Innhold

 1. Design
 2. De viktigste egenskapene til smarttelefoner Huawei P20 og Huawei P20 Pro:
 3. Fordeler og ulemper
 4. Utstyr:
 5. Priser
 6. Anmeldelser
 7. Konklusjon

Huawei P20 vs Huawei P20 Pro sammenligning

Huawei P20 vs Huawei P20 Pro sammenligning

Huawei i nisje med mobile enheter opptar en økende andel av markedet hvert år. Firmaet lager dingser av høy kvalitet til rimelige priser som på ingen måte er dårligere enn firmaets store konkurrenter.

I mars 2018 overrasket firmaet hele verden med nye smarttelefoner som revolusjonerte mobilfotografering og slo til og med det populære Apple-firmaet. Huawei P20 og P20 Pro er firmaets nye løsning som umiddelbart skjøt opp. Fra øyeblikket av presentasjonen til i dag surrer hele internett om disse gadgetene. De rangerer først i de fleste rangeringer av mobile enheter. Hovedspørsmålet til de som er interessert i teknologi - har Kina nådd et nytt nivå?

Så hva er fordelene med Huawei P20-serien av smarttelefoner?

Lederen for Huawei-organisasjonen på presentasjonen sammenlignet disse modellene med hovedkonkurrentene - IPhone X og Samsung S9. Som lederen for selskapet sa, ble disse modellene opprettet for fotografering, og bilder av høy kvalitet ble umiddelbart posisjonert som hovedoppgaven til disse smarttelefonene. La oss la sammenligningen av kameraer til dessert, la oss starte med hovedegenskapene.

Design

Begge gadgetene er forskjellige i design. Denne gangen har firmaet prøvd på detaljene, og enhetene tiltrekker til og med blikket fra forbipasserende. Skaperne av smarttelefoner har prøvd over et glassveske, og dette er ikke overraskende, for i 2018 er denne designen av telefoner på toppen av populariteten. Det anbefales å skaffe et etui, ettersom telefonen lett glir ut av hendene dine, og fingeravtrykk forblir synlige på glasset. Fire kroppsfarger er tilgjengelige: Klassisk svart, skumring, midnattsblått og rosa gull. De tre siste ser originale ut, ettersom de er laget med en gradient: "Twilight" - fra blå til grønn, "Midnight blue" - fra blå til lilla, og "Rose gull" - fra pulveraktig til fersken. Når lyset skifter, ser det ut til at fargene endrer seg. Lederen for firmaet sa at designet var inspirert av kinesiske landskap og eldgammel arkitektur.

Huawei P20 har to kameraer på baksiden av telefonen, mens Huawei P20 Pro har tre, og i begge tilfeller er kameraene plassert vertikalt. Sjefen for selskapet begrunnet dette designet med det faktum at brukere oftere vil holde disse enhetene som et kamera - horisontalt. Journalister sier at designet er et forsøk fra markedsførere på å øke salget ved å kopiere designen til iPhone X.

På høyre side er plassert: opplåsingstasten og volumssving, under er hodetelefonkontakten og stereohøyttalerne, på toppen er høyttaleren og frontkameraet.

De viktigste egenskapene til smarttelefoner Huawei P20 og Huawei P20 Pro:

KriteriumHuawei P20Huawei P20 Pro
Skjermdiagonal5.86.1
Skjermutvidelse2244 x 10802244 x 1080
Antall SIM-kort22
RAM4 GB6 GB
Innebygd minne128 GB128 GB
prosessorHiSilicon Kirin 970HiSilicon Kirin 970
Antall kjerner4+44+4
Hovedkamera20 Mp + 12 Mp40 Mp + 20 Mp + 8 Mp
Frontkamera24 megapiksler24 megapiksler
Video Hovedkamera: 3840 x 2160; front: 1920 x 1080 Hovedkamera: 3840 x 2160; front: 1920 x 1080
Batterikapasitet3400 mAh4000 mAh
Vekt165 g180 g

Skjerm

Vel, la oss starte med skjermdiagonalen. Huawei P20 Pro er større enn sin mindre motstykke. Denne modellen sammenlignes til og med med en liten nettbrett, noe som er upraktisk hvis telefonen ofte er nødvendig. Og modellen med den mindre skjermen ser mye bedre ut enn den forbedrede versjonen.

Utvidelsen av skjermen, som du kan se, har ikke endret seg med økningen i skjermdiagonalen. Men bildet i den første modellen, i den andre modellen, forble klart. Fordelen med skjermen er at bildet ikke blir forvrengt når vippingen på telefonen endres, og fargene forblir de samme lyse. Denne funksjonen vil være nyttig når du ser på videoer i et selskap.

SIM-kort

Antall SIM-kort i den første og i den andre modellen er det samme. Noen mennesker liker ikke det faktum at du må beskjære kortet ditt til nanostørrelse. Du kan gjøre dette enten i mobilsalongen, eller på egen hånd ved hjelp av leksjonene fra Youtube. I tillegg er brukere av disse gadgetene misfornøyde med at det ikke er noe minnekortspor, fordi nesten alle smarttelefoner, unntatt iPhone, har en. Men skaperne bestemte at 128 GB internminne skulle være nok for de nødvendige filene.

RAM

En annen forskjell mellom disse modellene er RAM. Den siste modellen har økt den med 2 GB. Men det innebygde minnet har holdt seg på samme nivå.

prosessor

Prosessoren og antall kjerner er identiske i begge modeller.

Batterikapasitet

P20 har et 3400mAh batteri og P20 Pro har et 4000mAh batteri. Selv om batterikapasiteten er forskjellig, varer ladningen på begge enhetene maksimalt 2 dager. Med intensiv bruk - i en dag. Dette skyldes at disse dingsene har et stort antall funksjoner som krever energi. Derfor bør du tenke på å kjøpe en bærbar Power-bank-lader sammen med smarttelefonen.

Batterikapasiteten varer i 25 timer med samtaler, opptil 22 timer med bruk av Internett via en mobilforbindelse, opptil 22 timer med å se på videoer og opptil 90 timer med å lytte til musikk. I standby-modus kan enheten være opptil 420 timer.
Dårlig batteriytelse oppveies av hurtiglading. På en halv time lader telefonen opptil 60%! I tillegg, ifølge skaperne av denne smarttelefonen, slites ikke batteriet: etter 800 ladninger går opp til 20% av kapasiteten tapt, noe som er veldig lite av moderne standard. Du kan forlenge batterilevetiden med strømsparingsmodus og svart tema.

Lås opp skjermen.

To metoder er mulige her, som brukes hver for seg og sammen. Den første er å låse opp med en fingeravtrykkskanner. I 2018 er det en populær metode blant mobile enheter, men det er en annen like interessant metode - ansiktsopplåsing. For dette brukes et frontkamera som reagerer raskt og selv i mørket er det ingen problemer med denne metoden.

Navigasjon

Begge enhetene har navigasjonssystemer som fungerer uten avbrudd. Disse er begge ofte brukt GPS og Beidou (kinesisk navigasjonssystem) og GLONASS (russisk navigasjon, som har blitt utviklet siden Sovjetunionens dager).

Trådløs teknologi

Fra trådløs teknologi har smarttelefoner det nødvendige for en moderne person: Wi-Fi; Bluetuth 4.2; NFC.

operativsystem

Operativsystemet, som de fleste moderne telefoner, er Android. Bare den nye versjonen 8.1, så vel som skaperne, prøvde Huawei sitt eget grensesnitt - EMUI 8.1, som det var mulig å installere kunstig intelligens i kameraet, samt et nytt skjermformat.

Vekt

Vekten, som for et minikamera, er ikke stor for disse smarttelefonene. Selv om disse smarttelefonene veier mer enn en vanlig telefon, har de også mer funksjonalitet.

Andre detaljer

En annen detalj i disse innretningene er tilstedeværelsen av en "monobrow" øverst på enheten. Først la Apple dette elementet til iPhone X, men brukerne kunne ikke bli vant til dette designet på lenge. Huawei gjentok ideen om sin hovedkonkurrent, men la til funksjonen for å skjule "monobrow" som et kontrollpanel.

Kamera

La oss nå gå videre til det mest interessante som gjorde et sprut i mobiltelefonmarkedet - kameraet. Denne gangen fokuserte selskapet på å forbedre bildekvaliteten, spesielt om natten.

I denne dingsen klarte produsentene å "skyve" hele tre kameraer, hvorav det ene er 40 megapiksler! Så, forskjellen mellom kameraene i disse modellene fanger øyeblikkelig øyet. Ved hjelp av kunstig intelligens stilles fotograferingsmodus og alle innstillinger automatisk, men du kan også gjøre kamerainnstillingene selv.

Huawei P20 er utstyrt med to kameraer på baksiden, den ene er 20MP og den andre er 12MP. Front - enda bedre i ytelse enn de viktigste - 24 megapiksler. Kameraene gjør jobben sin beundringsverdig, som du kan se på eksemplene på bilder tatt med Huawei P20. Det er vanskelig å tro at bildet ikke ble tatt med en profesjonell tekniker. Smarttelefoner av denne modellen utmerker seg innen nattfotografering. Ved hjelp av lukkerhastighet og kunstig intelligens er bildene klare, lyse, uten støyen som vises på bilder tatt i lite lys.

Huawei P20 Pro har også et høyt nivå av kameraer, og i motsetning til Huawei P20 er det allerede tre av dem, noe som gjorde disse smarttelefonene så populære i markedet. Det første kameraet har 40 MP, det andre er monokrom ved 20 MP, og det tredje er på 8 MP, som oftere brukes til portrettmodus. Monokrom, ifølge skaperne, gjør bildet klart og detaljert. Lyse nattbilder kommer ut av så høy kvalitet takket være den høyfølsomme blenderåpningen. Brukere av disse gadgetene er overbevist om at et 40 megapiksel kamera er overflødig, siden det tar bedre bilder bare i stor avstand. Men sammenlignet med andre parametere, er det ikke forskjellig fra et 20 megapiksel kamera.

I tillegg er det preget av større detaljer i bildene, som forvrenger dem. 40 megapiksler brukes til å lese tekst på avstand, men for resten er det bedre å bruke mediumversjonen - 20 megapiksler. Et annet 40 megapiksel kamera forvrenger farger, noe som er viktig for fotografering, spesielt om natten. Dessuten er disse enhetene preget av 3X zoom og 5x hybrid zoom. Selv om du blar maksimalt med zoomknappen, forblir kvaliteten på skytingen god, som konkurrentene til selskapet ikke kan skryte av.

Det er forskjellige fotograferingsmodi i kameraer, men telefonen er mer designet for å bruke kunstig intelligens, som i seg selv vil avgjøre hvilken modus som passer for denne fotograferingen. I portrett - telefonen får personen til å skille seg ut og uskarpe bakgrunnen, og skape en bokeh-effekt.

Smarttelefonen har også en RAW-skytefunksjon, som ofte brukes i profesjonell fotografering for perfekte farger.

Selvfølgelig er klare nattbilder i begge smarttelefonene behagelige. Bilder i nattmodus er mye bedre og med mer detalj enn konkurrenter.

Men det er ikke alle sjetongene. Kameraene har en sensor for å oppdage temperaturen på lyset, og avhengig av miljøforholdene, endrer de modusen. For eksempel, om morgenen når du skyter et landskap, vil kunstig intelligens foreslå å bytte til "daggry" -modus.

Bildene ovenfor er tatt med Huawei P20-kameratelefoner. Som du kan se, forblir fotokvaliteten på det høyeste nivået. Dette gjelder spesielt for nattbilder. Ser man på disse bildene ser det ut til at fotografen har brukt ekstra belysning og profesjonelt utstyr.

Videoen er også forskjellig fra andre telefoner. På hovedkameraet er kvaliteten allerede 4K - et nytt steg i mobilvideo, siden denne utvidelsen brukes i digital kino og datagrafikk. Bildet er vakkert og dynamisk. I videoopptak er det tre typer avbremsing.

Å dømme etter egenskapene til disse dingsene, er det sant at vi kan konkludere med at en person som ikke er interessert i fotograferingskunsten ikke gir mening å kjøpe disse enhetene. Men hvis du er interessert i mobilfotografering, bør du prøve Huawei P20-modellene som kompakte kameraer.

Lyd

Når det gjelder lyd, vil ikke stereohøyttalerne nederst på enheten skuffe musikkelskere. Lydkvaliteten vil glede deg med bass og mangel på "heshet".

Beskyttelse

Disse modellene er Huaweis ledende enheter i dag.Som det passer moderne mobilutstyr, må de beskyttes. P20 Pro har vann- og støvmotstand, men P20 er bare sprutsikker, noe som er veldig skuffende for en smarttelefon på dette nivået.

Kommunikasjon

Hovedfunksjonen til en mobil enhet er fortsatt å ringe. Og Huawei mislyktes ikke her. Ifølge brukerne er enhetene veldig flinke til å plukke opp mobilkommunikasjon, til og med mye bedre enn Apple. Alle kommunikasjonsstandarder støttes: 2G, 3G, 4G.

Fordeler og ulemper

Fordeler:
 • Nytt design;
 • En ny tilnærming til mobilfotografering;
 • Kraftig prosessor;
 • Utmerket mobilkommunikasjon;
 • Vise;
 • Rask lading;
 • Smart opplåsing både av ansiktet og av en fingeravtrykkskanner.
Ulemper:
 • Overoppheting ved langvarig bruk;
 • Batteriet varer i 1 dag ved normal bruk;
 • Fingeravtrykk forblir på saken;
 • Ingen minnekortspor

Utstyr:

 • Enhet;
 • Nettverksadapter;
 • USB-kabel;
 • Adapter;
 • Hodetelefoner;
 • Beskyttende film på skjermen;
 • Bruksanvisning.

Priser

I Europa koster P20 650 euro, mens P20 Pro koster 900 euro. I Russland er disse enhetene litt billigere. Prisen på P20 starter på 45 000 rubler, og den andre modellen er 55 000 rubler (755 euro). Forskjellen mellom prisene er ganske stor, og årsaken er at det russiske folket ennå ikke er klar til å betale 70 000 rubler for kinesiske dingser. Derfor er prisene på Huawei P20 på hjemmemarkedet litt lavere.

Sammenlignet med markedspriser er disse smarttelefonene godt over gjennomsnittet. I 2017 var gjennomsnittet i det russiske markedet omtrent 27 000 rubler, og i 2016 generelt 13 000 rubler. Vi kan si at disse til og med er premium-smarttelefoner, men billigere enn den samme iPhone X og Samsung S9 +. For kinesiske firmaer er dette en vei til et nytt nivå når det gjelder priser, fordi kostnadene for disse smarttelefonene er i ferd med å ta igjen de viktigste konkurrentene til Huawei - Apple og Samsung.

Anmeldelser

Nesten alle brukere av disse smarttelefonene var fornøyde. Alle roser designet, arbeidshastigheten og selvfølgelig kameraet. Nesten alle brukere sammenligner Huawei P20 og iPhone X kameratelefoner, men det gir egentlig ikke mening. Apple-smarttelefoner er mer laget for arbeid, og Huawei har denne gangen prøvd å lage et mobilkamera.

Men noen kommentatorer hevder at det kinesiske firmaet brøt Apple denne gangen. Hvis du sammenligner bare når det gjelder kamera, med nattbilder, så ja, Huawei er annerledes her på en god måte. Men hvis du tar hensyn til alt annet, så er Apple fortsatt i ledelsen. Selv om alle her bestemmer selv hvilken smarttelefon han liker, siden begge mobile enhetene er smarte og har lignende egenskaper på mange måter. Noen kommentatorer har spurt og er rasende over at telefonen ikke har et minnekortspor som de fleste enheter har. Men skaperne bestemte at 128 GB skulle være nok for alt. Fotoelskere bør ta hensyn til at ett bilde på denne enheten i JPG-format tar 10 MB, og i RAW-format - 40 MB.

Noen brukere klager over prosessoren. Som de sier, vil en videotelefon ikke fungere for tunge spill og kompleks redigering, men det er også åpenbart at det for disse formål er bedre å bruke en fullverdig datamaskin. De fleste kommentatorene klamrer seg til små ting: siderammen er ripete, mangelen på trådløs lading, spor av utskrifter på bakdekselet, noen gir en “monobrow” i feil, og generelt, mange som beskriver feilen, peker på for sterk likhet med iPhone.

Også noen kommentatorer forstår ikke hvorfor bare betaler for mye for kameraet, fordi du kan kjøpe den samme kinesiske smarttelefonen eller til og med et kamera for 20.000 - 30.000 rubler. Men kameraer er hovedfokuset på denne telefonen. Noen erstatter til og med Apple-enhetene sine med Huawei.

Men til tross for alle de oppførte "negative" kommentarene som tar hensyn til detaljer, for sin pris, er dette en utmerket gadget, et nytt trinn i kinesisk teknologi.

Selvfølgelig, hvis det ikke er behov for å ha med seg et kompaktkamera, er det ingen vits i å kjøpe disse modellene. Men hvis du er en fotograf elsker og ønsker å få bilder av høy kvalitet, spesielt om natten, uten profesjonelt utstyr, så er disse smarttelefonene noe for deg.

Konklusjon

Hvilken modell bør du velge blant disse to? Hvis du ikke har noe imot å betale de ti tusen ekstra, kan du ta P20 Pro. Men faktisk er dette den samme P20, den skiller seg bare ut i noen egenskaper. Ikke forvent at forskjellen mellom de to modellene blir stor. Evaluer i henhold til økonomiske evner og behov.

Datamaskiner

Sport

skjønnhet