarmet garasje om vinteren.
 • Automatisk enhetskontroll vil forenkle oppgaven for nybegynnere av bilentusiaster. Det er nok å koble den positive ledningen til laderen til en lignende terminal på batteriet, og koble den negative ledningen til "-" terminalen, og laderen kan slås på. Automatiseringen velger uavhengig modus for batterigjenoppretting og slås av i tide etter fulladet.

Videotips for valg av lader:

Hvilke produsenter av bilbatteriladere har bevist seg i markedet?

Mange ladermodeller tilbys bilister i dag. Hvordan velge en batterilader fra hele massen av forskjellige enheter?

Det moderne bilmarkedet tilbyr bilister både innenlands utvikling og produkter fra verdensledere. Følgende selskaper regnes blant de mest populære produsentene blant russiske bilister.

 • Selskapet "Aiken" produserer et bredt spekter av elektriske apparater, inkludert enheter for lading av bilbatterier. Kostnaden for laderen fra "Aiken" MCB12M varierer fra 1900-2000 rubler. MCB18M-modellen er estimert til 2500-2600 rubler.
 • Den anerkjente italienske produsenten av sveisemaskiner og ladere Telwin tilbyr produkter av høyeste kvalitet. De enkleste enhetene (Alpine 18 Boost og Speed ​​Start 1212) kan kjøpes for 2500-2700 rubler. For profesjonell bruk anbefales Computer 48/2 ProF og DYNAMIC 620 Start-modellene for 11-13,5 tusen rubler.
 • Det russiske selskapet "Kalibr" produserer flere enheter for vedlikehold av batterier. For bilister tilbys ZU-100-enheten, som er tilgjengelig til en pris av 1700-1800 rubler og er effektiv når den brukes. Endring av ROM-2.0 / 12.0C vil være interessant for biltjenestearbeidere. Kostnaden for denne laderen er 6,5-6,6 tusen rubler.
 • Ladere for batterier fra Latvia under merkenavnet "Resanta" er utstyrt med et batteri, som gjør det mulig å starte bilmotoren vekk fra strømkilden. Kostnaden for PU-1-modellen er 2300 rubler. PU-2-enheten med en stor verdi av innkommende strøm (400 ampere), utstyrt med lommelykt, USB-kontakt og en kompressor, selges til en pris på 3600-3800 rubler.
 • Rimelige ladere tilbys av Sorokin. Modellen "Sorokin 12.92" har en liten strømstyrke (2 ampere), som vil være nok til å lade et 40 ampere i timen. Du kan kjøpe en slik enhet for bare 970-1000 rubler.

Hvordan lage en DIY bilbatterilader?

En enkel enhet for lading av bilbatteri kan lages for hånd. Dette alternativet er egnet for de bilistene som vet hvordan man bruker loddejern og forstår elektriske kretser. For å lage en bærbar kompakt enhet trenger du følgende komponenter:

 • trappetransformator med en kapasitet på 15-20 watt;
 • diodebro bestående av 4 elementer (1 ampere, 30 volt);
 • kondensatorer;
 • motstand;
 • strømbrytere;
 • voltmeter (0-25 volt);
 • amperemeter (0-10 ampere);
 • brytere;
 • plast- eller metallhus;
 • Lysdioder for belysning og signalering.

De må kobles til i henhold til diagrammet ovenfor, og så får du en kompakt bilbatterilader.

Videoopplevelse og anbefalinger for å lage enheten selv:

Grunnleggende regler for bruk av enheten.

Enhver lader krever minimalt vedlikehold fra eieren, samt overholdelse av de grunnleggende driftsreglene. Med riktig tilnærming vil både innenlandske og kinesiske enheter fungere lenge. Som med ethvert verktøy, bør laderen ha sin plass i garasjen eller husholdningen din, der støv, smuss og fuktighet ikke trenger inn.
De viktigste anbefalingene for bruk av laderen er som følger:

 • Før du slår på enheten, må du inspisere ventilasjonsåpningene for å forhindre overoppheting av laderen.
 • parameterne til strømmen i garasjenettverket må tilsvare de tekniske egenskapene til laderen.
 • før du kobler laderen til batteriet, er det nødvendig å rengjøre batterikablene og terminalene på enheten;
 • når du kobler laderen til batteriet, er det viktig å observere polariteten: den positive ledningen til enheten er koblet til "+" - terminalen på batteriet, og den negative terminalen er festet til "-" - terminalen;
 • mens du lader batteriet, må du ikke koble ladeterminalene fra batteripolene.
 • når laderen er på, kan ikke bilmotoren startes;
 • etter full gjenoppretting av batterikapasiteten, blir laderen først slått av, og deretter kobles ledningene fra.

Topp 5 bilbatteriladere.

Anheng 106.

Innenlands lader uten unødvendige bjeller og fløyter. Helautomatisk drift. Det er et stabiliseringssystem, en ladestrøm på opptil 5 ampere strømmer.

ladere til bilbatterier Anheng 106
Fordeler:
 • lett vekt;
 • beskjeden størrelse.
Ulemper:
 • mangel på Boost-lademodus;
 • mangel på indikatorer.

Gjennomsnittspris: 2000 rubler.

Aurora Sprint-10D.

Aurora SPRINT-10D er posisjonert av produsenten som en enhet som kan gjenopplive dypt utladede batterier med en spenning på 1,5 volt. Føreren trenger bare å stille inn spenningen på batteriet og koble terminalene til terminalene på batteriet.

Laderen har en mikroprosessor som styrer lading, overvåker grunnleggende parametere og gir beskyttelse mot overstrøm. Utgangsspenningen kan settes til 12 eller 24 volt. Ladestrømmen varierer fra 2 til 6 ampere. Enheten veier omtrent 1,5 kilo.

ladere til bilbatterier Aurora Sprint-10D
Fordeler:
 • multifunksjonsenhet;
 • muligheten til å justere ladeinnstillingene;
 • tilstedeværelsen av en mikroprosessor.
Ulemper:
 • ikke i det hele tatt liten i størrelse.

Gjennomsnittspris: 5000 rubler.

Bilelektriker T-1021.

Dette er en pulslader. Fungerer helt automatisk. Passer for de bilistene som ikke vil rote med innstillingene. Autoelektriker T-1021 har funksjonen spenning og strømstabilisering. Ladestrømmen er opptil 7,5 ampere.

ladere for bilbatterier Autoelectrician Т-1021
Fordeler:
 • automatisk modus;
 • stabiliseringsfunksjon;
 • ingen grunn til å konfigurere noe.
Ulemper:
 • mangel på Boost-modus;
 • ikke i det hele tatt kompakt i størrelse.

Gjennomsnittspris: 5000 rubler.

Inelco KeePower Medium.

Denne bilbatteriladeren anbefales for høykapasitetsbatterier.Det vil lade dem raskt takket være en ladestrøm på opptil 8 ampere. Ikke alle dyre enheter har en slik mulighet.

Når den er tilkoblet, tester Inelco Kee Power Medium batteriet og begynner å lade.

I følge produsenten utføres avsvovling samtidig med lading. Laderen har mange tilleggsmodi, inkludert boost-lading i Boost-modus. Det er også en gjenopprettingsmodus for batteriet etter dyp utlading. Det er alle nødvendige typer beskyttelse.

Inelco Kee Power Medium bærbar billader kan kobles til via en sigarettenner for bil og lade batteriet uten å fjerne det fra bilen.

bilbatteriladere Inelco KeePower Medium
Fordeler:
 • tilstedeværelsen av Boost-modus;
 • egnet for lading av batterier med stor kapasitet;
 • multifunksjonelle moduser;
 • anstendig pris for kvaliteten;
 • varighet.
Ulemper:
 • korte ledninger.

Gjennomsnittspris: 3000 rubler.

Ekkolodd UZ 201.

Dette er en 12 volt impuls bilbatterilader. Strømmen som leveres til batteriet for å lade det reguleres automatisk. Videre er den øvre grensen 5 ampere.

ladere for bilbatterier Sonar UZ 201
Fordeler:
 • kompakthet;
 • lett vekt.
Ulemper:
 • mangel på Boost-modus;
 • lav strømstyrke;
 • manglende evne til å justere strømstyrken.

Gjennomsnittspris: 1500 rubler.

Hvilken lader liker du?

Så hva skal du velge?

Det er et stort antall ladermodeller på markedet, både importerte og innenlandske. Hvordan velge en bilbatterilader slik at den er praktisk å bruke og varer lenge? Dette spørsmålet bekymrer mange bilister. I denne forbindelse kan følgende sies.

Hvis du trenger en lader innimellom, bør du ta en enkel enhet uten unødvendig funksjonalitet. For eksempel trenger du det for å lade batteriet etter at bilen er inaktiv på ferie eller før kaldt vær. I dette tilfellet er det nødvendig å ta en automatisk enhet uten innstillinger og brytere.

Hvis du trenger en lader for flere oppgaver, bør du ta en multifunksjonell enhet. Her er valg av alternativer bare begrenset av bilistens økonomiske muligheter. De med AGM- og GEL-batterier bør velge dedikerte ladere for denne typen batterier.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet